Zvýšená teplota a priesvitné soplíky

basulaak
10. júl 2023

Vaham ci ist k lekarke medzi chore deti s mojim dietatom s oslabenou imunitou. Uz tyzden ma objavujucu sa zvysenu teplotu. Rozumej 37.3-37.5bola max. Pocas dna casto zmizne, len sem tam sa objavi, pripadne niektore dni sa ani neobjavi. Ma nadchu, zapchaty nostek a tecu mu priesvitne sople. Po ranu sem tam biele. Je aj tak extremne zivy, vazne chore dieta vyzera inak.
Minuly pondelok bol prvy krat v jasliach a odvtedy ta miznuca teplotka. Vaham, ci ostat len doma a doliecit do nevedno-kedy alebo ist medzi chore deti k pediatricke do cakarne a ziadat stery? Netusim. So soplami sa k lekarke nechodi, tak neviem. Nemusel to chytit v jasliach lebo cela rodina sme od stredy takyto soplavi, zatekali nam hlieny, bolave hrdla, unaveni. Uz sme na tom ale o dost lepsie. Riskovat a ist s nim k lekarke? Keby nechodil do jasli neriesila by som to a podla dalsieho tyzdna by som sa zariadila ako by sa to vyvinulo. Moze to byt bezna nadcha, viroza.
Vcera teplota ziadna a dnes rano zas 37.3
Tak poradte pls, vazny infekt by asi mal ine prejavy. diky moc

trgypadl
10. júl 2023

@basulaak ahoj, akym teplomerom merias a kde?najskor by som sa s lekárkou poradila po telefone

anavixy
10. júl 2023

Tiez by som to riesila s DR telefonicky. Vazny infekt to zatial zrejme nie je, ale je to infekcia a tvoje dieta je tiez rovnako infekcne ako ostatne deti tam, priesvitny soplik je prave najinfekcnejsi. Kazdopadne ak ma oslabeni imunitu tak moze nachytat este nieco dalsie, to je jasne, preto sa porad telefonicky. Na druhej strane ziadat ster lebo dieta ma sopliky je blbost, kazdy soplik netreba kultivovat, osidlenie bakteriami je v nose bezne a to ze tam su neznamena ze sposobuju ten soplik a dieta potrebuje atb liecbu. Takze ak tam chces ist len kvoli sterom, tak podla mna tam nechod, liec symptomaticky, hygiena nosa, morska voda, dekongestiva, inhalacia a pokial bude mat horucku alebo pripadne zacne kaslat, tak moze byt navsteva lekara potrebna. A este sa priprav na to, ze charakter aj farba soplika sa o par dni zmeni a to ze uz nebude priesvitny ale zltozeleny tiez neznamena, ze potrebuje atb do nosa.
Neviem kolko ma dieta a teda kde merias teplotu a ako (pod pazuchou treba nechat aj digitalny teplomer aspon 5 minut), ale takato teplota moze byt aj uplne normlana, zavisi aj od casti dna kedy merias (vecer byva trosicku vyssia), ci je dieta rozhorucene z tepla atd…

lorin29
10. júl 2023

@basulaak ale u niektorých deti je teplota 37,3 úplne bežná... Aj naša malá do roka mávala takúto teplotu skoro stále a nebola chorá...takže za mňa pokiaľ nemá teplotu vyššiu tak je to ok... Do nošteka sterimar a nasivin