Ahojte mame problem u dvojrocnej dcerky pretrvava zvysena teplota uz viac ako mesiac. Prekonala v tom obdobi sice rotavirus a o dva tyzdne nato zase norovirus ale od vtedy uz preslo dost casu na to aby sa ta teplota takto drzala. Preto sa vas chcem spytat ci ste mali taketo podobne problemy a vlastne na co sa prislo z coho boli tie zvysene teploty. Este chcem spomenut ze v nemocnici bola krv a moc ok. Teplotu meriam v konecniku s odratanim 0,5 stupna.
Dakujem
@jjanulkaa3 napriklad leukemia dlhodobo sposobuje mierne zvysene teploty. Nestrasim, len... ak ma 38 bez odratania je to privela na len take hala-bala nic to neznamena. Chodte na PORIADNE rozsirene krvne testy.
zapalove markery crp.sedimentacia robili aj tie vys. s krvi? a nebude to zo zubkov? 🙂
@suchana dakujem ti za tvoju odpoved. Sama neviem na jednej strane ju nechcem tahat po lekaroch na druhej strane rozmyslam ze ta krv co jej brali bol iba zaklad a mam stres z toho celeho ze nic pre to nerobim. Chcem sa ta este spytat boli dcerke robene aj nejake vysetrenia myslim okrem standardneho odberu krvi a mocu?
@marcovka1 ano robili len to bolo este pocas virozy cize treba este spravit len nasa pediatricke hovori treba pockat pretoze sa to moze este drzat ta teplota atd....neviem
Zubky momentalne dalsie nerastu citala som ze medzi 23m a 30 zacinaju rast tie vacsie stolicky ale ked sa jej pozriem do ust nie je ani naznak. Len co ma trapi tri druhych testoch z krvi co sme boli druhy krat v nemocnici mala zvysenejsie WBC 16,41 ako z tych prvych vysledkov.
@marcovka1 este som zabudla crp pod 8
@jjanulkaa3 No ona bola predčasne narodená, bola tri týždne v nemocnici po pôrode takže tam jej robili vyšetrení habadej. Každý deň dačo, vrátane krvi samozrejme. Teplotu im tam merali dva, tri krát denne a už vtedy to tak mala. Odvtedy jej nikdy nič nebolo, takže som nemala dôvod merať jej teplotu, len po prvom očkovaní mala dosť vysokú. Kedže bola taká drobná tak ma to vyplašilo, že má takú teplotu a ešte nejakú dobu po každom očkovaní som ju naháňala s teplomerom, lebo som dá nerváčila koli tomu. Tam som si to vtedy odsledovala( a vlastne si uvedomila, že to tak má od narodenia), že jej teplota dosť kolíše. Ona bola vždy extra aktívna, večne v pohybe a jej organizmus ako keby vždy išiel na plné obrátky + niečo navyše🙂 tak to k nej tak nejak sedelo. Potom som to už prestala riešiť. Ale tak ako hovorím, ty si musíš poznať svoje dieťa, či je to u nej ok, alebo nie🙂 Ale toť moja skúsenosť.
@jjanulkaa3 tak mala dobre ale leukocyty ma zvýšene ako píšeš hodnota je 4-9 ale aj od labaku záleži 😉 pre istotu nech jej ešte raz urobí KO ale rozšíreni 😉
a v nemocnici ste boli kvôli čomu ?
K tym zubkom-mala bude mat dva roky v marci teraz a ide jej uz posledna stolicka.aj dr vravela ze do dvoch rokov by mali byt vsetky zubky.a preco jej merias teplotu v konecniku?je uz velka podla mna.ja som napriklad tiez merala v konecniku a mala stale zvysenu teplotu.a potom som zacala merat pod pazuskou.poriadne pritlacit rucku a podrzat.a zistila som, ze rozdiel je nie pol stupna ale cely stupen.takze teplotu vlastne nemala.v konecniku jej uz od roka a pol nemeriam vobec.tak aj ty to tak skus a porovnaj si.mozno zbytocne stresujes,ako ja vtedy.
@suchana ahoj, a toto máš odkial, že deťom bežne kolíše teplota? lebo môj malý má to isté. Má 1 r a 5 mesiacov a keď vidím červené líčka, zmeriam v ritke a má po odpočítaní od 37,2 do 37,8 ako dnes.
Nemeriam mu každý deň teplotu, lebo on tu lieta ako ďábel... Ráno je podchladený a na večer takto.
@jjanulkaa3
@anjelicek26 a toto máš odkial? Dlhodobo myslíš mesiac alebo stačí 2 týždne? Normálne som teraz vystrašená, môj malý máva zvýšenú teplotu navečer. Ale nemerám mu každý deň, iba, ked vidím, že má červené líčka.
@marcovka1 najprv rotavirus vracala nechcela pit a dlho necikala preto hospitalizacia a o dva tyzdne sa mus nakaxil zrejme z jedla a nakazil cely rodinu cize zase to iste vracanie ziadne tekutiny a necikanie a zistili norovirus.
@dorotka202 lenze ona je taka protivna v tomto ze to je s nou taky boj ked meriam pod pazuchou....ale ano je tam rozdiel vsimla som si lenze viac som sa aj sa riadim tym z konecnika...
@borkavan tak je rozdiel teplota z rozlietania a jasenia a rozdiel teplota zvysena telesna len tak. Je to vsade pri priznakoch akutnej leukemie pisane ako vedlajsi mozny symptom, treba pozerat aj po dalsich priznakoch. Prave preto, ze akutna leukemia je invazivne a rychlo postupujuce ochorenie a zavisi na kazdom dni liecby, netreba to podcenit, ved staci odber krvi na vylucenie.
@borkavan my tiez nieco podobne rano nizka aj 35,5 po odcitani cez den cca 37,2 ako kedy tiez lieta hore dola a na vecer bud zostane taka tych 37,3 alebo ako vcera klesla na 36,9.....len neviem ci jej to mam davat len ten kovovy spic do ritky alebo trosku dalej lebo aj vtedy sa ta teplota meni...uz mi z toho naozaj sibe.
@anjelicek26 presne som si to potom včera študovala a tam bolo, že k tomu sa pridáva aj únava a tak. Tak zatial môj malý lieta ako šarkan. Ale povedala som si, že ho idem sledovať uplne každý deň a merať mu teplotu a zapisovať a uvidím a potom zavolám doktorke nech ona rozhodne. dík za upozornenie.
@jjanulkaa3 hehe, presne dnes ráno som na to prišla. Ked som zasunula hlbšie teplomer, tak teplota bola iná. A ešte som sa dočítala včera večer, že pri deťoch starších ako 6 mesiacov sa má v ritke odčítať až 0,7 stupňa. tak ja neviem. idem ho sledovať a zapisovať a po týždni zavolám lekárke pre istotu.
@anjelicek26 prodim ta a to myslis z krvi to wbc(cize leukocity) alebo este nieco navyse???aby som vedela povedat co vlastna ma zobrat dr. ak to tak neurobi.
Ospravedlnujem sa za preklepy pisem rychlo a na tel.
@jjanulkaa3 doktorka bude presne vediet, neboj nic. Ja nie som lekarka, tak radsej nespekulujem 🙂 Hlavne nech spravi poriadny velky krvny obraz zo vsetkym, co ju len napadne. Nejaku pricinu to rozhodne ma, ved to vies sama... len na nu prijst.
@borkavan ano to hovori aj nasa pediatricka. Aj ja malu sledujem lenze zajtra ju objednam na odber tak ci tak kedze ako som vyssie pisala mala Wbc z krvi zvysene sice pocas virusu ale aj tak treba preverit.
@dorotka202
https://www.google.sk/search?q=rast+zubkov&prmd...
Tie posledne nemame ani jednu.
S našou dcérkou tiež teraz riešime teploty,ktoré nie a nie prejsť.Prvé 4dni mala stále 38-39 (po odrátaní v zadočku),od pondelka sa to stále drží na 37,5 - 38,večer má aj 38.2.Dr.jej brala krv,má hraničné krvinky a znížený počet krvných doštičiekb(trombocytov).vraj nejaká riadna viroza,cez zimu bola dosť chorá,najprv ťažký priebeh kiahní,potom chytila nejaký infekt dýchacích ciest,stále soplíky,pravdepodobne bolo vraj telíčko ešte oslabené a preto takýto priebeh.Je bledunká , stále unavená,umojkaná,podchvíľou sa ťahá spinkať,nechce papať ani piť, zo spánku mi plače. Zúbky jej nejdú,vidím,že nie je ok,ale netušíme,čo jej je. Zajtra mám volať dr.,ako vyzerá a budúci týždeň chce opakovať odbery,lebo v pondelok ešte neboli všetky výsledky.
A infekčná mononukleóza to nemôže byť?
@jjanulkaa3 moja mala ma bezne teplotu 37,4 po odratani...od narodenia...
@janette4 drzim palce nech je vsetko ok.
My ideme zajtra na krv rozsireny rozbor tak uvidime...
@jjanulkaa3 my nakoniec tiež.Dnes opäť teplota 38,nechce jesť,piť,hrať sa,len by spala,nonstop unavená,takže ráno máme prísť,spravia kontrolné odbery a dajú infúziu. @jjanulkaa3 držím palce aj vám
Už som tu raz na podobnú tému písala, ale napíšem aj Tebe🙂 Moja malá, teraz bude mat tri roky má teplotu okolo 37,3/37,4 bežne. Vždy bola a aj je úplne zdravá. Mala ju takú už v pôrodnici a nikto to neriešil. U dospelého a zvlášť u detí, ked sú úplne zdraví kolíše telesná teplota od 36-38 stupňov v závislosti od dennej hodiny, fyzickej aktivity , teploty v miestnosti- a je to normálne. Ak mala vyšetrenia v poriadku, tebe sa zdá, že je ok, neťahala by som ju po lekároch, uvidíš, ako to bude ďalej. Je to ale o tvojom pocite, ísť jej dať zobrať krv možeš vždy.