Zväčšené uzliny u trojročného dieťaťa. Poradíte mi?

1stars111
9. mar 2016

Maminy prosim vas ak mate skusenost so svojimi detickami ktore maju stale zväcsene uzliny aj ked nie su chore,bhdem vdacna za kazde info,radu.....totizto moj syn ako zac chodit do skolky klasika byval casto chory a vtedy sa mu zacali robit na lavej strane krku a vzadu hrcky alebo akoby zhluky uzlin teda nie len jedna ale bolo ich hmatom citit viac....inokedy zas bola zdurena iba jedna a to az do velnosti 2 cm,vtedy mal zaroven aj anginu co teda bolo tym,atb dobral uzlina bola viditelna este mesiac....krvne testy uplne ok,nic neprekonal teda ziadnu mononukleozu ziaden zapal...u krcnej vsetko v poriadku....zevraj su take deti ,,uzlinove,, ze ked su co i len najmenej chore zduri sa uzlinka ale PRECO TEDA IBA NA JEDNEJ STRANE VZDY???? A NIKDE INDE NA TELE?? Ked ju mal zdurenu na 2 cm tak plakal v noci od bolesti a tak mal stuhnuty krk a siju chudatko a masirovala som mu to aj dvakrat za noc lebo ak zaspal v jednej polohe krk mu stuhol,dvihat z postielky som ho musela ja ani na boku nemohol spat ked som ho pokladala na vankus bolelo ho to a plakal....bojim sa ze sa to zas vrati....maminy a preto by som chcela pocut vase skusenosti,rady a tipy ako a ci sa s tym da nejako ,,bojovat,, alebo predist zdureniu velmi pekne dakujem

mirkaaa80
9. mar 2016

Aj moj maly ma zvacsenu uzlinu na krku uz asi aj 2 roky, a teraz som si vsimla ze aj na druhej strane krku. Mne dr.povedal to iste co tebe, ze po nejakej chorobe moze zostat uzlina zvacsena. A co sa tyka toho stuhnuteho krku, tak aj to sme mali asi 2-3x, maly mi v noci plakal, nemohol ani hlavu otocit, hned rano sme isli na pohotovost, som sa dost zlakla preco ho moze tak boliet hlava a vraj to mal "seknute" , ze niekto je na to nachylny od detstva. Tak bral nurofen, pol dorsiflexu a uvolnilo sa to. Som zvedava tiez na skusenosti inych mamiciek, ze co s tymi uzlinkami....

zuzulik280
9. mar 2016

nebojte sa. to nie je nič važne,,,,ked tak nech sa mu aspon kazde 3 mesiace kontroluje CRP a hladiny imunoglobulinov - to vysetri imunolog

myzma
9. mar 2016

Ahoj, nas ma zvacsene po prekonanej mononuklroze... Na jednej strane je skutocne asi 2cm, mozno viac.... Krv mu dopadla dvakrat na moj podnet.... Mononukleozu prekonal pred dvomi rokmi.... Niekedy je citlivejsia...?v maji idem na preventivku s dcerou, tak sa chcem opat poradit s dr.... Kazdopadne aspon krvne testy preventivne robit...

s_mt
9. mar 2016

Nas syn mal tiez zvacsene uzliny,bolelo ho to,davala som mu na to octanove obklady. Dlho to mal zvacsene,postupne sa mu to zmensovalo. Teraz,ak ma nejaku chorobu,tak samu trochu zvacsia a potom ustupia. Doktorka tvrdi,ze je to normalne,tak som to uz neriesila,krv mal ok. Dcere sa zvacsili uzliny po kiahnach,mala ich vzadu na hlave,nie na boku,ako syn. Doktorka mi kazala jej davat lymphomyosot,je to na uzliny,berieme to a zmensuju sa. Ale bude to asi dlhsie trvat..

narayan
9. mar 2016

môj malý má tiež zväčšené 4 na jednej strane a to od 3 mesiaca ( má 14 mes.) dr. ma uisťuje, že je to normálny nález, že sú vo veľkosti hrášku a pohyblivé, preventívne dávame ale každé cca 4 mesiace robiť krvný obraz a ten bol našťastie vždy ok. No radšej by som bola, ak by už konečne zmizli 😕