Zväčšené uzliny na krku, pod pazuchami a v slabinách u 2,5 ročného

fiffinkaa
16. nov 2012

Ahojte maminy, máte niektorá skúsenosť s dlhodobo zväčšnými uzlinami u dieťaťa, o aké ochorenie sa môže jednať? Náš malý ma dlhodobo zväčšené uzliny všade, poslali nás na hematologiu..

sintra
16. nov 2012

a neprekonal v poslednej dobe nejake zapalove ochorenie? Tych pricin moze byt strasne vela..

fiffinkaa
autor
16. nov 2012

@sintra v marci mal kiahne, tieto uzlinky som mu objavila v lete a má ich tam stále :(

fiffinkaa
autor
16. nov 2012

obvodná mu brala krv, vraj všetko ok..aj testy na toxoplazmu dopadli dobre..jedine čo mu našla bol herpes, tak nás poslala na infekčné a s tými uzlinami na hematologiu.

sintra
16. nov 2012

pozri, na tej hematke nic nepokazia, hlavne treba spravit komplexne krvne testy. Uzliny mozu byt zvacsene aj dlhodobo po prekonani infektu, pripadne nazancovat, ze nejake lozisko je v tele nadalej pritomne. Ved uvidite.

anjelicek26
16. nov 2012

@fiffinkaa - no nas ma herpesovus stomatitidu aktualne a tiez vsetky uzliny na tele navrete... vraj je to pliaga :(

fiffinkaa
autor
16. nov 2012

@anjelicek26 no len my ten herpes nosíme v tele, ešte neprepukol, tak neviem či to je to isté..

nicky07
16. nov 2012

@fiffinkaa my sme mali taktiež na celom tele. Natrafila som na úžasnú pani doktorku ktorá ma s informáciou či náhodou dieťa nemá leukémiu objednala na usg uzliniek a na hemato-onkologicku ambulanciu. Usg nám chceli urobiť až o 2mesiace vraj nemaju skorši termin, no ja som bola zúfala z informácie od dr tak som si priplatila a vzali nas hned. No a na hemato-onko nam zobrali kopu krvi na rôzne vyšetrenia a nakoniec z nich vyšlo že malá prekonala v minulosti infekčnú mononukleozu a je nositelka streptokoka a má vysoke ASLO. Brali sme dlhodobo antibiotiká (3mesiace každých 8 hodín... ) dalo sa to do poriadku, no vždy ked ochorie tak sa objavia znova tie uzliny všade... vraj to už tak bude a nemusíme sa kvoli tomu tak vystrašiť...

fiffinkaa
autor
16. nov 2012

@nicky07 ffúha, no pekne..tak to bola ozaj dlhá liečba, no ešte že to nebolo niečo vážnejšie..ja sa tiež bojím, najradšej by som bola keby malého už komplet vyšetrili, ale každý ma čas, alebo si to neviem vysvetliť, ale na testy z toxoplazmy sme čakali 2 týždne..nechápem čo vedia tak dlho tam skúmať z tej krvi a ešte sa mi nepáči prístup lekárky, akoby tie uzliny ani nechcela riešiť..a ďalšie vyšetrenie som jej musela navrhnuť ja ..

anjelicek26
16. nov 2012

@nicky07
@fiffinkaa - no streptokoka mame tiez, takze bud jedno alebo druhe, maly zo skolky doniesol peknu exotiku 🙄 🙄 🙄

fiffinkaa
autor
16. nov 2012