Prosím stretli ste sa u 4 ročného dieťata so zrastenou podjazykovou uzdičkou? Je nutné iba chirurgické nastrihnutie, ak áno v akom veku....alebo ako sa vyhnúť tomuto chirurgickému zákroku?...Ďakujeeeem za rady.
mne to robili ako dietatu. Neviem uz presnekedy to bolo, ale pamatam sa na to. Asi okolo 4 veku zivota..Nie je to nic hrozne, neboli to velmi, je to rychle a ucinne..ak ti to odporuca logopedicka, nie je preco vahat.
@fialoocka Mojim chalanom to robili všetkým - starším na odporučenie logopedičky, na krčnom, len im to nastrihli a bolo. Dokonca im to robili naraz v ten istý deň, mali 5 a 3. Pomohlo nám to, zlepšila sa výslovnosť. Nemusíš sa obávať. Najmladšiemu nastrihli uzdičku ešte v pôrodnici.
je to 2 sekundová záležitosť,ktorá dieťaťu pomôže, nestraš zbytočne samu seba a hlavne nie dieťa
@fialoocka nasej malej ju strihali ked mala tyzden aj nieco, nevedela sa dobre prisat na prsnik...u nas v Ziline je vyborny ORL, ktory to robi...ten rozdiel bol hned vidiet, krasne sa prisla uz par minut po zakroku, je to chvilkova zalezitost, ktoru robia v ambulancii..len u vacsich deti sa moze stat, ze budu zatrpknute na bolest a chvilu odmietnu rozpravat....ja by som mu to dala cim skor, nech sa nauci pekne rozpravat este kym pojde do skoly....
starsiemu to nastrihli pred 2 mesiacmi-bol uplne v pohode, je to par sekundova zalezitost, nekrvaca, robili mu to rano,hned normalne jedol, trosku ho to ten den bolelo, ale len ked natiahol jazyk, -nevedel povedat pekne r, teraz hovori r uz takmer bez problemov,.., ja som bola viac vystrasena ako on 😀
@tyssa aj mu to potom zašívali?....to som niekde čítala na nete....a tento zákrok vám odporučila logopedička?....to ho uspali, alebo len tak... aj plačkal?....môj mm povedal, že on tam veru s nami nepôjde, asi by to neprežil....že on si to pamätá z detstva, keď to robili jemu, vraj doteraz má nepekné spomienky....a ja plačem už teraz ☹
nezasivali mu to, ani ho neuspali, lekar mu jazyk podvihol takou lyzicou a hned noznickami nastrihol, trvalo to chvilku, potom dostal diplom za odvahu 😀 , nam to odporucila detska-bol s dlzkou uzdicky taky hranicny,.. som to 2 roky odkladala, keby viem tak mu to dam spravit hned, len som sa bala, ze ako bude reagovat
moja dcéra ju mala skrátenú, logopedička nám ukázala cviky na naťahovanie jazykom, a postupne sa jej to upravilo, ona nemohla dobre rozprávať, ale rozcvičili sme to aj bez chir. zákroku.