Zúžená predkožka u 9 mesačného syna

mamickavnudzi
28. sep 2016

ahojte mamicky, idem sa vam postazovat a zaroven si ku vam skocit po radu. Kedze mam 9mesacneho synceka, a mame zjavny problem z predkozkou je zuzena a ide mu dole iba na tolko ze vidiet iba spic zaluda, stahujem mu ju uz 4mesiace pri kazdom prebalovani a takto malicko nam zatial povolila no mame problem dr. nas asi na zaklade odporucania z nefrologie posle k urologovi lebo zevraj malo cika a casto pretoze sa koly tej predkozke nevie uplne ..?? ...a pod.
Dakujem vopred za rady a povzbudenie, pretoze v nemocnici mi hovorili nedotykat sa do 1 roku!!!

sibalka21
28. sep 2016

maly ma 14 mesiaacov a nestahujem mu predkozku, lekarka povedala ze nemame, v novembri ideme na kontrolu tak nam povie co dalej... Podla mna od pol roka stahovat je strasne skoro

lucia2412
28. sep 2016

My sme maly ten isty problem a k tomu balonkovite cikanie.najprv nam urolog dal masticku,po 2 tyz.sa mu to pretahovalo lepsie ale este nie uplne tak to urolog dokoncil.odvtedy s tym mame pokoj😊

libawet
28. sep 2016

@mamickavnudzi tiež sa mi to zdá veľmi skoro. My sme to riešili, keď mal syn 4 roky, sťahovali sme ( teda muž mu to robil ) v napustenej vani s teplou vodou, bolo to ľahšie. Šlo to pomaličky a postupne, každý večer o malý kúštik, až sa podarilo. Viem, že chlapci s tým majú problém, niekomu to robia aj chirurgicky.

evittam
28. sep 2016

@mamickavnudzi My sme synovi sťahovali od začiatku - vždy len pri kúpaní a len trošku - koľko to išlo. Má 8 rokov a žiadne problémy.

mamickavnudzi
autor
28. sep 2016

maminky ja vam velmi dakujem, no ja som sa o pomalicke stahovanie rozhodla z dovodu(este pred 4mesiacmi) ze lekarka uz vtedy hovorila ze budeme musiet ist na urologiu, a doposial sa o to vobec nezaujmala len teraz jak to napisala dr. z nefrologie ze budeme musiet ist,...a co ak nechcem alebo odmietnem ? moze to mat na mna niejaky dosah ? lebo co tak viem zevraj ak sa velmi nasilu stiahne a skoro moze opet zrast a mozu byt aj vacsie problemi.

marteenka
28. sep 2016

Netreba to nasilu. My sa snažíme sťahovať od narodenia a este žaludik nevykukol. Vraj to netreba riešiť min do 3.roku dieťaťa. Až potom by som šla za urológom a aj to nie, aby mu to chirurgicky riešili. My sme teraz kúpili Slezovu masť, vraj by mala pomôct tak uvidíme. Vraj pipik stále rastie a predkožka raz určite povolí, chce to čas, každé dieta je iné. Som proti násilnému sťahovaniu.

mirkaaa80
28. sep 2016

@mamickavnudzi my sme nastahovali do 3 rokov. Náš pediater nám vysvetlil, že predkozka sa uvoľňuje rastovým hormónom, a to že nejde stiahnuť plní ochrannú funkciu. Druhá vec je, ak ju má natoľko zuzenu, ze bráni cikaniu. Kolegynian malý prestal kvôli tomu cikat, a urgentne museli ísť do nemocnice kde mu to odstránili operačne. Ja by som malemu nedala stahovat ambulantne, treba vyskúšať všetko možné, a to si nechať ako poslednú alternatívu. Pocula som( aj tu viac tém) že pomáha slez nebadany, kúpeľ alebo aj masticka je, skúste.

jotty
28. sep 2016

Syn má dva roky, a sťahujeme od dvoch mesiacov. Má ale zdravotný problém, tiež chodíme na nefrológiu aj urológiu, a tam kázali. Stiahnutú už ju mal krásne od ôsmich mesiacov a teraz žiadny problém, ide mu už ľahko a hlavne bezbolestne.

livocka21
28. sep 2016

@mamickavnudzi no...predkozka ma zijst dole do styroch rokov...moja dr. Je toho nazoru, ze do dvoch rokov sa nema robit nic...tak sme ani nerobili ...v dvoch rokoch mu zalud ani nebolo vidno...od dvoch rokov sme stahovali pri kazdom kupani...teraz ma tri rocky, predkozku stiahnutu...uz si ju stahuje sam...to je najlepsie lebo on vie, kedy je uz dost ✊✊✊

althejka
29. sep 2016

9 mesiacov? Kopec casuuuu, ved do roka je predkozka zuzena anatomicky, dozrieva az okolo dvoch rokov, uzivajte si babo a netrapte sa zbytocne. trenovat po kupani neublizi, aspon si na to aj krpcek odmalinka zvykne, ale uplne jemnunko, nech mu neurobite jazvy.

sashabb
29. sep 2016

Neviem kam sa s tym Dr. ponáhlajú. Zbytočne stresujú matky a ich deti! len komplikuju a zbytočne môžu narobiť problemy!
@mamickavnudzi môjmu to šlo až v 4,5roku!!!! a nič mu neušlo. Bez problemov bez stresu, bez bolesti.
Prečítaj si 😉
https://www.modrykonik.sk/blog/hajanka/article/nepriatelia-obriezky-a-nasilneho-pretiahnutia-p/

fanta3
29. sep 2016

My sme tiez tak skoro nestahovali a neskor nam pomohol slezovy krem (vecer po kupeli sme vzdy natreli a uz po tyzdni bolo vidno zlepsenie) postupne sa mu krasne uvolnila cela predkozka, dokaze uz uplne stiahnut.

mamickavnudzi
autor
29. sep 2016

No mamicky ja vam velmi dakujem za rady, dnes sme boli na nefrologii a mame dost velky problem, v stredu budeme musiet ist do Bratislavy na vysetrenie, kde po vysetreni aj zostaneme, lebo malickemu budu musiet urobit hadickovy vivod na odvadzanie mocu, netusim nic, kolko tam budeme musiet zostat vobec nic, no jedno viem urcite ze ja tam nemam za co ist, +nemam ziadne peniazky na to aby som s malym vedela zostat lebo som totalne na mizine a to som este nevyplatila ani eletriku ☹ lebo uz 2tyzden beham iba po lekaroch s nim. Na urologii nam chvalabohu predkozku nestiahli dali mi recept ktory tiez nemam z coho vybrat, na niejaku mast ktoru mu mam apl. po kupeli a ta mu to postupne uvolni. Som total na dne ☹