Zvracanie a nechutenstvo

jarabicka
5. mar 2016

Baby idem sa vás opýtať, či nemáte náhodou skúsenosť...máme skoro 2-ročné dievčatko...už asi týždeň nám nechce papať, teploty nemá, 2 x v týždni mi vyvrátila mliečko, raz trochu mliekovej polievky a dnes spapala kúsok banánu a aj to išlo vonku...nechce nič papať, normálne dostávam strach, že čo to môže byť, je taká mrzutá trochen, ale inak na nej nie je vidieť chorobu, je čulá, veselá, len nechce papať, má redšiu stolicu...

siska53
5. mar 2016

@jarabicka a pit pije?
Nasa tiez tak podobne,ale ona nevracala,len malo jedla a pila a nakoniec sa z toho vyklula gastritida a bola vtedy aj v nemocke. Ale moja nehnackovala. Prve dni bola tiez taka cula a vesela,ale ku koncu tyzdna uz bola malatna,aj sa dovracala.

jarabicka
autor
5. mar 2016

@siska53 ...a čo jej nato dávali?

jarabicka
autor
5. mar 2016

@siska53 ...ešteže pije...v pondelok pôjdeme k lekárovi...

siska53
5. mar 2016

@jarabicka najskor infuzie a ked ju z expektacneho previezli do nemocnice,tak jej nasadili aj atb. Ona bola dehydrovana,tak preto tie infuzie.
Neskor sme sa poucili a ked sa nieco take podovne zacalo vyskytovat (este zo 3x sa jej to zopakovalo a z toho raz sme boli na expektacnom),taks le nasadili coca-colu a slane tycinky hned. Totiz pri tych dalsich zacala vracat.

jarabicka
autor
5. mar 2016

@siska53 koľko ste mali rôčkov vtedy?

siska53
5. mar 2016

@jarabicka to bolo vlani,mala kusok cez 3r. 3 tyzdne po tom,ci zacala chodit do skolky.

jarabicka
autor
5. mar 2016

@siska53 ..mám normálny strach, prečo jej nič nechutí, zvracia a má riedku stolicu...ach jaj...v pondelok uvidíme...

siska53
5. mar 2016

@jarabicka to byvaju aj take gastritidy ci crevne chripky. Ak nebude apaticka,skoc v pondelok. Ak bude,radsej aj zajtra. My sme tak klusali,resp.sanitku volali.dostala infuzky,len.sme nevedeli,ze je to az tak zle na hospitalizaciu. Ten dalsikrat sme sli radsej hned,na expektacnom dostala infuzku a ponpar hodinach sme sli domov,lebo uz nevracala a tolerovala tekutiny i stravu. A fakt dvakrat nas zachranili slane tycinky a coca-cola.ale museli sme to dat hned a nie cakat,ze co sa stane. Ta coca-cola prekvapila aj mna,ked som "au-pairkovala",tak stari rodicia a ta rocna dievcinka mali gastritidu a mala som jej davat coca-colu a ono to zabralo. Jasne,nie vela,vsak je to dietatko.

A robila som jej este taky roztok -glukopur a sol do vody. Ale predavaju aj v lekarnach od biogaie-omylom som to kupila domnievajuc sa,ze to su probiotika. Tak zatial nepouzite caka na prilezitost (ale radsej to odnesiem spat cele ako zazivat hnacky).

Inak ked vracia,vraj aspon hodinu by nemala nic dostat. Ja som.ju vzdy potom donutila trochu dacoho vypit a ona sa po asi 10minutach dovracala zas. No ale zas som mudrejsia.

Drzim.paste,nech vam to co najskor prejde. Clovek je vzdy z tych chorob deti taky hotovy,ja som si doteraz nezvykla a to od vlanajska su castejsie chori (nastup do skolky maleho),dovtedy skor len sople a zvysena teplota.