Zväčšené bočné mozgové komory u novorodenca - skúsenosti

gabika9878778
9. feb 2021

Ahojte chcela by som sa spýtať či má niekto skúsenosť s tým, že malo jeho dieťa po narodení zväčšené bočné mozgové komory. Maly má mat 5 a má 6. Som s toho dosť vystrašená 😭😭😭 hlavne čo sa týka následkov

bebotka
9. feb 2021

@gabika9878778 Ahoj našej to zistili ked mala dva mesiace. Ona bola predčastniatko tak sme boli na rizikovej poradni a tam jej robili sono mozgu a mala tu hodnotu 11. Boli sme opakovane o mesiac a už mala 14. robili jej magnetickú rezonanciu kde, zistovali či jej nemá zablokované odtekanie tej tekutiny, ale to mala ok, ale poriadne nás naplašili diagnozou hydrocefalus, čím všetkým bude musieť prejsť, že jej daju tu hadičku no proste dva týždne som nespala riadne. Poslali nás na neurochirurgicku ambulanciu na kramáre tam ju pozrel Smrek, pozrel aj tu magneticku, vyjadril sa, že má ich zvačšené,ale nič iné tam nieje zle, takže sme chodili na kontrolu každé dva mesiace už jej to nerástlo zostalo to na tých 14mm a po roku nás vyradili. nič jej nie je, je šikovná, zdravá a extra prešpekulovaná 🙂

ivanalik
12. feb 2021

@gabika9878778 ahoj myslíš asymetria komorové ho systému mozgu?

gabika9878778
autor
12. feb 2021

@ivanalik no bolo mi povedané asymetria bočných komôr mozgu. Boli sme dnes u lekárky vraj sa to zvykne vstrebať. Uvidíme o mesiac

ivanalik
6. apr 2021

@gabika9878778 ahoj ako ste dopadli? všetko ôk?

ladikovakatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika9878778
autor
16. júl 2023

@ladikovakatka nie nieje to zväčšená fontanela to s tým nemá nič spoločne

gabika9878778
autor
23. júl 2023

@ivanalik ano my sme až veľmi zdravý 😇😇 chvála bohu