Zvýšená teplota bez iných príznakov

mondulka
12. jan 2014

Malá má horučku 2 dni znižujeme nurofenom 38,5 potom klesne a zase sa objaví už sme mysleli že prestala ale dnes sa zase objavila dnes to bude vlastne 3 deň nič iné ju nebolí mliečko papá po troške aj čajík pije je malátna čo robí tá horúčka.Horučka sa objavila z ničoho nič z jedného dňa na druhý,nemá soplíky ani kašel.Viete mi poradiť?

shibaba
12. jan 2014

@mondulka Včera sme riešili niečo podobné na https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dlhodobo-zvysena-teplota-3/ nemusí ísť o to isté, ale jednoznačne netreba čakať, chce to kompl. odbery a vyš. moču. Držím palce 😉

luba28
12. jan 2014

@mondulka moze ist o tzv.siestu nemoc.....nic ine tam neni len horucka a na treti-stvrty den taky jemny vysev po tele,....ak by to bolo staci zavolat lekarke a povedat jej o tom,....ako prislo tak odide,...... 🙂

ivet1371
12. jan 2014

a kolko ma mala?

terkalr
12. jan 2014

Dnes ma moja mala tiez teploty,teraz 39.2 dala som cipku a zaspala.Je to tak od vcera vecera,horucka,dam sirup,alebocipku a je OK.Hra sa,jasi doslova,coto aj spapa.Akonahle prestane ucinok lieku,opat horuckuje.Nema ani soplik,kasel,akurat ju bolia nozky.Aspon ma taku slabost v nohach.Koncom novembra mala siestu chorobu.Tri dni horucky a na stvrty den sa vysypala po hrudi chrbte a na piaty den na nohach a po teplote ani chyru.U doktorky som s nou vtedy bola az ked sa vyhadzala...povedala,ze je to druh chripkoveho virusu...no uvidim co ako budeme teraz...zajtra...vlastne aj noc bude asi nic moc.

anima9
12. jan 2014

@mondulka Môže sa jednať o tú šiestu chorobu, ako už vyššie dievčatá písali. Rodičov vytrápi horúčkami (niekedy aj neragujúcimi na antypiretiká). Približne na 4-5 deň sa dieťa vysype drobnými vyráštičkami a teploty klesnú. Kožný výsev zmizne do 2-3 dní. Ochorenie sa vyskytuje do 3. roku dieťaťa, najčastejšie keď rastú očné zúbky. Jednoznačne treba ísť k lekárovi, aby dieťa sám zdiagnostikoval. Teplota je nešpecifický príznak a môže byť zvýšená pri rôznych ochoreniach. Preto to môže byť 6 choroba a aj nemusí.