Zvracanie 5-týždňového bábätka

nika0204
30. aug 2022

Ahojte zienky 🙂 potrebovala by som radu od skusenejsich,spytala som sa aj v tu v poradni ale kym cakam na odpoved..mam plne kojeneho chlapceka 5tyzdnoveho narodeneho v 35tt.. je to velky papos napriek tomu ze ma strasili v nemocke ze je je slaby a treba aj dokrmovat flasou papa odzaciartku sam..poslednu dobu mu vyteka nliecko po dopapani ale vsimla som si ze trosku si nechava v puse rak moze troho..ale sem tam aj grcne..nepredpokladam reflux je toho nalo a aj pekne pribera..ale kedze stale sa to stane davam ho vzdy odgrgnut a tym padom sa mi aj preberie a chxe zas papat niekedy takto ideme aj hodku a pol..a stava sa ze ked ho dam len tak do postuelky o hodinku mu vyjde aj tvaroztek to viem ze je uz natravene mliecko a on chce hned potom jest….nieje to znak ze je prejedeny a on chxe hned papat?ja mam pocit zemoj maly nevie kedy ma dost😀momentalne niesmw dlho hore cize cez bdely cas len sa prebali a papa a zaspi..ked ma ale dlhsie bdele okno chxe akoby dlhsie papat tak ja cakam co bude ked sa mu to okno wste predlzi🙈😀moze to byt len obdobie? A ciem ze papa a nie len sa hra s prsnikom lebo nornalne prehlta ide mu mliecko..

andreatytler
31. aug 2022

@nika0204 Je mozne ze ma reflux a je mozne ze je prejedeny. Vzdy ked s mu to mliecko grcne, tak ho tie zaludocne kyseliny drazdi v hrdle a potrebuje to akoby splachnut novym mieckom a preto si pyta jest, ale zaludok je plny a tak znovu grcne a tak to zacarovany kruh.
Mne radili krmit casto a v malych davkach.
Ale grckal aj tak a velmi dlho. Ale nikdy to nebolo vela a nejak velmi mu to nevadilo, tak som to neriesila s lekarmi.
Davala som odgrgnut aj pocas jedla a aj po. Drzala som ho v polovzpriamenej polohe 20 minut po jedle a vsetky povrchy kde lezal som nasikmila aby mal hlavu vyzsie ako nohy. Postielku a aj prebalovaciu podlozku.

jaskolka
31. aug 2022

Malé bábätko grcka bežne, nemusí vôbec mat reflux. Nemá ešte celkom vyvinutý tráviaci trakt, tu prichlopku medzi žalúdkom a pazerakom, tak sa stane, že mlieko sa mu vráti do pusy.Aj po dlhšej dobe sa mu môže tak trochu vrátiť, to je už to natravene "tvaroztek" mlieko.
Keď to nie je, ze vracia prúdom, len také "grcko" a pekne prospieva, neplače extrémne, nemá nadute bruško, tak by som vôbec to neriešila.
Deti prestanú grckat, akonáhle si môžu samy meniť polohu,sadnu si a podobne.
Jednoducho musial "dozrieť" im traviaca sústava.

nika0204
autor
31. aug 2022

@jaskolka no toto ze nieje vobec nespokojny neplace a hlavne javi az velky zaujem o jedlo..tak asi len vydrzaat

nika0204
autor
31. aug 2022

@andreatytler jjj dakujem..toto ze casto grcka oresne ale nikdy nie vela..tak uz len vydrzat

jaskolka
31. aug 2022

@nika0204 maličké bábätko rýchlo vyhladne, je celkom normálne, že aj každú polhodinu bude pýtať papať, ten žalúdok je veľký ako slivka, čiže ono nezvládne vypiť naraz veľa a rýchlo to vytravi. Ja som tiež najprv nechápala ako je možné, že som syna na kojila a o necelú hodinu pýtal znovu. Zvlášť v období, keď rýchlo rastú vtedy visel na prsníku skoro stále. A postupne sa to upravovalo, až jedol cca každé 3 - 4 hodiny, postupne už bol aj dokrmovany.
Ale ako 5 týždňový skutočne pýtal aj každú polhodinu - 3/4 hodinu.
Detto robila aj dcéra, ale to už som sa vôbec tým netrápila, lebo už som vedela, že je to v poriadku