Zvracanie, horúčka a slabé močenie

katkasofi
13. okt 2012

Ahojte babenky.
Včera mi volali zo škôlky aby som si prišla pre malú lebo vrackala./3 deti mali to iste/... Do piatej poobedia vrackala celkom 3 krát tak som s ňou radšej išla na pohotovosť. Pichli jej injekciu na zastavenie zvracania,nasadili diétu a išli sme domov. O siedmej večer mala malá teplotu 38 /nechcela som jej dávať na prázdny žalúdok sirup od teploty / o desiatej večer mala už 39,9...a to som jej nasadila panadol. Dnes ráno o štvrtej mala zase 39,6, zjedla piskotu a znova som jej dala sirup. Potom spinkala do pól siedmej. Cez deň spala striedavo, Pila mineralku, cajik ale odmietala jesť, jedla možno tak 6 piškót dlhých za cely deň, banán a jablko. Teraz večer išla spinkat s 38,3 teplotou. Uvedomila som si však že za deň cikala len raz... Ráno mala pocikanu plienku a okolo druhej bola na zachodiku. A odvtedy nič. Nie je to malo? Veď v noci aj cez deň prijala tekutiny...ako dlho môže trvať teplota pri brusnej chripke? Poraďte mi prosím ak máte skúsenosti. Diky moc

monyccka
13. okt 2012

Je to malo, moze byt dehydrovana.. Pri teplote vela tekutin "uteka" cez pokozku, je treba zvysit prijem. Ak Vam teplota neklesne pod 38, ja by som isla na pohotovost. Radsej infuzky ako dehydratacia.. Drzim prsty, nech to cim skor prejde a mala je v poriadku..

zuzi0911
13. okt 2012

@katkasofi ahoj mne mala tiez jednu noc vracala,prebalila som ju okolo 2 rano a o 8 ked sa zobudila plienka bola sucha.mala aj zvysenu tepkotu.isla som s nou k lekarke a hned nas nechaka v nemocnici uz bola dehydrovana. tam sa spustili hnacky a vysoke teploty(rotavirus). zajtra radsej s nou hned chod k doktorke. aj ked teraz zas zuri vracajuco hnackova epidemia ale moze to byt cokolvek.

katkasofi
autor
13. okt 2012

@monyccka
@zuzi0911 babenky ale veď Pila dosť....keby je dehydrovana tak čo vypije aj vyvracia nie? Ona už dnešku nevracala... A ani sa nepoti, hoci ju zabalim.....Len ja trúba som si uvedomila to cikanie až keď išla spinkat. Inak vždy pri chorobe chytá vysoké teploty. Ak bude mat ešte aj v noci teplotu pôjdem s ňou na pohotovosť.... Neviete či mi dovolia byt v prípade potreby s ňou v nemocňici keď som tehotná??

zuzi0911
13. okt 2012

@katkasofi neviem no mne vracala asi 5 krat prebalila som ju dala caj a rano bola sucha a uz nevracala.zacala znovu vracat ked som sa jej dala napit. myslim ze by nebol problem s malym dietatom ta musia nechat,len ide o ten virus co sim uz spominala to neviem ci by povolili krd cakas babatko. ale neboj sa rano sa zobudite a bude dobre. niekedy tieto virusy len preletia dietatom a je dobre.

martina1703
13. okt 2012

@katkasofi ahoj aj ked pila dost tak moze byt dehydrovana,lebo teplotami sa tekutina straca z telicka,aj my sme lezali v nemocnici ale dcerka mala hnacky a vracala bez teploty no nechali nas 3dni a jeden den bola na infuzkach.Myslim si ze ti dovolia byt pri nej ak sa ty citis dobre,drzim palce nech je mala v poriadku a nech nemusite ostat v nemocnici 🙂

monyccka
13. okt 2012

@katkasofi nemusi vyvracat..a ze nie je mokra, neznamena, ze sa nepoti..nebal ju, len tak ako zvycajne, inak sa tej horucky nezbavite. Skus zrazit horucku zabalmi uterakmi namocenymi v letnej vode, pripadne letnou sprchou. Ale bacha na teplotu vody - nesmie byt horuca ale ani studena! Tak 37stupnova..
A ci pri nej mozes zostat je tvoja volba.. Do 6 rokov mas na to zo zakona narok. A ci ostanes napriek riziku, ze nieco chytis je tvoja vec.. najlepsie by bolo ak by zostal ocko, aby mala nebola sama a ty si nebola vystavena riziku nakazy..

schatzinkaschatzinko
13. okt 2012

@katkasofi ked ma teplotu a zvracia, lepsie, nez podat sirup, je lepsie na zrazanie teploty podat cipky. Ak je teplota nad 38,5 ak sa vyskytli krce, inak od 39,0. po polhodke by mala klesat, ak sa bude opakovat, mozu sa podavat ibuporfenove a paracetamolove cipky na striedacku po 3 hodinach. Ked ma taketo potiaze. zvracanie, nie je dolezite jedlo, dolezite je pitie. Ak vrackala, po lyzickach, opatrne, dolezite je, aby pila. Ak uplne odmietne prijimat tekutiny, treba ist do nemocnice. Taketo infekty su rozne, u niekoho to trva den, u niekoho tyzden. Aj my ked mame podobne potiaze tak jedlo nie sme schopni vidiet a kedze to mali aj deti v skolke, predpoklad je, ze je to viralna zalezitost. Ked si tehotna, davaj este velky pozor na hygenu, treba si stale dezinfikovat ruky. Najlepsie dakym dezinfekcnym prostriedkom, aby si to nechytila aj Ty. Aj ked pri tychto viralnych veciach staci par ciastociek a uz zvracia cela rodina... Skore uzdravenie!

katkasofi
autor
13. okt 2012

Ďakujem babenky za rady. Mala mrnka, merala som jej teplotu. Klesla o 0,3, má 38....uvidíme ráno. Ďakujem ešte raz

rakywanda
13. okt 2012

Proti dehydratacii je vhodny KULIŠEK. Nam na pohotovosti infuzku nedali,hned nas hospitalizovali na 5 dni. Prajem skore uzdravenie.

zuzi0911
14. okt 2012

@katkasofi ahoj tak ako je na tom mala ? Je to lepsie ?

katkasofi
autor
14. okt 2012

Babenky tak noc bola o poznanie lepšia🙂 mala je už zase certik. Teplota teraz 38 v ritke po odratani...jedla rano tri piskoty a zo šesť lyziciek vyvaru. Dufajme že sa vrackanie nezopakuje a teplota už nevystupi🙂 ďakujem za rady 😉

monyccka
14. okt 2012

super..no ak by teplotka nekleska do normalu v prieebhu dneska, ja osobne by som zasla aj za deckarkou v pondelok, teda vlastne zajtra 🙂 Drzte sa..

martina1703
14. okt 2012

@katkasofi to je super ze mala je uz certik,vecer bude uplne fit,drzim palce 🙂

katkasofi
autor
14. okt 2012

Tak a začali hnacky a poobednajsie piskoty vyvrátené....teplota 37,5... Zajtra smer obvodak 😒

veriiii
14. okt 2012

je to malo, moze byt dehydratovana, pozor na to, u deti velmi rychli spad a nebezpecne..

katkasofi
autor
14. okt 2012

@veriiii navecer som jej dala trosku zo suchej teoreticky (nič iné nechcela) a už aj utekala vracať aj kakat. Potom vypila salku cajiku a ten v nej zostal... Tak dúfam že v noci bude dobre a ráno uvidíme. Teplota len 37,1...

martina1703
15. okt 2012

@katkasofi ahoj chcela som sa len opytat ci je uz malej lepsie,ci je uz zase certik 🙂

katkasofi
autor
15. okt 2012

@martina1703 dneska prespala cely deň takmer a teraz už zase spí... A vystúpila znova teplota... A Čech deň bez zvracania len hnacka....tak ja neviem kedy to už konečne prejde...

martina1703
15. okt 2012

@katkasofi ☹ tak to ma mrzi,boli ste aj pri lekarke,co vam povedala?Drzim palce nech to malej prejde

katkasofi
autor
15. okt 2012

@martina1703 boli. Povedal že je to prvý stupeň dehydratacie a ak by zvracala tak hneď smer nemocnica:( mna štve zase tá teplota... A ospalost... Inokedy keď mava pri chripke 40-tky tak nie je takáto ospalá....dik že sa zaujimas 😉

martina1703
15. okt 2012

ked sme boli v nemocnici dcerka bola tiez ospala,slabucka nic nepapala,furt som ju len kontrolovala,hlavne nech ma dostatok tekutin.bude v poriadku 🙂