Zúrivosť 8-mesačného dieťaťa

marfa333
7. jún 2022

Čaute maminy. Skúste mi poradiť prosím. Môj krpec ma 8 mesiacov, pred týždňom prekonal šiestu chorobu a odvtedy v noci keď sa zobudí zúri. Začne sa prehadzovať a po chvíli bud znovu zaspí alebo začne hrozne plakať a dupať nohami. Ako by ho niečo ja neviem bolelo? Trápilo? Ťažko je ho potom upokojiť. Predtym to nerobieval. Pri tej šiestej chorobe nám dr kázala na noc dať fenistil. Nedávala som mu to každý večer a bolo pekne vidieť, že po podaní fenistilu spal oveľa kľudnejšie dokonca vedel prespať celú noc.
Neviem, ci mu idú ďalšie zuby ale veľmi by som sa čudovala keby ani, pretože už má hore 4 zúbky a aj dole 4 (áno viem, nejak sa stým poponahlal 🤷‍♀️)
Keď kľudne spí len po fenistile bojím sa, aby to nebola dáka alergia ale neviem prísť na to, na čo by mohol byť alergický.
Alebo len musí z toho vyrásť? Ja už neviem.
Boli ma cely chrbát z toho upokojovania po nociach, hojdania na rukách. Niekedy ani to nepomáha a zúri mi aj na rukách.
Zaspinkavat je zvyknutý sam v postieľke bez problémov.

marfa333
autor
7. jún 2022

Zúri aj keď mu dám prsník, chvíľu sa koji, po chvíli sa odtrhne od prsníka a začne zase zurit

diamond007
7. jún 2022

@marfa333 moc ti riešiš... Prejde to casom

basska_b
7. jún 2022

Moja starsia sa nejake to obdobie budila v noci s placom a akoby hnevom, preslo to hadam az v 3 rokoch... on sa totiz moze budit na to, ze ho nieco boli, obdobie 6-12 mesiaxov je vyvojovo velmi narocne. Moze mat rastove bolesti, bolesti zubov, spracuva podnety z dna... vyrastie z toho, neboj. Deje sa to kazdu jednu noc? Ake prikrmy davas, preco by to mala byt alergia?
Napis tuto do poradne Modreho konika spankovej poradkyni, co poradi.
Moja kamoska dava 2rocnemu pred spanim Nurofen, aby lepsie spal. To by som fakt nerobila.

doda26
7. jún 2022

@marfa333 z fenistilu dobre spi, lebo je to antihistaminikum a to ma utlmujuce ucinky…a myslim ze bud to budu zuby alebo 8 mesacna regresia…nenaucil sa teraz stvornozkovat alebo sediet? Nasa v tomto obdobi mavala tiez kvoli tomu strasne noci…stale sa budila, prehadzovala, kopala, valala sudy v posteli 😃 takze to moze byt aj ta regresia…

deti95060810
7. jún 2022

okolo 8 mes. deti prechádzajú separačnou úzkosťou... trvá aj niekoľko mesiacov... u nás pri jednej dcére 5 m

marfa333
autor
7. jún 2022

@basska_b od vtedy ako mal tu siestu chorobu tak každú noc okrem tých, pred ktorými mu dám fenistil. Ale pochopiteľne mu nechcem dávať fenistil len tak aby dobre spal. Ani nurofen. To je ozaj na hlavu.

marfa333
autor
7. jún 2022

@basska_b a prikrmy klasika, zeleninku co môže, mäsko, na večer mliečnu alebo ryžovu kašu, veľa ovocia a presnidavky

marfa333
autor
7. jún 2022

@doda26 áno naučil sa stvornozkovat, sedieť a včera sa nám už staval na nôžky. Myslíš, že to kvôli tomu?

andreatytler
7. jún 2022

@marfa333 Skoro kazdy tyzden je tu prispevok od mamicky ktorej 8710 mesacne dieta zrazu velmi zle spi... ci uz nevie zaspat, alebo sa casto budi alebo ponocuje.
Tiez sa priklanam k tomu ze to bude vyvojovy skok s tym stvornozkovanim, do toho zuby a asi sa uz zacina prejavovat aj povaha, ze to mozno bude maly nervak a ked mu zuby v noci nedaju spat, tak zuri miesto toho aby srdcervuco hladal maminu naruc.
Skusila si ho nechat trochu pozurit v postielke s tym ze mu das ruku na chrbatik, alebo hrud a ci sa neupokoji? Ak zuri v tvojej naruci, tak moze zurit aj v postielke, vysledok je rovnaky, ale aspon si oddychne tvoj chrbat.
Nebala by som sa ze ci nema nejaku alergiu. Lieky na alergiu maju uspavaci ucinnok. Preto spi po nich dobre. Nedavala by som ich ak vyslovene nepredpise doktor.

marfa333
autor
7. jún 2022

@andreatytler
Ja viem, mamičkám, ktoré majú kľudne a pohodove deti, ide na nervy keď sem každý týždeň niekto píše o tom aké majú problémy so svojimi nekludnymi detičkami. Preto tu hľadajú pomoc a radu a komentáre typu "toto tu už bolo písané milión krát" alebo "moc riešiš" atď moc nepovzbudia zufalu ženu ktorá chce poradiť (nevravím ze som z toho zúfalá len ma to trápi, veľa je tu takých co sa trápia oveľa viac) neber to zle ale empatia sa z tohto sveta vytratila, mam taky pocit.
Áno, skúšala som ho upokojiť v postieľke, neupokoji sa tak vôbec, ba začne kričať ešte viac, a to v noci naozaj nechceš počúvať až kým sa sám upokojí. Na rukách mi zúri tak, ze na chvíľu zaspinka po pár sekundách sa preberie zase zúri a takto dookola. Popri tom ho musím hojdat.

basska_b
7. jún 2022

@marfa333 Uff... a nemoze to byt abstak za fenistilom? Resp. teda ja som to pochopila tak, ze Fenistil mierni burlivu imunitnu reakciu. Ale mozno mierni a utlmuje aj ine veci. Pozri z letaku pribaloveho kopirujem:

Veľmi časté vedľajšie účinky (môžu postihovať viac ako 1 z 10 osôb):

§ únava.

Časté vedľajšie účinky ( môžu postihovať viac ako 1 z 10 osôb):

§ ospalosť;

Cize ty ho tak utlmis, ze on celu noc pokojne prespi. Ale alergiu by som za tym nehladala. Zvlastne, ze ani prso nechce. To vedelo 100% pomoct vzdy a na vaetko, najma v noci. V akej polohe zvycajne kojevas? Ponukni mu kojenie presne tak ako cez den

marfa333
autor
7. jún 2022

@basska_b co si abstak určite nie. Fenistil som mu dala tak možno 5x dokopy aj to nie každý deň. Nerada malého dopujem liekmi keď nemusím. V noci kojím v ľahu a cez deň v sede. Lenže od tej šiestej choroby sa nechce moc kojiť ani cez deň.. Cez siestu chorobu celkovo papal menej keď mal teploty tak sa kojiť ani nechcel a myslím, ze to mi spôsobilo to ze mam veľmi málo mlieka už. Možno aj to ho hnevá ze mu mliečko nejde hneď ako sa prisaje ale až po cca 2 minútach co musí ťahať. Aj nad tým som rozmýšľala. Bojím sa ze to mlieko strácam už. :/ tiež nám kojenie vždy na všetko zaoberalo. Ale posledný týždeň a pol je to hrúza. :(

andreatytler
7. jún 2022

@marfa333 Prepac. Vobec som to nemyslela tak ze mi tie mamicky lezu na nervy ked pisu o svojich nespavych detoch. Myslela som to tak ze je to velmi bezne a ze sa nemusis strachovat ze ma nejaku alergiu alebo chorobu. Ja sama som sem pisla presne taky ist prispevok ked mal syn 7 mesiacov a skoro kazdej tej mamicke sem odpisujem a radim ze je to zial normalna sucast vyvoja. Fakt si ma zle pochopila.

nikpa
7. jún 2022

@marfa333 a počas toho ako v noci zúri je aj reálne hore? Pýtam sa lebo náš malý mával nočný des a vyzeralo to podobne ako opisujes. Skús si niečo bližšie o tom nájsť. A keď nie tak treba len vydržat, deti mávajú všelijaké spánkové fázy. Viem, že je to na slučku občas ale tak ako to prišlo, aj to odíde.

marfa333
autor
7. jún 2022

@nikpa už aj desy mal ale to len začal tak ľútostivo a zúfalo plakať a takmer sa nehýbal, ako keby sa zlakol niečoho. Ale teraz je to iné. Akoby ho zobudila bolesť.

basska_b
7. jún 2022

Toto som rozmyslala, ci ho neskusis aj v noci kojit v sede, mozno mu to v lahu uz prestalo vyhovovat...
V noci je najvyssia expresia hormonu prolaktinu, vdaka tomu sa mozes zas rozkojit. Naopak, ked v noci kojit nebudes, sa ti tvorba zhorsi... a neni smadny, zeby aspon vodu chcel?

doda26
7. jún 2022

@marfa333 juj no tak to asi bude kvoli tomu 🙂 skus si hodit do googlu 8-10 mesacna regresia a najde ti clanok o tom 🙂 a este jak tu aj baby spominali, separacna uzkost…vtedy musela nasa istu dobu spavat s nami v posteli a budila sa menej 🙂

marfa333
autor
7. jún 2022

@basska_b vyskúšam mu dat čajík ale neviem. Dnes cez deň sa napríklad vôbec nechcel kojiť :(