Zrýchlený dych bábätka a rozhadzovanie rukami

19mejko
12. jan 2022

Ahojte mamičky, mate daktora skúsenosť, moje babatko je cez deň kľudne spinka obvykle, ale večer nie a nie zaspať občas potrápi bruško pomasirujem odprdne si, potom celkom spokojna potom pyta papať a potom ma zrýchlený dych a rozhadzovanie rucickami, kolika to podľa mňa nieje lebo sa nepuci len je nepokojna, blaboce si , rýchlo dýcha a neviem co môže chcieť, väčšinou zaspí až o polnoci, neviete čo jej môže byť? Taka ako nervózna mi pripadá

dzulli1980
12. jan 2022

Nemá reflux?
@19mejko

veronika_sk000
12. jan 2022

@19mejko nám pomohlo zavinovanie

19mejko
autor
12. jan 2022

@dzulli1980 keď som sa nato pýtala doktorky tak ze to sa zisťuje až keď je tuha strava ci co, nechápala som tomu co mi hovorí, moja by aj mala priznaky grcka napríklad chrci v noci pazvuky vydáva ako jelene v ruji,

19mejko
autor
12. jan 2022

@veronika_sk000 no moja stále tie ručičky vytahuje von musí ich mat vždy v úrovni tvaricky, máva nimi aj vaše tak malo? Neviem si predstaviť ju zviazať, vaše bolo pokojnejšie? Bojím sa žeby mi plakala

veronika_sk000
12. jan 2022

@19mejko môj zaspával večne s rukami pod bradou alebo pod líčkami ale stále sa stŕhal a hýbal nimi a tým sa budil a mrnkal celú noc..teraz je aktuálne zviazaný, trošku sa mrví ale je tíško a spokojný..zo začiatku som ho neviazala lebo bol maličký a vyťahoval mi ruky..spodok perinky ale nechávam rozvinutý aby mu nebolo moc teplo..a ďalšia vec je že v noci pekne prespí 3 hodinky..predtým bol hore každú hodinu a ja som chodila ako múmia nevyspatá

19mejko
autor
12. jan 2022

@veronika_sk000 moja grckava často musím jej podopierat chrbatik a v noci pretacat, na chrbatiku veru nesmie aj preto ťažká predstava v zavinovacke, veru neviem ale vyskúšam ak si nebudem už dat rady, ďakujem veľmi pekne za radu a vlastne skúsenosti diky moc🙂

dzulli1980
12. jan 2022

No podľa toho, čo píšeš, to bude zrejme reflux, zrejme si takýmto spôsobom "pomáha", keď sa jej mliečko vracia ... nezväzuj ju, až sa Ti nezadusí a dávaj ju spinkať na bok a podlož predné nohy postieľky, nech je vo vyvýšenej polohe ... určite to rieš s pediatrom, nie je pravda, že reflux sa rieši až pri zavedení tuhej stravy.
@19mejko

19mejko
autor
12. jan 2022

@dzulli1980 áno všetko robíme vo vyvýšenéj polohe aj krmime aj ma antirefluxny vankúšik pod matracom aj na boky ju dávame a v noci ju otacam, mne sa to tiež nezdá, lebo tam dačo nebude v poriadku, ďakujem krásne aj tebe za rady 🙂

amelie2017
12. jan 2022

Robia to skoro vsetky babatka, ze sa budia na rucicky. Preto vela ludi viaze bud do perinky alebo do zavinovaciek. My sme prvej dcerke len trosku omotali bavlnenu plienku okolo telicka, nech ma ruky pri sebe a ked zaspala, uvolnili sme. Teraz mam maleho s refluxom a tiez sa budi na rucky. Najprv to bol morov reflex a teraz uz ma 6 mesiacov, morov reflex uz nema, ale stale strikuje rukami. Len mu ich trosku pridrzim, kym nezaspi. My mame stastie, ze sice ma reflux, ale nie je z neho nervozny, mliecko, ktore sa mu vracia ho nepali. U nas v Spain sa to neriesi, pokial dieta pribera. Lieky a antirefluxne mlieka sa davaju len ak dieta nepribera. My sme si uz zvykli, aj ked do toho 3. mesiaca som sa kvoli tomu velmi trapila. Skusili sme aj nutriton na zahustenie, to mi doniesli nasi z SK, ale zapekalo ho, tak radsej grckanie ako tie revy z bolaveho bruska.

paciko9
13. jan 2022

Nám robili sono na reflux. Mala pila mliečko a doktorka jej robila sono počas papania malá mala si 6týždnov.

19mejko
autor
13. jan 2022

@paciko9 a bolo nato aj nejaké riešenie? Lieky ?

andreatytler
13. jan 2022

@19mejko Velakrat reflux odznie sam od seba ked sa zacne s prikrmami... mozno to doktorka myslela tak ked povedala ze sa to riesi (vyriesi) ked sa zacne s prikrmami. Opytaj sa na to este raz. Ale co som spozorovala, tak vela doktorov ma taku neochotu riesit reflux... ze z toho deti vyrastu, tak naco ich posielat na vysetrenia a rodic musi len vydrzat. Skus ineho doktora ak tato nebude ochotna.

paciko9
13. jan 2022

@19mejko nam reflux nepotvrdili. Ale sú niejaké sirupy na zmiernenie treba sa popýtať. A pytajte sa na to sono.

19mejko
autor
13. jan 2022

@paciko9 ako to sono prebieha prosím ta

19mejko
autor
13. jan 2022

@andreatytler ďakujem ti krásne naozaj rozumne píšeš aj podľa mňa to tak je

paciko9
13. jan 2022

@19mejko nič hrozne to nie nemusis sa báť, počas kŕmemenia jej doktorka robila sono žaludku či sa jej mliečko nevracia späť. My sme od malička na flaške tak to bolo jednoduché😀

19mejko
autor
13. jan 2022

@paciko9 ďakujem no moja tiež stále na fľaši, trápi ma ten reflux bože🙂 ďakujem za rady si zlata

paciko9
13. jan 2022

@19mejko ja vtedy isla aj cez mrtvoly ako sa hovori. Ale nakoniec mi vypisala listok na sono nasej nesedelo mlieko stoho tak grcala chuda stale. A este ma napadlo su mlieka na predpis ARKOVE nam dala potom to a uz chlava bohu dobre.

19mejko
autor
13. jan 2022

@paciko9 to je to antirefluxne mliečko?

paciko9
13. jan 2022

@19mejko Áno

19mejko
autor
13. jan 2022

@paciko9 ďakujem ti pekne veeelmi

snazilka_bio_mamka
30. sep 2024

@19mejko dobry den viem ze stara tema ale nakoniec to co bolo?

19mejko
autor
30. sep 2024

@snazilka_bio_mamka dobrý deň, nakoniec to bol jasný reflux, lebo ako doba plynula príznaky sa ešte viac prehlbovali aj tým, že zaspavala čoraz neskôr aj o tretej ráno a to preto lebo často grckavala a tým, že sa jej vracalo mliečko ju palila zaha mala bolesti chúďatko, nasadili sme sirupcek gastrotux ten trosku pomohol od bolesti , mate tie isté príznaky?