Zrýchlene dýchanie u syna počas choroby

9. nov 2024

Ahojte.
Syn býva veľmi zriedka chorý a aj ked, tak väčšinou len sople a uz je Ok. Preto som v tom stale pomerne nováčik….
Teraz má aj kašeľ a zvýšenú teplotu no to, co ma hnevá je zrýchlený dych…dýcha tak plytko a strasne rýchlo akokeby bol stale zadychany…je to normalne pri chorobe?
Syn ma o mesiac 5 rokov…..
Čítam uz kadejaké hlúposti 🙈
Vďaka za vaše rady.

kleopatra114
9. nov 2024

Tak pri teplote je bežný zvýšený tep a zrýchlený dych . Zrýchlený a plytký dych je tiež pri zapále priedusiek/ pluc . Ak mas dojem , že je to potrebne , navstiv príslušnú pohotovost .

labocca
9. nov 2024

neboj sa je to v poriadku najma ak je aj teplota...
Mna to tiez vzdy vystrasilo u syna. Naposledy mal vysoke teploty a tep takmer 130 . Ked sme boli na kontrole u kardiologa,som sa na to obzvlast pytala a vraj je to uplne bezne.

hradnapani
9. nov 2024

uplne normalne. aj moji dychcia pri chorobach, najma respiracnych

zabka79
9. nov 2024

Zrychleny tep je urcite v poriadku syn ma 120/min.plytke dychanie ale nemame..mozu to byt aj priedusky ako to uz pisali

medea8
9. nov 2024

Ak sa vám to nebude zdať choďte k dr... Náš malý toto macal často a jediné čo mu pomohlo bol ventolin... Stiahlo mu počas choroby priedušky a nemohol dýchať... Vzťahovalo mu hrudník aj tu jamku dole na krku... Je to vážny stav...snáď u vás je to o len teplotou... Ale nepodceňte

autor
9. nov 2024

Dakujem všetkým

@medea8 Prejavovalo sa to prosim nejako akútne ked mu takto sťahovalo tie priedušky? Ze bolo potrebné hned ist k doktorovi a ze si to hned videla ze sa nebie nadýchnuť ?

medea8
10. nov 2024

No on proste zrýchlené dýchal... A v kuse aj kaslal lebo proste nešlo mu dýchať... Nám už dali na to potom domov spreje keď chytil taký stav aby sme hneď mohli reagovať lebo on to mal pro každej chorobe...mal bronchoastmu...snáď už je u vás lepšie