Ahojte mamičky, chcem sa poradiť, kedy je grckanie u dietatka v norme a kedy to treba riešiť?
Moja malá sice nehádže šabľu ( doktorka mi vravela že vtedy je uz problem) ale niekedy ju nestiham dat ani odgrgnut a tolko jej vytecie z pusy, ze sme obe špinave az za usami, a obcas aj niekolko krat aj dlhsiu dobu po kojeni, az mam pocit ze v nej nic nezostalo, toto pozorujem posledny tyzden. Treba panikarit? Nechuti jej moje mlieko? Alebo v com je podla Vas problem. Vyjadrite sa, ďakujem
Môže byť iba prejedená a môže to byt aj reflux, tu na MK to ťažko určíme. Najlepšie je samozrejme situáciu sledovať spolu s pediatrom.
Dcérka mala reflux, začalo to takým zvracaním (jemným) a nakoniec hádzala také "šable", že som skoro plakala - zvracala prúdom. Lekárka nám povedala, že pokiaľ bude popritom priberať (aj keď pomaly, ale priberať), tak mám urobiť určité protiopatrenia, ale hlavne počkať, kým z toho vyrastie - nie je a nebola zástancom toho, aby sa do detí hneď pchali nejaké lieky. Trvalo jej to cca 2 roky, kým sme z toho vyrástli. My sme hlavne polohovali: postieľka bola podložená knihami na strane hlavy, kočík mám polohovateľný (vaničku som mala stále na šikmo), dcérku sme stále nosili, lebo nerada ležala (asi jej išlo hore mliečko a vadilo jej to), používali sme (teda snažili sme sa) nejaké špeciálne zarábané mliečko na zahustenie nakojeného mliečka v brušku, ktoré som jej dávala pred a počas kojenia, ale to veľmi nechcela, lebo som ju musela odtrhnúť od prsníka a nechutilo jej. Samozrejme, po každom kojení bola "procedúra" asi 20 min odgrgnutia a stresu, či aj v tú chvíľu všetko vyvráti, alebo nie... a mali sme veľkú spotrebu látkových plienok.
V každom prípade by som za lekárkou určite išla, aby ste náhodou niečo nezanedbali - radšej o jednu návštevu pediatra viacej, ako stresy, či je správanie tak malého bábätka v norme alebo nie.
Moj grcka dost často a riadne skoro do 3 mesiacov vobec sme to neriešili ani doktorka lebo krasne priberal.a oblečenia som mala dost na prezliekanie 🙂 .ked pribera netreba riešit
Aj nás syn mal -má reflux.Najprv sa mu len viacej mliecka odgrgávalo,a potom uz vyvrácal vsetko s prúdom a stále plakal.Mal uz skoro 3 mesiace ked nám povedali ze má silny reflux. zacala som mu dávat UM Mutrilon Ar a odvtedy je klud a pokoj.Bohuzial ja som malého nekojila len do dvoch tyzdnoch.Ale malej mózes dat aj Nutriton alebo sirup Gastrotuss baby pred kojenim-obidve obsahuju Xantánovú gumu-co zahusti mliecko v brusku a tym zabránuje vyvracanie mlieca a pálenie záhy:
Aj nas maly grckal prudom,obcas za den,pri grgnuti.Iba som cakala,ci bude len grg,alebo to pojde dalej.Ked si grcol,tak som mu dala najest hned znovu (my sme na UM) asi tolko,co grcol.Priberal vsak normalne..Po tych 3 mes to preslo samo🙂
ahoj, určite chod k obvodnej lekárke a tá ta určite posle na gastro. Môže ísť o reflux ale aj nemusí. Určite chod k lekárke a tá uz bude vediet čo dalej a budes kludnejšia a istejsia ze bábo je v poriadku