Dobry vecer, dcerke som nahmatala ked lezi hrcku asi 3cm pod pazuskou smerom viac k prsku. Ma ju tam asi od konca januara, bola chora a s prestavkami ma sople a kasle. Teraz mala tyzden virozu vysoke teploty kasel( stale pretrvava) a sopel. Hrcka je pohybliva zda sa mi vacsia.. u doktorky sme boli ukazala som jej to a jedine co povedala ze budeme to sledovat nepytala sa ako dlho ju ma len ci sa tam neudrela. Prosim mate niekto s tymto skusenost? Velmi sa bojim po Velkej noci to pojdem riesit nepaci sa mi to. Mali ste niekto nieco taketo? Mam sa bat? Dakujem
@marcelka49 a mouem sa spytat co zistili? Z tej krvi? Urcite chcem poprosit doktorku nech jej zoberie krv ma tych hrciek viac aj na krku aj na drujej strane pri prsku.. mala to uz ako rocna a povedala mi ze su proste take uzlinkove deti ale tato vedla toho prska sa mi nepaci… lekari najradsej vsetko banalizuju:( snad to nic nebude
@masha123 to moje je chvalabohu uzlinkove dieta…ale zlakla som sa,ked spominali mononukleozu, lymfocyty,leukocyty a pod….nastastie vsetko ok,ukludnila som sa🙂
@marcelka49 dakujem za info zajtra volam doktorke
@masha123 ahoj, práve riešim to isté so synom. Mali sme kiahne, pri nich sa nám.zdurili uzliny, všetky zmizli len ta pod pazuchou ostala. Na tom istom.mieste akom popisujes. Neboli ho. Ma.max 1,5cm. Brutálne sa bojím....zajtra mame ísť na usg.
Zmizla vám.ta uzlina?
@zuzankkaa1 ahojky nezmizla stale tam je a jej aj na druhej strane. Boli sme u lekarky a povedala mi zastupujuca nie moja ze to nie je uzlina ale tukove nieco😵💫ze to na chirurgiu nas posle ale ze to len sleduju. Tak teraz nechapem absolutne co to je. Dajte mi potom vediet ako ste dopadli na sone tam nas neposlala vobec
@masha123 dnes sme boli na usg. Je to pozapalova uzlina. Paradoxne sme nahmatali tu najmenšiu, lebo je pod kožou. Keď mu pozerala uzliny pod druhou pazuchou aj na krku, boli dvojnásobne väčšie akurát hlbšie,takže sme ich nenahmatali. Ze je to normálne po kiahnach. Niečo sa zmenší a niečo nie.
@zuzankkaa1 no tak super a ostane tam ci zmizne to niekedy ? Nechapem preco nas neposlali na usg🤨
@masha123 usg uzlín je prvá vec co sa rieši.
@masha123 ja som malemu(2r) nahmatala hrcky za uskom, spomenula som to pediatricke pocas preventivky a ona nas nasledne poslala na usg(s vetou: Istota je gulomet), tam nam zistili,ze jediny odber krvi zisti pricinu… na tvojom mieste by som to sledovala kazdy den a ak by sa to nemenilo, poziadaj o sprievodny list pediatricku na usg - ved Istota je gulomet;)