Zvracanie 4,5-ročnej dcérky

13. okt 2022

Ok, blbé otázky, keďže dcéra má 4,5 roka, ale zažívame to prvýkrát. Prišla zo škôlky, bola v úplnom poriadku, boli sme von, všetko ok. Prišli sme domov, rozhorucila sa, ľahla si a vyzerala , že čochvíľa zaspí. Ale prebrala sa, zjedla výživu. Asi 5 minut po tom ju celú vygrcala. Potom ju už len nasucho dvakrát naplno, nič nešlo von. Zaspala. A ja som matka stresman - ešte k tomu som s ňou dnes sama. Moze sa mi pogrcat aj v spánku? Idem spať asi k nej do izby...ale ak by náhodou máme budíček v noci čo je taká prvá pomoc? (Ani neviem, či doma mám niečo 😭). Už písali aj iné mamičky zo škôlky, že deti doma grcaju.. resp.lepsi prípad, mohlo to byť len jednorazové?

lenuska9999
13. okt 2022

Ťažko povedať, čo to môže byť. Môže to byť z jedla a tým pádom krátkodobá záležitosť. Ale ak ma aj zvýšenú teplotu skôr si myslím, že ide o nejakú virózu. U detí v škôlke je to bežné, že si tam stále navzájom predávajú všelijaké virozy a bacili. Chod radšej spať k nej a daj ju spat na bok, ak by sa náhodou pozvracala, tak nech sa nedusí zvratkami. Viem, že sa moze v noci pretocit, tak ju skus niečím podložiť , aby spala na tom boku. Do škôlky by som ju zajtra nedávala, aj keby už v noci nezvracala.. môže ísť skutočne o nejakú virozu a dnes to môže byť zvracanie a zajtra naopak hnačky

nikamichal
13. okt 2022

Určite s ňou choď spať. Moja 6 ročná vracala týždeň dozadu a vracala aj v spánku....spala a zrazu vracala. To je dosť nebezpečné. Trvalo to našťastie 2 dní a hotovo. Dávala som len probiotiká a diétu mala. Držím palce

nikpa
13. okt 2022

Našemu tak začína väčšina chorôb, začne z ničoho nič vracať a väčšinou v noci. Takže určite choď s ňou spať, ak ju chytí zase vracanie, bude v strese, treba ju aj pred spánkom upozorniť, nech sa nezlakne, že spis s ňou a nič sa nedeje, aj keď sa povracia. Teda aspoň synovi to vzdy pomôže lebo on je najviac vystresovaný z toho, ze si povracal posteľ 🙄🙂 zo začiatku deti akoby nevedeli vracať, aj z toho môže mať stres. Inak priprav vedro, servítky a minerálku. Keby moc vracala tak smectu, piť len po troškach ale piť, aby nezostala dehydrovana. Kľudne aj trošku osladeny čierny čaj. No a vyčkať či sa k tomu niečo pridruží, napr. teplota alebo to bude len pokazený žalúdok. A diéta samozrejme. Neboj, zvládnete to spolu.

autor
14. okt 2022

Ďakujem dievčatá. V noci sa zobudila, že potrebuje ísť na wc, ale bol to len pocit. Inak spala, pred chvíľkou vstala a vyzerá v poriadku. Písala mi ešte jedna mamka zo škôlky, že oni to mali minulú noc (dcéra jej zvracala a ráno už fungovala viac menej normálne). Dievčatá a čo sa týka jedla? Napr. nejaký obed? Vývar, ryžu? A cez obed, keď bude slnečno, môžeme ísť na prechádzku, ak jej nič nebude, či radšej byť len doma? Prepáčte, ale nám sa našťastie tieto črevné virózy vyhýbali doteraz a ani ja som už dávno žiadnu nechytila, čiže ja fakt neviem, aké sú postupy...

lenuska9999
14. okt 2022

Odporúčam piť čierny čaj a nie bylinkové v takomto prípade. Čierny čaj majú v lekárni aj pre deti bez kofeínu. A jedlo asi suchare , pripadne ak zvládne bez zvracania, taj sj ryžu s nejakým prirodnym mäskom. Ak by mala aj hnačky, nie je vhodná varená zelenina