Ahojte zvyknete dávať deťom probiotiká aj keď nebrali ATB ? Že len tak preventívne? Alebo je to blbosť ?
Dcére dávam od narodenia, odporúčala mi to pediatrička, keďže mala alergiu na bielkovinu kravského mlieka (už vymizla). Teraz má 14 mesiacov a plánujem jej ich dávať ani neviem do kedy, ale ešte dlho 😀
@iivancova a ktoré dávate koľko kvapiek?
Davala som dcére jeden čas ked bola často chorá, lebo vraj imunita zacina v crevach, nejake od jamieson.
Ju crevne virozy vzdy obchadzali, ani neviem ci mala za 10rokov jedenkrat nejaku. Syn nebral nic v detstve, on mal zopar krat zvracačky viac ako hnačky.
Ja neberiem tiez nic a crevnu virozu som nemala od maleho dietata, cize uz vyse 30r.
Probio-Fix IMUN BABY kvapky - ale tie sú asi len do 3 rokov (dáva sa 6 kvapiek raz denne).
Kazde probiotika maju svoje davkovanie, zbytocne sa pytas kto kolko dava. Probiotika nie je nutne davat preventivne stale (odporuca sa aspon do roka u nedojcenych deti), ale je to mozne, ak chces podporit imunitu, tak je to vyslovene vhodne, ale treba pozerat ake kmene probiotika obsahuju. Vyborne na podporu imunity a aj pri akutnej hnacke su Probiofix imun/inum (imun kvapky do 3r, inum tobolky od 3 rokov az do dospelosti - tobolky sa daju vysypat a dat dietatu tak). Ak ma tvoje dieta nejaky problem, ked aj caste crevne virozy ci celkovo na nic imunitu, tak urcite kludne zacni davat.
Ja davam.biogaia
Tak to robis zbytocne, pretoze Biogaia ma kmen urceny na “liecbu” bolesti bruska. Pokial nemas doma dojca, tak ich rychlo vymen. A kamoska dava teda ake? Mozno to vobec nie je tymi probiotikami… ale teda pokial su problemy, tak urcite davat, ale napr. ten Probiofix.
Nedávam permanentne, ale keď sa objaví náznak virózy v okolí alebo nejaké príznaky u dcéry, tak jej dám párkrát hylák alebo probio Maxík. Zatiaľ všetko zvládla s ľahkosťou a väčšina viróz ju obišla úplne.
Dávam pred a počas dovolenky v zahraničí (exotike)
Pýtam sa preto lebo kamoška dáva a jej 4,5 ročná napríklad ešte ani raz nechytila črevnú virózu..vlastne raz áno ale to ju len tak mierne dvakrát prehnalo..a v škôlke mali veľa krát mám chodí