Dobrý deň. Viem že nie ste lekári, hľadám mamičku ktorá si prešla len podobným.. Malý má 8 mesiacov a od rana teploty. Najvyššiu mal 38.8. Potom mu pomaličky klesala až klesla na 36,7. Teraz má znova 38.2. Dávali sme mu zábaly a striedali aj sirup na horúčku Paralen a Panadol. Odmieta nám papať, naposledy zjedol o 6 ráno celú dávku mlieka. Potom o 10tej zjedol len 60ml. Cely deň mu ale dávame piť čajíky a prevarenu dojcensku vodu aby mal aspoň tekutiny. Hnačkuje a raz za čas si trocha odgrcne. Je nesvoj a neviem či utekať na pohotovosť alebo ro môžu byt zúbky lebo ešte žiaden nemáme. Len tento týždeň ho boleli ďasná a natierali sme gélom..Pred dvoma mesiacmi sme ležali v nemocnici s teplotami a vtedy mi primár povedal že nemusím utekať hneď ku lekárovi ak má len pár hodín teplotu ale mám cakat 24-48hodin ak mu nebude klesať. Avšak teraz som v strese a neviem či by nebolo lepšie ísť na pohotovosť alebo sú to naozaj len zúbky..
Tak v prvom rade: ak je to nutne, striedaju sa sirupy Paralen/Panadol s Nurofenom, nie Paralen s Panadolom. Mozno si sa len pomylila pri pisani, ale ak nie, tak na to pozor! Zabaly sa davaju ako posledna moznost, ak horucka nereaguje na lieky alebo je prilis vysoka a treba okrem liekov aj fyzikalne chladenie, co ale pri 38,8 netreba. Lieky staci podavat pri 38,5 a staci ak horucka klesne pod 38,0.
Aj to co sposobuje tazkosti pri raste zubkov je vzdy viroza, nie samozne zuby, takze aj toto je viroza, ktoru mojno dostalo dieta preto, ze ho bolia das a a pcha si ruky a hracky do ust. Treba mu davat mlieko, ked aj vypije vzdy len trochu, normlane umele mlieko, nie cajiky a vodu, v mlieku ma to co potrebuje. Nasad mu probiotika Pribiofix baby imun. K dr staci ist zajtra alebo pozajtra.
@anavixy
@anavixy áno pomýlila som sa.. Má Paralen a Nurofen .. Ďakujem veľmi pekne, naša lekárka je v našom regióne až v utorok. Cez týždeň totizto pracuje na 3 rôznych miestach, samozrejme hneď v utorok ku nej pôjdem len som už nevedela čo robit aby sa tak dlho netrápil. Teraz spinká. Ďakujem ešte raz za radu
@cic33 ja som pri malych detoch brala zubky az ako poslednu moznost. Vzdy to bola skor nejaka viroza. Kazdopadne naozaj dnes netreba ist na pohotovost. Zrazaj teplotu, doplnaj tekutiny a uvidis, co sa z toho vykluje.