Ahojte žienky, chcela by som opýtať... Malý má od rána teplotu 38st., je mrzutejší,plačlivejší ako obvykle, môže to byť prehriatie organizmu, ked sme boli včera von len po 17hod. do 18.30 hod.? alebo je to zúbkami, práve sa mu jeden prerezal, a očakávam že ešte jeden-dva vyjdú von.Doteraz s rastom zúbkov sme nemali taký problém tak preto sa pýtam....Ďakujem
@ushuaia nooo a teraz večer už 39, tak som dala čipok nurofenový a zábal na ručičku tak uvidíme aká bude noc
@kubkomatko na noc teplota vystupi...aj pri zubkoch sa moze pohybovat aj kol 39, pokial nema ine priznaky - co sa prehriatia tyka, neznepokojuj sa. Inak nurofen mozes striedat s paralenovymi cipkami + zabaly - nie vsak ladove, iba vlazne...drzim paste
@kubkomatko priehriatie by sa ti ukazalo uz skor, takmer ihned ..a bolo by zle aj v noci..moze to byt nejaka viroza, teraz je inac aj dost kiahni...
@veriiii ani nestraš, pozorujem ho, zatiaľ žiadne vyrážky, dnes doobeda zatiaľ 37,5 tak dúfam, že je to "len" tými zúbkami. V noci sme síce tiež dávali zábaly, a liečiky,
@ushuaia už máme odskúšané nurofen.čípky, tie deťom zaberajú najlepšie, v noci sme tiež dávali zábaly, zabralo len trvalo kým mi potom zaspal. A ďakujeme 🙂
@kubkomatko nemate zaco...hlavne aby sa drobcovi ulavilo 🙂 ...,ja mam skusenost z nemocnice...pri vysokych horuckach sme davali ibuprofen v kombinacii s paralenom, cipky lebo sirup sme do deti tazko dostali , a kedze mali milion inych liekov...sme bojovali o kazdy mililiter 🙂 Zubky vedia potrapit, nam este nevysiel ani jeden, mala je nervozna, dasienka spuchnute, vsetko kuse a nic, len cakame...nastastie zatial ziadne teploty, lieky mam doma nachystane 🙂 ,pekny den zelam
@ushuaia o tom kusaní mi ani nehovorte, čo je po ruke to je v ústach, aj moje prsty :D. Dcérka má koľko mesiacov? Nášmu malému vyšiel prvý v 8 mesiacoch, a to už od 3.mesiaca začal slintať,pchať do úst ruky atd. A pri dcérke až v 10 mesiacoch.
@kubkomatko Juj moja uz pomaly 8 a pol a stale nic... 🙂 ,usta ma plne vsetkeho asi od 6 mesiacov, o mojich prstoch ani nehovorim, inak kamoska mi darovala jemnu kefku - nasadi sa na prst, daju sa nou umyt prve zubky a tiez super vec na masirovanie...tu si riadne tlaci na dasna ked jej ju vlozim do pusiny... 🙂 ,inak mozeme si kludne tykat... 🙂
@kubkomatko v tychto dnoch je tolko roznych virusovych infekcii s teplotami a neskor vyrazkami, akoby sa pretrhlo nebo s chorobami. prehriatim to urcite nebude, zubky mozno. uvidis po par dnoch ci sa nieco nezmeni
@kubkomatko uvidis, mozno sa do zajtra vysype. ak nie, treba ist k dr. nech ho kompletne prezrie.
@kubkomatko no prehriatie urcite, nie , ak to nebudu zubky, takiez moze ist o 5 ci 6 chorobu, u deti dost bezne, typicke su vysoke horucky, ktore kolisu...,inak bude dobre ked synka uvidi lekar...,horucky niesu sranda...drzim paste a prajem peknu nedelu...
@ushuaia 6.chorobu už prekonal, tak tá by to nemala byť , ale už už spozorovala na telíčku drobný výsyp takže zajtra smer dr., už som jej aj volala, máme sa prísť ukázať. Myslela som na osýpky alebo ružienku, ale proti tomu je očkovaný, tak už neviem. Na kiahne to ale nevyzerá... Ďakujeme a dám vedieť ako sme dopadli...
@kubkomatko tak to budem naozaj zvedava co sa z toho vykluje... 😒
@ushuaia
@latvia
@veriiii konečne dnes 1.deň bez horúčky, len taká miniteplotka, ale aj maličký už je veselší, už sa aj sám vyhrá... V nedeľu aj včera mal ešte drobný výsyp pod kožou, dr. povedala ako to prišlo tak to musí odísť, našťastie sa nepotvrdil žiadny zápal, ani šarlach ako nás dr.postrašila, robila malému crp , tak ide len o nejaký vírus
@kubkomatko zdravim - to som velmi rada ze sa konecne polepsilo a najma teploty ustupili... 🙂 , hm virus vie narobit starosti a najma sarapatu... 😒 , vela zdravicka... 🙂
Dobry den .mam 8 mesacneho syna a uz tri dni ma horucky 39 stupnou.vcera dostal aj hnacku.Boli sme u lekara,kde mu robili krvne testy aj moč mu brali a Vsetko bolo v poriadku,ale aj tak mam strach,ci to nemoze byt nejaky virus.Lekarka povedala,ze mu idu zubky a to preto,ale dnes mi uz odmietal aj jedlo.Myslite,ze keby bol virus napr.rotavirus tak by to z krvnych testoch lekarka zistila? Dakujem
@kubkomatko to budu zubky... 😀 ,ak by islo o prehriatie teplota by bola aj nad 39-40 celsius + dalsie priznaky ako unava, malatnost, poruchy vedomia, koza by bola cervena atd...,nemaj strach... 🙂