Ahojte, moja mala mi dnes zacala hnackovat poobede sa dostavilo aj zvracanie. Boli sme u dr a odporucili nam kulisek, biogaiu a ryzovy odvar lenze ten nechce ani citit. Vypila 120kulisekq a trochu toho odvaru zmiešaného s mlieckom. Teraz pekne zaspala bez zvracania. Myslite ze to moze takto uzivat? A kedy priblizne to prejde, velmi sa bojim aby mi ju nevzali na
V noci papala 2x co zvykne iba raz. Prvy krat som jej dala same mliecko prvykrat vypila 120ml, druhy x tak 150ale urobila som jej taky mix aj mliecko ryzovy odvar a trosku kuliseka a vypila ho, no a rano papala tak isto. A zatial nekakala ani nezvrackala. Byva s nami starka a ona mala minule.nejaky virus tak asi mala nieco od nej chytila. Vcera som zobrala k dr plienku no ale na pohotovosti sme len boli a kukla ju takym stylom ze hm.. zlta..
Neboj sa, bude to v poriadku. Tento typ vírusu, čo sa teraz šíri nie je taký agresívny. Takže buď kludna, vracanie býva na začiatku, potom zväčša už len hnačka. Pokiaľ je stolica 5x za deň, je to ok.
Hlavne dbaj na tie tekutiny, to je
Základ
Teraz je v obehu vírus, čo trvá cca 2 dni. No môže to byť aj hocijaký iný, to sa dá zistiť len zo stolice. Hlavne dbať na tekutiny, aby sa dieťa nedehydrovalo. Ryžový odvar je na hnačku, ak ho nechce ani s mliekom, skús urobiť ryžovu kašu. Dbaj na hygienu rúk, kľučky, ovládače atď. Ak by bola malatna, nespokojná, malo cikala, vyhľadaj lekára zasa. Ešte aj prepadnutá fontanela je znakom dehydratácie