Dnes som so synom 8 r, bola u dr lebo ma anginu, ked mu prezerala uzliny spozornela pri stitnej zlaze, vraj sa jej zda zvacsena, spytala sa ma ci u neho neprebehlo v poslednej zmenene spravanie, ze je unavenejsi a pod. Pravda je ze syn je pravy opak, je velmi zivy, avsak malo je a nevazi vela, tj. vyska 128 a 25 kg. Ja som nizka, 160 cm. Inak syn nema ziadne problemy, atb bral naposledy pred rokom...nebyva casto chory ale ak je chory tak poriadne. Sme objednane na endo a ja mam strach co sa tam dozviem. Niekde som citala ze detom nedavaju pri problemoch so stitnou lieky...je to pravda?
@sherynkamalinka moja mala ma problemy so stitkou ma aj strumu teda zvacsenu stitnu zlazu, lekarka vas objedna na sono a na krvne testy a podla toho sa postupuje ... moja mala zle vysledky aj zo sona aj z krvi musi brat dlhodobo lieky kazdy den na stitku ... a musi byt pod kontolou .. ale moja mala aj ine priznaky skriabanie v hrdle zle sa jej prehltalo, unavena, nevladala, poruchy rytmu srdca a kolisanie tlaku, odpadavala, hypoglykemie...
ma autoimunitnu tyreotidu, hypo funkciu stitky a struma difussa.
u mojej to ale bolo viditelne zvacsenie odbornik videl odo dveri neodbornik ak zaklonila hlavu takze to by si videla ... ale skontrolovat to treba
@maznacik007 tak moj nema ziadne take priznaky, ale ma serioznu paniku z odberov...tak asi ho nepotesim 😒
Ja som ako dieťa mala zväčšenú štítnu žľazu, brala som lieky až do dospelosti, potom som z toho nejako vyrástla 🙂 Ešte aj teraz ma sem-tam pošle nejaký aktívny lekár na endokrinológiu (vraj skontrolovať pre istotu), zakaždým mi vezmú krv, urobia sono, ale už je všetko v poriadku. Za mojich čias chodilo strašne veľa detí na endokrinológiu, ale nepoznám nikoho, komu by tie problémy ostali do dospelosti 🙂
@sherynkamalinka presne ako vraví @jamabe, ja som tiež chodila od malička, brala tabletky, v 18-tke mi ich vysadili, že už je to v poriadku. neboj nič. a dnešná veda odvtedy určite značne pokročila
To je pravda vetsinou leky nedavaji. To může být jen hormonální změna. Vezmou mu krev a budou ho sledovat.