Dobry den, mam chlapceka ktory pred par dnami dovrsil 11mesiacov. Mam par otazok dost ma znepokojuje jeho spravanie.je dost umrncany, uplakany. Vresti vsade je nespokojny... Na mna by bol nalepeny stale (stale na rukach) tesi sa ked pridem z obchodu domov a je s nim muz doma.. v noci sa budi na mlieko splacom napije sa a spi dalej. Ked mu nieco nedovolim nervaci a rozplace sa.inak je aj dost sikovny vie dat pa pa, poslat pusu,vie ukazat aky velky narastie, tapi tapusky, ked mu poviem kde ma flasku, pripadne dudel tak zacne ju hladat na zemi ked ju ma medzi hrackami, spravi aj tani tani na pesnicku, v pesnicke od Mira jarosa (dospely) na konci tlieskaju tak tlieska tiez zaroven snimi.ked mu muz povie haji tak si lahne ma vankus a robi ze ide spinkat.ked mu ukazujem hlavou nie nie tak ppzera na mna ale nevie zopakovat .. vie napodobnit macku,leva.vo vanicke ma nalepku macky a psa ked sa ho opytam kde je cica ukaze prstrkom. Na meno reaguje ale ked ho pustim ba zem a volam nanho hned sa neotoci. Ked nieco nesmie ako ist pri zastrcku a ukazem mu nono tak sa otoci a ukazuje nono aj on .. trapi ma ze ked sa jeduje dost sa prehyva ako keby mal problemy so svalovym napätim. Ale uz stoji, a uz sa aj pustil do priestoru a spravil par krokov .. a este ma trapi to ze ked ho mam na rukach ani nepozrie na mna.. myslite ze je vsetko v poriadku?
V uplnom poriadku.
Veru. Kludne spavaj a uzivaj si toto obdobie 😉 nevies co dalsie ta caka…. Teda tych obdobi este pride niekolko kedy som len cumela co sa s detmi deje 😂 obdobie zubkov. Uzkost. Potom zase ignoracia vsetkeho. Az po odvravanie….
Máš dieťa, nie cvičenu opičku, nebude robiť čo chceš ty a kedy to chceš. Podľa opisu máš úplne normálne, šikovné dieťa. Nesleduj ho toľko a ukludni sa.
Strasne ma trapi ze je umrncany cely den..vrestii a mna krd zbada ze som neni s nim dlhsie ako hodinu tak to je strasne.. ano idu mu aj zuby a dva naraz momentalne.. a este ma trapi to svalove napätie hlavnr ked ho polozim na chrbat a chcem ho prebalit alebo obliect.. kazdy vecrt po kupani az pokym mu nedam mlieko.. a zacal mi to robit posledne dve noci ked sa zobudi na mlieko .. som zufala
to budu tie zuby, zuby vedia dost potrapit uz daaavno predtym, nez si ty vobec vsimnes aspon naznak zubu v ustach.
deti su nervoznejsie a umrncanejsie a este na dasnach nic nevidno.
a este aj novy milnik - chodza, no je toho dost. Normalne spravanie
To je uplne normalne, tiez mam 11mesacneho a robi mi to iste. On uz nebude lezat jak novorodenec a cakat 10 minut, kym ho prebalim a prezleciem... ja to robim v stoji a musim mu dat este do ruky nieco zaujimave na hranie... svalove napatie? Normalne ti len zmocnel 👍🏻💪🏻 a co sa tyka umrndzanosti, ked ta uvidi, ma separacnu uzkost... to tiez moze trvat do 1.5 roka. Inak, moj je nervavy, aj ked je hladny...
Separacna uzkost alebo proste zubyyyyyyyy. U niekoho to moze byt ako vyhovorka ale so zubami sme si teda ozaj uzili.
A napr prvy syn bol na mne nalepeny ale doslova ze nalepeny.
Uz druha dcera nie az tak.ale ona bola urevana a uvrestana pre vsetko. Ci bolo dobre ci zle. Furt bola nespokojna. Preslo to ked mala cca 1,5 roka.
A treti? Ten da ruku hocikomu a ide.
Neviem, čo je to teraz za módu, že všetky hľadajú za NORMÁLNYM správaním svojho dieťaťa nejakú diagnózu ... je to len obdobie, prejde ... nebuď zúfalá už teraz, šetri sa, ešte prídu divokejšie chvíle.
On je v poriadku. Ale si si istá, že si v poriadku ty???
Nehladam diagnozu pytam sa ci toto apravanie je v poriadku..
Pri prvom dietati som nikdy nic take nezazila.. uz len to zw sa mi 2x v noci budi na mlieko.. a to hovorim ze je na UMco by mohol teoreticky vydrzat. Ved aj zaludok si potrebuje odychnut.
Aj mu na tie zúbky niečo dávaš? Podľa mňa je to z nich, ten nepokoj. A že sa dva krát v noci budí máš super...naša je v noci hore 3675 x 😀 ale len sa potrebuje nacucnut, keďže odmieta dudle
Čo konkrétne je podľa teba zvláštne? Podľa popisu zdravý, šikovný chlapček.
Dieťa nie je cvičenia opica, iba toľko k tomu
opisujes uplne bezne spravanie deti v tomto veku a inak je podla mna sikovny chlapcek a ano uplne v poriadku