Obvykle sem neprispievajú ale momentálne som na tom dosť zle psychicky. Dvojročný synček má za ušami zväčšené nebolestive uzliny, teplotu tak max do 37,5 a pár dní dozadu mal na hlavičke i nejake malinké vyrážky,teraz už len chrasticky. Boli sme u doktorky, crp mal ok, zobrala mu krv na ďalšie testy. Prosim vás dievčatá, máte s tým niekto skúsenosti? Strašne sa bojím 😑😑😑 keď si človek prečíta niečo o nebolestivych zvacsenych lymfatických uzlínach na internete, tak sú to samé strašne veci. Ďakujem za každú skúsenosť.
@ruthike dakujem za odpoved 🙂
@slecnamarplova, zmazalo mi prispevok, skratim to. Pokial je chory, tak je to ok, ak by bol zdravy a ma 2cm a viac, tak je to problem. Uzlina moze byt zvacsena ajked rastie zub. Mne ked rastol zub mudrosti vzdy ma pod usami ako je sanka bolela uzlina.
@slecnamarplova bol tam kontakt so zvieraťom??pes,mačka?pozri choroba mačacieho skrabnutia.
moj syn ma celý život uzliny...zistila som to tiež ked bol maličky,tiež za ušami - panika, des...zistovali vseličo, ale vsetko bolo ok, tak to uzavreli že je len taký uzlinový typ. dnes ma 20 r. a aj dnes su mu uzlinky viditelne, hlavne na krku...
@slecnamarplova vacsine ludi sa uzliny za usami zvacsuju, aj mne. Raz ich vobec nenahmatam, raz ich dotykom dost citim. Doktorka mi povedala ze je to uple bezne
@katka1981 ďakujem 😀
Aj môj syn má od malička na oboch stranách na krku viditeľné uzliny a krčné mandle obrovské ako orechy. On je ešte taký chudučký,takže je to riadne viditeľné. Prešli sme vyšetreniami, hematológia, sono, endokrinológia - všetko ok. Raz do roka mu dávam preventívne urobiť kompletný krvný obraz. Lekári to zhodnotili tak, že to má z krčných mandí, ktoré treba "riešiť". No ale....rozprávala som sa s kolegyňou v práci, ktorej muž je lekár. Ja som mala stále takého tušáka, že to mal po očkovaní na TBC, pretože mal po ňom komplikácie , 2x mu prepichovali "chráničku", ktorá sa nehojila, mal vtedy poposúvané všetky ostatné očkovania. Ona vravela, že to neexistuje, ale že sa opýta manžela. Na druhý deň ráno za mnou pribehla a povedala mi, že keď jej muž pracoval vo Vyšných Hágoch, v jednom období mali nespočetné množstvo detí, ktorým museli vyoperovať uzliny s hnisavými ložiskami. Dôvod? V rokoch tuším 2008-2010 boli v obehu vakcíny proti TBC, ktoré neboli úplne s kostolným poriadkom. A že vraj môžem byť rada, že má len také následky, aké má. A v roku 2012 bolo povinné očkovanie proti TBC zrušené 😖
@slecnamarplova
@slecnamarplova vsetky moje deti maju zvacsene uzliny na krku, pri prvom som panikarila, vsetko bolo ok, pri druhom som tiez panikarila, takisto vsetko ok, vraj len dosledok nejakej infekcie...pri tretom a stvrtom uz neriesim - pokial nie su velke, nie je ich vela a nerastu a nie su ine priznaky - u deti su zvacsene uzliny caste a v 99,9% pripadoch neskodne😊
@inull5 ahoj, kontakt bol, prezreli sme ho ale škrabanec ziadny
@gugu no hura 😑 môj malý bol teraz cca mesiac oneskorene bodkovaný mmr vakcínou, tiež mi napadlo či nie je suvis
@slecnamarplova ono stačí malinké porušenie koze,alebo malá ranka ktorá nie je úplne zahojena ešte predtým ako bol do zvieraťom a mohlo sa to infikovať cez to..prípadne prekonanie infekčnej mononukleozy,to sa v krvi ukáže zvýšenými hepatalkami,keď infekt prekonal nedávno. uvidíš.držím palce.
Pokial mal nedavno infekciu - pravdepodobne virusovu, zvacsene uzliny mozu byt z toho. Ja mavam napr. vzdy zvacsene uzliny pri herpese, ktory mavam pod nosom. Mna ta uzlina najskôr aj boli, po par dnoch prestane, ale stale ju tam citim...uplne znizne az za cca 2 tyzdne.
Ja som mala zdurene uzliny za usami ako dieta - mala som asi tak 8 rokov. Moja mama tiez nervacila - bola som na sone a na krvnych testoch a vsetko okey.Po case to preslo, moje deti ich tiez maju raz vacsie raz mensie. Hlavne u takych drobcov je to caste. Treba porobit vsetky vysetrenia, ale zatial sa nestresuj