Zvláštna škvrna na chrbátiku

lusyke
8. nov 2013

Dcérka sa narodila so zvláštnou škvrnou na chrbátiku. Je takej bledoružovej farby so žilkami. V pôrodnici nám povedali že je to vrodená vada a chýba tam podkožný tuk, pediatrička povedala že je to znamienko a je to otázka len vzhľadu. Viac sme to neriešili. Teraz sa jej ale na tom znamienku vyhodili červené škvrnky ktoré sú na dotyk drsné a akoby tam mala šupinky. Nemá to nikde inde na tele. Ku doktorke ideme až o mesiac a ja nie som typ čo behá po doktoroch s každou hlúposťou. Tak sa chcem spýtať či sa s tým niekto nestretol a či niekto nevie čo by to mohlo byť. Či s tým máme ísť na kožné alebo počkať či sa to bude rozširovať. Snažila som sa to odfotiť ale nešlo to už lepšie.

yanielka
8. nov 2013

asi by som isla ked sa to zmenilo, pre pokoj na dusi aj ked ani ja nie som typ, co chodi so vsetkym...

m_ij_ka
8. nov 2013

ťažko povedať čo by to mohlo byť, môže to byť aj znamienko. K lekárke by som išla vtedy keby to mení farbu, rozširuje sa aj iné časti tela,rozhodne to treba kontrolovať a ak sa ti niečo nebude zdať choď radšej potom k dr.

tomsta003
8. nov 2013

bezohladu nato aky si typ, a s akou hlupstou bežiš k lekarke konzultuj to s lekarkou, ta nejlepšie urči o čo ide

lusyke
autor
8. nov 2013

@tomsta003 samozrejme to budem s nou konzultovat. Len som chcela vediet ci sa s tym niekto nestretol. Ci je to nejata alergia alebo nieco horsie. To dufam ze nie... klop klop.

polana
8. nov 2013

ak je to drsné na dotyk a akoby tam mala šupinky,vyzerá to na ekzém,čo asi súvisí s tým že jej tam chýba podkožný tuk.Treba ísť na kožné čím skôr,ekzém môže byť veľmi nepríjemný.

lusyke
autor
8. nov 2013

@polana a co moze taky ekzem sposobit? A preco prave na tom znamienku?

anjelicek26
8. nov 2013

Ak sa s tym narodila, moze to byt aj hemangion. Na koznom ti povedia viac.

lusyke
autor
8. nov 2013

@anjelicek26 narodila sa s tou skvnou ale teraz sa jej na skvrne objavili cervene fliacky a to ma vystrasilo.

lusyke
autor
8. nov 2013

@anjelicek26 dala som si vyraz hemangion do google a vyhodilo mi fakt hrozne obrazky. Chudence deti. My tam mame len taku skvrnku a dobre ze nie niekde na tvary. No asi predsa v pondelok zajdeme k doktorke. Prestava sa mi to pacit.

polana
8. nov 2013

Ekzém sa môže rozširovať,svrbieť,je veľmi nepríjemný.Vzniká u detí ktoré majú sklon k suchej citlivej pokožke.Môj najstarší syn ako 3mesačný mal ekzém,mudr.predpísala masť, dodržiavala som pokyny a vyliečil sa,synovec tiež ako bábetko mal,ale komplikovanejší,práve on mal suchú a citlivú pokožku ale tiež sestra musela chodiť na kožné,skúšali ktorá masť mu zaberie,ale vyrástol z toho,dnes je to zdravý mladý muž.Moja dcerka keď mala asi 1 mesiac tak som zbadala na chrbátiku v oblasti panvy červený fliačik ako znamienko.Potom asi po 2 týždňoch vzadu na hlavičke tiež 2 také maličké.Zblízka to vyzeralo ako popraskané cievky.Kožná lekárka mi povedala že je to hemaglion,musela som ísť na kožné do BA.Tam dcerke urobili rôzne vyšetrenia ako sono hlavičky,brucha,tam kde sa tie fliačiky nachádzali,musela som sa s ňou objednať na očné vyšetrenie,neurolog.Všetky vyšetrenia mala negatívne takže v poriadku.Práve na kožnom v BA mi povedala lekárka že dcerka je typ ktorý má bledú kožu,citlivú so sklonom k vzniku ekzému.Mojej dcerke tie znamienka tzv.hemaglion,zmizli,liečba je taká vyčkávacia,že ako dieťa rastie tak postupne sa to znamienko zozťahuje a stráca sa,vstrebáva sa to.Dnes má moja dcerka 5 rokov a na chrbátiku má iba takú ružovú bodku ako spomienku.Tiež sa jej v tom čase vyhodil ekzém ale to sme iba mastili lekárka nám predpísala masť,všetko prešlo.V čase keď mala moja dcerka tieto fliačky tak som sa tiež o ňu strašne bála,pretože lekári vedia aj riadne postrašiť,ale našťastie vyrástla z toho.Moja dcerka je blondínka má strašne bledú až sa mi zdá priesvitnú kožu a občas aj teraz má niekedy na nohe alebo na rukách v oblasti podpazušia také drsnejšie ružové a ako keby šupinky alebo minipupáčiky,ale to kupujem v lekárni také mliečko na ošetrovanie suchej a citlivej pokožky a vždy jej to prejde.Inak to môže predpísať aj obvodná lekárka ale ja som ho vždy musela kúpiť.Kamarátke to lekárka (má inú) pre jej dcerku ktorá mala tiež podobné problémy predpisovala od narodenia a ak treba aj teraz jej to predpíše.
Takže radšej na kožné a neboj sa, dcerka z toho vyrastie.

lusyke
autor
8. nov 2013

@polana dakujem za taku odpoved. Potesila si ma. Dcerka ma svetlu pokozku takze to je asi ono. Podobnu ale mensiu skvrnku ma este aj na nozicke, ta vyzera ako modrinka. Potom ma aj vzadu na hlavicke pod vlaskami take cervene flaky. Tak urcite pojdeme na to kozne. Snad nam daju nieco co pomoze.

polana
9. nov 2013

@lusyke...držím palce.

lusyke
autor
11. nov 2013

@polana ahoj. Takze doktorka nam potvrdila hemaglion a ekzem. Dala nam na to masticku, mast na premazavanie pokozky a sojovy olej do kupela. Nemame uz pouzivat beznu kozmetiku. Vysetrenia nam zabrali cely den. Mala z toho bola v takom strese ze nam zacala zvraciat. Chuda, uplne ju to vycerpalo a mna vystrasilo na smrt. Na taketo celodenky ju uz vlacit nikdy nebudem. Hlavne sa uz nenecham odbit sestrou ze nas vezmu az poobede.

polana
18. nov 2013

Ahoj,viem si predstaviť tú tortúru po lekároch,je to hrozné.Ja keď som šla s malou do BA na kožné,prišli sme tam ráno o cca 8,00 a vybavili nás najskôr okolo obeda,vždy tam bolo množstvo ľudí,keď sme už mali byť na rade, tak lekárka mala obedňajšiu prestávku.Ja tiež hlavne z týchto dôvodov strašne nerada behám po lekároch .No hlavne že to už máte za sebou a vieš čo dcérke je.Chúďatko malé užila si svoje a postoj niektorých zdravotníkov je ozaj bezohľadný.Tak nech ten ekzém rýchlo prejde no a hemaglion časom vybledne a určite sa stratí.

milota164
27. nov 2013

Ahoj, my sme mali cervene fliacky so supinkami a skusali sme to natierat Bepanthenom a pomalicky to zmizlo.