poprosila by som vas o radu. Mam 2rocnu dcerku a cca v 15 mesiacoch nas poslala detska na endokrynologiu koli zvacsenym prsickam.Ja som k tomu nejaku pozornost nevenovala,lebo ich mala take vacsie od narodenia a kedze som aj ja troska viac vyspela a kojila som ju do roka tak som myslela ze si bere nejake hormony aj zomna . Endokrynologycka nas poslala na sono pecene,obliciek,nadobliciek a prsnych zliaz.Vsetko je ok,len zlazky su troska zvacsene.za 2 tyzdne mame ist znova na odber krvy ,vraj je spravia vysetrenie na hormony... Nemate niekto skusenost s takouto diagnozou? Co vam dalej odporucali doktori? aky bol dalsi postup? dakujem pekne za kazdu radu
aj soja a ovos obsahuju vela rastlinneho prirodneho estrogenu, bolo by dobre skontrolovat aj hypofyzu (mozno CT), ta je zodpovedna aj za estrogeny aj za prolaktin. Drzin palec nech to dobre dopadne a malinka je zdravucka ako buk 😉
@gabina84 ahoj, no tak hlavne ze doteraz boli vysledky OK. U nas pediatricka upozornila, ze malemu nedavat kuracie maso - radsej telacie, kralicie,...... koli hormonom! je to toho svinstva plne, v dnesnej dobe v obchode kupena kuracina je asi ten najvacsi bordel 😠 u maleho to zvacsenie prs hned vymizlo ako sme presli na telacinu..... kuracinu uz kupujeme len u overeneho masiara, nastatie uz je to dostupnejsie
@gabina84 - rovnako kurcata byvaju dopovane rastovymi hormonami, tiez by som to vylucila, poznam viacero mamin, co brali kurence z nemenovanej kuracej farmy a detom sa zdurili prsne zlazy (chlapcom aj dievcatam)
Cipanecku,mja zboznuje najviac kuracie maso,ale nastastie jej ho nedavam tak casto. Ani som len netusila,ze to moze viest k zvacseniu prs kvoli hormonom? Neviete nahodou,ako su na tom bio kurcata?
@marulka83 - no bio kurcata su chovane -prirodne-teda bez liekov a hormonov. Takze ak sa ti podari zohnat spolahlivy zdroj, tak sa bat nemusis. My kupujeme uz len bio hydinu... lebo ak si predstavim, ze kurca v supermarkete zilo presne 45 dni a ma 2,50 kila, tak to proste nie je mozne bez urychlovacov rastu v potrave 😖 Tatino ma svoje vlastne sliepky a kym s kuriatka u neho vyrastie nieco takychto rozmerov prejdu minimalne 4 mesiace, ak nie viac..
Nasa mala, tiez mala zvacseny jeden prsnik. Boli sme na endokrinologii, a vzhladom k tomu ze som este kojila tak povedala mudr ze nema zmysel brat krv na hormony. Ze to byva ked je dievcatko kojene ze ma vacsii prsnik. No tak 2 mesiace po tom ako som prestala kojit, malej vzali krv na hormony a bolo vsetko v poriadku.
@anjelicek26 jeminenku,tak to je sila,nastastie kupujeme bio maso vacsinou,tak som rada,ale radsej zistim detailnejdie. Och,tak tatino potom dobre vie,ako to chodi. 🙂 ale ze da prsia zduju z toho,tak to uz ma naozaj nic neprekvapi hehe
nekupujes kuracei maso z polska? v martine ich dost tam predavaju. a myslym ze z hak to nebude jasom dojcila 15m aj brala hak pre dojciace mami a dcerka nema problem.
ja HAK neberem vobec,je to najvacsi bordel a ani zo zdravot.dovodov to brat nemozem aj keby som chcela. Praveze kuracinu papa malo,skor len vyvar lebo masko moc nelubi,skor ma rada hovadzinku a bravcove.
@mojkokolja kuracinu tak obcas kupujem, ale je pravda ze povacsine z tesca,lidla,kaufland...musim najst niekoho kto doma chova asi
@gabina84 ahoj, ja mám priamu skúsenosť. moja dcéra to m ala v 8 mesiacoch, presli sme tiez endokrinologiou, detskou gynekologiou, robili jej test na predčasnú pubertu, nič nenašli.
vysadili sme kuracie maso uplne, asi po 4 mesiacoch sme začali začlenovať kuracinku do stravy, ale len zo stehienka a aj to len trošku. Dr mi nepotvrdila a ani nevyvrátila, či to je z kuraciny alebo nie, ale podľa mňa asi to má vplyv, nakoľko tie kurence napichajú somatotropným hormónom aby rýchlo rastli, tak nečudo že detičky, a ich citlivý organizmus sa s tým vysporiadať nevie tak ako my dospeláci.
@gabina84 ahoj, nie uz sa jej to nevratilo, potom bol pokoj a teraz kuracinku papa normalne, ale zase nie casto prilis. u nas ide vlastne momentalne o to, ze mala dost casto odmieta maso, a pyta si len prilohu a stavu ale papa aj masko ale malicko. takze ani neviem uplne presne povedat co by sa stalo keby papala masko castejsie.
@chulieta dakujem, nam v decembri brali krv a vysiel jej zvyseny zensky hormon,tak som jej vysadila kuracinu na mesiac a novy odber uz bol v poriadku, tak kontrolu mame teraz o 2 mesiace, cize jej kuracinu budem davat len obcas alebo si zozeniem kura z nejakeho domaceho chovu a nie z obchodu
ahoj, priamu skusenost nemam, ale uz som tu na MK citala takyto pripad a mali to vraj z masa z kuracich prs, z tych hormonov co sa kurencom pichaju 😢