Zub, prievan alebo zápal

fifozbs
2. apr 2021

Pozdravujem... už som na dne. V pondelok (29.3.) to začalo, doobeda ešte ok, poobede veľký zlom. Zimnica, bolesť svalov, zimnica, horúčka/39,7/, myslel som si, že ide o chrípku alebo anginu... opuch na lici, bolesť zubu.. hrôza. Išiel som k mojej dr.,opísal som jej ako sa cítim, pozerala do úst a povedala, že mi začína angína. Predpísala Zinnat 500mg, veľa tekutín a pri teplote paralen... myslel som, že do konca týždňa budem ok. No asi nie... dnes (2.4.) Teploty ustúpili, ale stále na dotyk tlak a mierna bolesť na spodnej ľavej sánke... stolička (6) už bola plombovaná, začala bolieť 31.3., tak som volal zubárke, objednala ma na včera (1.4.), zub vytrhla... najskôr sa s nim mordovala 30min, zlomil sa, nešiel vybrať, tak mi ho ťahala na 3x... 3/4 zubu vytiahla bezbolestne ale posledný kúsok nezabrala ani lokálna anest., cítil som to.hrozne :( ..
ATB mám do soboty, opuch je stále, slabosť a únavu cítim vkuse, na dotyk cítim opuch a tlak... ja som už na dne, v noci spim max 4x, čo mi to tam pulzuje, čo mám robiť? Mám strach, že sa to zhorší alebo čo...?!?! Máte obdobnú skúsenosť? Čo vám pomohlo alebo ako ste postupovali pri liečbe? Ďakujem ! 🤞😓🙏😭

kattky
2. apr 2021

@fifozbs skus si dat vatu do jedneho, alebo do druheho ucha ci to nezmierni bolest. Mne to par krat pomohlo. Najprv prstom upcham a ked citim povolovanie tak do teho ucha si dam vatu.

slniecko_12
3. apr 2021

mozno ti nesadli antibiotika, mozno maa zapal okostnice alebo niekde hnis..

desore
3. apr 2021

Ubolene to moze byt dlho. Urcite by som si dala predpisat Novalgin od bolesti. Dava sa aj po operaciach. Paralen je len na miernu bolest.

jane1987
3. apr 2021

Ahoj, skus to miesto ľadovať, namiesto Paralenu si daj skor Ibalgin/ flektor (ak nie si alergicky). Su to aj protizapalove lieky, utlmia bolest a zrazia teplotu. Miesto po vytrhnuti v ziadom pripade nicim nevyplachuj, aby si si zrazeninu nevyplachol a neodhalil ,,lozko". Ak to bude pretrvavat, zajdi na zubnu pohotovost alebo k svojej zubnej lekarke.

luccija
3. apr 2021

@fifozbs na trhanie zubu a zápal som dostala Penbene rana Ta môže bolieť dlho mňa to bolelo veľmi 2 dni a potom ešte 2tyzdne pri predklone zakusnuti.Dobry je ľad prikladať Zaujímavé, že obvodná Ti diagnostikovala angínu☹️

desore
3. apr 2021

@luccija To, ze mal problem so zubom, nevylucuje, ze dostal aj anginu. 2 v 1. Myslim, ze lekari su nato studovani, aby urcili spravnu diagnozu.