Ahojte kocky, mam doma malinku s rotavirusom. Ma 2roky a 4 mesiace. Druha je uz 4 dni hospitalizovana v nemocnici. DUfam, ze sa z toho dostaneme aj doma. Nastastie hnacku nema, doobeda dost vracala, poobede to uz nebolo take intenzivne, tusim 2x. Aktualne uz 4 hodiny nevracala a je ochotna pit. Zvladli ste niekto tento zakeracky virus aj doma, bez nemocnice? dakujem
Ahoj, a neboli očkované proti Rotavirusu? Po väčšine tie deti majú ľahší priebeh choroby, rovnako to mala aj moja dcéra tak čiže sme to zvládli doma. Ak nie je dehydratovaná a prijíma tekutiny tak je to na dobrej ceste.
My bohužiaľ 2 týždne v nemocnici ale niekto prišiel na 24 hodín a v pohode domov
@haimi v tomto veku sa to uz v pohode da zvladnut doma, ak pije, nema horucku vysoku a prestava vracat. Moj maly bol hospitalizovany 5-mesacny. V 2 rokoch uz to zvladol doma (bracek starsi doniesol zo skolky), ja som vtedy prevracala celu noc (a to fakt celu, po desiatom raze som prestala ratat).
@janulka1802
2 tyzdne? Nestras. Preco? Moja bola 3 dni KO, len infuzky a horucky. Vracala 1 a pol dna. Dnes na 4 den vstala, furt len vymyslala, behala po izbe. Dnes ziadna teplota. Pit som do nej nieco dostala, nejakch 700ml. Jest nechce. Uvidime zajtra. A to druhe chudatko bojuje zatial doma.
@majka99999 som citala, ze ked uz to prekonas, tak dalsie razy to ma lahsi priebeh. Ako rychlo si to dostala? Mna trochu boli zaludok, ale uz som s nou 4 den a zatial sa drzim
@haimi no mali sme smolu proste stále hnačky zvracanie nemala som na vyber ale my sme boli ozaj rarita na oddelení väčšinou to vôbec nie je až take strašne je rozdiel ak sa dieťa vracia deň dva tri a ak to trvá dva týždne neboj mysli pozitivne
@haimi ahoj,my sme mali rotavirus pred piatimi rokmi. Dvojrocna dcera mala doma hnacku iba raz,ale zato nonstop vracala,nic som do nej nedostala,tak nakoniec skoncila v nemocnici na infuziach. Bola tam styti dni a ked sa vratila domov,tak hned na druhy den 4 a pol rocna dcera zacala mat strasne krce v bruchu,nehnackovsla ani raz,len vracala,tak sme tiez skoncili v nemocnici na infuzkach. Ona tam bola 2 dni. A to som mala doma vtedy 7tyzdnoveho novorodenca,tiez mal rotavirus,ale keby doktorka nechcela jeho stolicu a z nej vysiel pozitivny vysledok, tak ani neuverim,ze rotavirus mal. On mi zvracal iba raz,hnacky mal,ale on ich mal v podstate stale,odkedy sme prisli z porodnice,cize to som tomu nepripisovala. Zvladli sme to doma,lebo jemu ozaj nic nebolo. Len lekarka hovorila,ze ktovie ako by to dopadlo,keby som ho nekojila.
Tak vam drzim prsty,ked nie je dehydrovana,zvladnete to aj doma.
@haimi doniesol v piatok vecer a v pondelok sme to dostali vsetci traja aj s mladsim. Nemusi to mat hladsi priebeh, ono zalezi, co nachytas, je aj adenovirus, aj norovirus a ako na to telo zareaguje. Na tie sa ani neockuje (to len pre vsetkych "preco si nedala zaockovat?"). Teda mne bolo uz vselijako, ale takuto grcacku som este nemala. Chalani vracali tak 3-4x a potom mali hnacku, zvysenu teplotu, ale pekne pili a drzali dietu. Akurat bol Mikulas, nastastie prili moji rodicia a postatali sa o deti, lebo ja som prespala polku dna. 🙂
my sme to prekonali doma, teraz to syn doniesol zo škôlky...mal teploty, zvracal a mal hnačky..bol 4 dni mimo, len ležal a spal..po lyžičkách sme do nho dostali čierny čaj, lebo iné vyzvracal a trošičku ryže....po 4 dnoch potom prišlo zlepšenie, začal viac piť aj jesť...ale bolo to hrozné, my sme to schytali vo štvrtok večer, v pondelok už bolo dobre...celý víkend sme boli nachystaní, že ak sa zhorší ideme na pohotovosť, ale zvládli sme to...
@majka99999 moje dievcata su predcasne narodene a mali sme do roka od neurologicky pozastavene vsetky ockovania, aj povinne. Takze rotavirus ma ani nenapadol riesit. Hlavne sa ockuje do 6m, takze uplne mimo nas ☹
@haimi my sme s nim skoncili pred dvoma týždňami v nemocnici