Zväčšený folikul u 5 ročnej dcéry

cajka_j
5. jan 2015

Ahojte dievcence. Pri nedavnom sono-vysetreni nasej babule (cerstvo 5 rocnej) zistili, ze ma jeden folikul na vajecniku zvacseny, konkretne 6.5mm. Nemate s tym niekto skusenosti? Kedze vysetrenie sa tykalo niecoho uplne ineho, k tomuto sa vobec nechceli vyjadrovat, dokonca keby manzel nezapocul a neopyta sa, ani sa nedozvie, akurat mu povedali, ze to treba sledovat a v cca 6 rokoch na kontrolu.
Neviete niekto, co to moze byt, aky to moze mat dopad? Neviem sa nicoho dogooglit. Dakujem 🙂

junovka
5. jan 2015

@cajka_j ako ste sa vobec dostali na USG podbruska? Ma dcerka nejake konkretne problemy gyn.razu, ze ste museli absolvovat USG?

janinah
5. jan 2015

raz som na nete čítala ,že babetko dievčatko malo nález na vaječníku a bol možný súvis s tým,že matka brala Cerazette počas dojčenia ,neviem ako to uzavreli

tinushka13
5. jan 2015

@junovka my sme sa dostali na USG podbruška keď mala dcérka 20mesiacov.. hrčka na prsníku.. takže sa vyšetrovalo komplet všetko 😎

cajka_j
autor
6. jan 2015

@junovka mali sme autonehodu, nikomu sa nic nestalo, no deti musia ist do nemocnice na kontrolne vysetrenia pre istotu, takze preto. jedine, co si ohladom pisky a veci spojenych pamatam su opakovane zrastajuce male pysky a dost caste zapareniny este aj teraz v oblasti genitalii, inak nic.

cajka_j
autor
6. jan 2015

@janinah take som nebrala, v podstate nic, takze to asi nebude ono...