Ahojte, stalo sa nam ze babatko(novorodenec) strasne revalo a nevedeli sme co sa deje, mysleli sme ze je chora...asi po polhodine riadne grcla, nie tak ako normalne ale fakt dost...Az potom ma napadlo ze to bolo asi tym ze som ju kojila tesne pred tym nez sme isli autom, a este aj pomedzi to sme spravili zastavku na kojenie....Ma niekto skusenost s tym a viete ako sa tomu vyvarovat ? Ako velka pauza musi byt pred kojenim a cestovanim aby jej nebolo zle ? Nas ako neskusenych rodicov ten jej rev riadne potom vylakal, radi by sme to uz nezazili, ale zase autom obcas musime ist .
Áno moje deti obe môžu do auta až hodinu po jedle. Mladsieho kojim, a občas sa aj tak pogrca v aute. Hlavne keď ideme dlhšiu cestu.
No mozno to nemusi mat nic s kojenim. Mne byva zle v aute od utleho detstva, ci sa najem, ci sa nenajem.
My sme ten problem mali a v mensom stale mame. Vsimli sme si casom, ze jej robi hlavne zle, ked ideme rychlejsie do zakrut alebo ked je viac zakrut za sebou alebo sa prudko brzdi ci rychlo rozbieha. Tie vacsie zmeny v rychlosti ci smere jednoducho. Takze sme zacali chodit tak opatrnejsie autom, zakruty pomalsie radsej vyberat a tak podobne. Ideal je aby dieta nebolo cerstvo najedene, len to sa nie vzdy da... A radsej castejsie prestavky. Ale to uz podla cesty, nasa napriklad horsie znasa, ked mame casto prestavky a ona uz chce behat ako ked ideme naraz cestu. Ale ked je dlha, nie je prilis na vyber.
Tak nabuduce skusim pockat po jedle aspon hodinku nez vyrazime na cestu... mna to vobec nenapadlo, kedze sme sli prvy raz autom s nou ...😨
No náš grcal v aute len po mlieku.
Ja som bežné kojila aj počas každý, takže to nemusí byť len kojenim.
Ale určite sa odporúča odskúšať, či bude grckat aj nenakojene.
Moj ma 2.5r a po jazde/aj za jazdy autom grca. Proste mu byva zle. Od babatka. Mozno aj tvoj ma kinetozu, mozno mu bolo zle len v ten raz. Uvidis po par jazdach. My to riesime kynedrilom plus je oblozeny uterakmi, sedim pri nom s grci miskou
Nemusis cakat hodinu. Staci ani nue pol hodinu. Ale to moze byt aj cestovanim. Deti v aute normalne grckavaju. Mame fima 21 mesacneho syna a pred tyzdnom sa nam prvýkrát pogrckal
tak dnes sa nam znovu riadne pogrckala ale to sme vobec nesli autom ani kocikom.....mozno sa len prejedla lebo celkom dlho sa kojila naraz.... Mate nejaky sposob ako urychlit odgrcnutie, ked viem ze jej je zle a pomoze jej to?
Tak urcite nie je dobre..nenechat odgrgnut a dojcit inac ako obycajne. V tom vajicku to tlaci na brusko v takej polohe. Moja mavala koliky a cesry autom som radsej zatrha do 10m..xD Rev a grcanie a rev...