Zrastená podjazyková uzdička

fialoocka
13. dec 2013

Prosím stretli ste sa u 4 ročného dieťata so zrastenou podjazykovou uzdičkou? Je nutné iba chirurgické nastrihnutie, ak áno v akom veku....alebo ako sa vyhnúť tomuto chirurgickému zákroku?...Ďakujeeeem za rady.

zuzi79
13. dec 2013

moja dcéra ju mala skrátenú, logopedička nám ukázala cviky na naťahovanie jazykom, a postupne sa jej to upravilo, ona nemohla dobre rozprávať, ale rozcvičili sme to aj bez chir. zákroku.

njonja
13. dec 2013

mne to robili ako dietatu. Neviem uz presnekedy to bolo, ale pamatam sa na to. Asi okolo 4 veku zivota..Nie je to nic hrozne, neboli to velmi, je to rychle a ucinne..ak ti to odporuca logopedicka, nie je preco vahat.

josenka
13. dec 2013

@fialoocka Mojim chalanom to robili všetkým - starším na odporučenie logopedičky, na krčnom, len im to nastrihli a bolo. Dokonca im to robili naraz v ten istý deň, mali 5 a 3. Pomohlo nám to, zlepšila sa výslovnosť. Nemusíš sa obávať. Najmladšiemu nastrihli uzdičku ešte v pôrodnici.

janinah
14. dec 2013

je to 2 sekundová záležitosť,ktorá dieťaťu pomôže, nestraš zbytočne samu seba a hlavne nie dieťa

gabikkas
14. dec 2013

@fialoocka nasej malej ju strihali ked mala tyzden aj nieco, nevedela sa dobre prisat na prsnik...u nas v Ziline je vyborny ORL, ktory to robi...ten rozdiel bol hned vidiet, krasne sa prisla uz par minut po zakroku, je to chvilkova zalezitost, ktoru robia v ambulancii..len u vacsich deti sa moze stat, ze budu zatrpknute na bolest a chvilu odmietnu rozpravat....ja by som mu to dala cim skor, nech sa nauci pekne rozpravat este kym pojde do skoly....

tyssa
14. dec 2013

starsiemu to nastrihli pred 2 mesiacmi-bol uplne v pohode, je to par sekundova zalezitost, nekrvaca, robili mu to rano,hned normalne jedol, trosku ho to ten den bolelo, ale len ked natiahol jazyk, -nevedel povedat pekne r, teraz hovori r uz takmer bez problemov,.., ja som bola viac vystrasena ako on 😀

fialoocka
autor
16. dec 2013

@tyssa aj mu to potom zašívali?....to som niekde čítala na nete....a tento zákrok vám odporučila logopedička?....to ho uspali, alebo len tak... aj plačkal?....môj mm povedal, že on tam veru s nami nepôjde, asi by to neprežil....že on si to pamätá z detstva, keď to robili jemu, vraj doteraz má nepekné spomienky....a ja plačem už teraz ☹

tyssa
17. dec 2013

nezasivali mu to, ani ho neuspali, lekar mu jazyk podvihol takou lyzicou a hned noznickami nastrihol, trvalo to chvilku, potom dostal diplom za odvahu 😀 , nam to odporucila detska-bol s dlzkou uzdicky taky hranicny,.. som to 2 roky odkladala, keby viem tak mu to dam spravit hned, len som sa bala, ze ako bude reagovat