Čaute mamičky ..chcem sa spýtať či ste sa s tým stretli. Netušíme čím to je, ale nás drobec má už 7 mes .stále refluxujeme, no má to zvláštny priebeh...celý mesiac jak je dlhý negrca , niekedy veľmi málinko, mám pocit že už sa to končí, príde koniec mesiaca a brutálne grca, a takto sa to opakuje každý jeden mesiac.. už mám pocit - " už je reflux preč" a koncom mesiaca zase odzaciatku ako keby...stretli ste sa s tým? Nechápem od čoho to závisí, pretože všetko robíme úplne rovnako...len raste :D múdre komenty si nechajte pre seba...naozaj chcem iba vedieť či ste to niektorá zažila. Dik ;)
Fuha, nemá to zmiznúť do roka ? 🙂 Zaujímavé...no niekedy sledujem že ak to preženiem s jedlom tak sa to stane ...logicky..no on je veľký jedak ..ja ho musím krotiť...on grca ráno a ku večeru...asi to tak vychádza ako píšeš...keď ma prázdny žalúdok je zle , ale aj keď je veľmi plný tak je zle...skúsim si nájsť nejaký ten "stred" ďakujem...a inak...keď jej šli zúbky nezhorsilo sa to ? Lebo naša gastro lekárka mi vravela že keď prídu zúbky tak sa to Zvykne zhoršiť....či si niečo nespozorovala...lebo nášmu idú..tak neviem
@majulikhubova to som si nevšimla, či to malo nejakú súvislosť. Nám pomáhali najviac to pravidelné jedenie. Väčšinou sa reflux stráca do roka, ale nie je to pravidlo. Poznám rodinu, kde ešte 6-ročný chlapec zvracal z refluxu, mali to potvrdené na gastre. Má doteraz obmedzený jedálniček, žiadna čokolada, dráždivé jedlá a podobne. Ale to tvoj malý asi aj tak neje.
Tak nech mu to čo najskôr prejde. Skús dávať piť nie hneď za jedlom, trochu prestávku medzi jedlom a pitím (ak už je aj tuhšiu stravu).
@majulikhubova reflux moze byt aj dlhodoby...nasej mladsej zistili reflux ked mala 6 rokov....stale kaslala a kaslala, nic nezaberalo, az na gastre zistili, ze ma reflux, ze sa jej vracia kyselina a ta ju drazdi a preto kasle...mala lieky na znizenie tvorby kyseliny 😢
No dnes začal hnackovat, a pozerala som tie zuby myslím že mu už vyjdú...možno to bude aj z toho ...duuufam...lebo menej mi papa , a on je jedak veľký,
@lubina j
Určite sú aj horšie veci , ochorenia, ale Je ten reflux vie fakt potrápiť...ani. Je naše práčky ako si každý myslí, ale naše deti...:( Veru...snáď je malá už v poriadku
@majulikhubova ano aj ten reflux vie potrapit. Tak upravili sme aj stravu, snazime sa vylucit potraviny, ktore jej robia tu kyselinu, tak sme mohli aj lieky vysadit, ale treba to mat pod kontrolov, ako povedal Dr. Snad z toho vyrastie, alemoze sa stat, ze aj nie. dr sa vyjadril, ze aj vela dospelych ma reflux a ani o tom nevedia, len sa trapia...
@majulikhubova možno má tichý reflux, že mu to behá v pažeráku. A tak veľa zvracia po určitých jedlách, alebo keď sa viac naje, treba to odsledovať.Nemá často štikútku? Moja mala reflux aj tichý a aj raz za čas tak veľa zvracala. Trvalo to do 2,5 roku. Dávala som jej jesť častejšie malé porcie, aby to v žalúdku udržala, hlavne nesmela vynechať žiadnu porciu, lebo potom bola veľmi hladná, veľa sa najedla a zvracala. Držím palce