Pekný deň.
Chcem sa opýtať na skúsenosť a prip.radu. Dcérka, 2 roky, brala zinnat, kvôli prieduskam. Najprv mala týždeň teploty, okolo 38, až potom to začalo klesať, no po týždni dr.nasadila atb. Brala ich 5 dní. Stav sa zlepsil. Na 6. (Štvrtok)som už nepodala, lebo rano, tak 20min. po zobudení nalačno zvracala. Počas dňa ešte 6x. Nasadili sme diétu. Dr. nepovedala nič iné, jedine vyšetrila moc, že je všetko ok, iba potrebné dopĺňať tekutiny, čo sme aj robili.
No v ten deň sa sťažovala, že sa jej točí izbicka, nevládala vôbec stáť na nohách. V utorok pred spaním spadla z postele, no nevideli sme to, čiže nevieme ani ako a hlavne na čo dopadla, ale tvrdila, že na hlavu. Našla som ju ale ležať na boku, plač nebol dlhý, skôr prelaknutie.
Počas teplôt, a sem tam aj počas ostatných dní si ale chytá uši. Nesťažuje sa na bolesť, ani uši, ani bruška. Sama si už pýta jesť, vraví na čo má chuť.
Máme vyhľadať zas lekára alebo pozorovať stav? Má niekto podobnú skúsenosť?
Dajujem
.
@pambjk ak sa jej stav zlepsil tak zatial len pozorujte... hlava sa jej mohla tocit aj z nedostatku tekutin a slabosti. Ak by to bolo z padu tak by sa to pravdepodobne prejavilo skor. Mozno len crevnu virozu chytila. Tie uska by som este odsledovala. Je dost mala aby vedela povedat ze ju bolia... je stale zahlienena?
@pambjk ako to vyzera? Toto mi vyskocilo z diskusii... https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/hucanie-v-hlave-a-tocenie-u-dietata/
Dnes to bolo lepšie. Aj jedla, pila. Skúšali sme sa chytať uší, ale raz vravela, že bolia, raz že nie. Ešte počkáme, lebo už sa začala aj jasit, tak dúfam, že to bola len reakcia nejaká na lieky alebo čokoľvek a už bude len dobre. Naposledy zvracala vo štvrtok, neistota, keď chodila ešte aj včera, dnes už našťastie minimálne.
Ale ďakujem za každú odpoveď.
Určite by som vyhľadala okamžite. Vracanie a takéto závraty to nieje vôbec ok.