Naši známi nás pozývajú na opekačku. Môžem tam vziať aj dvojročnú dcérku?
ja mam trojmesacnu dcerku a uz teraz chodi vsade s nami nevidim dovod preco by si ju nemohla vziat.praveze sa divim tvojej otazke
Presne tak ako píše nice202,prečo by nemohla ísť s Vami?Moja slečna mala možno o trošičku menej a boli sme na opekačke.Ocinko nám opekal a Majuška sa hrala síce trošku so staršími detičkami,ale hrala a bolo super.
a preco nie?..u nas bezne opekame, je tu kopu deti rôzneho veku..a nas matko nesmie chybat..aj on rad opeka, *koštuje*..nevidim dôvod preco dieta odstavit od takejto *zabavky*..ved je to super..
jasnackaaaaaaaaaaaaaaaa🙂))
jasné, že áno!!!! Pobehá si po vonku, niečo si zobne s vami vonku. U nás veľká pohoda 😵
Ale ak chcete mať dospelácke posedenie, tak zohnať niekoho na opatrovanie 😉
Podla mna je to velmi individualne a vobec sa tvojej otazke nedivim, pretoze aj moj syn bol dieta, ktore nikdy neobsedelo takze akcie ako opekacka boli vzdy len davat pozor aby si neublizil. nehovoriac o tom, ze dvojrocnemu dietatu by som nedavala spekacky ani ine veci robene na opekacke. Ale tak to uz je na kazdej mamine.
Podla mna si najprv zvaz veci, ze ci tam ozaj bude aj niekto iny s detmi, aby sa deti aspon chvilu zahrali a aj pri strazeni deti aby ste sa mohli striedat. Lebo sa moze stat ze vsetci sa budu uzasne bavit a ty budes len nahanat dieta a prides domov poriadne vystavena. A podla mna to nie je ucel opekacky. Ale tak vsetko zalezi aj od toho aka je tvoja dcerka dieta. Ja osobne som na opekacku s mojim 2 rocnym synom nesla, to som isla radsej na ihrisko medzi deti. a tiez vlastne zalezi od toho, kde sa to kona. Ci je to miesto bezpecne, ci je miesto s ohnom alebo s grilom oddelene od miesta pre deti.
Ja by som teda najviac rozmyslala nad tym, ci je to vsetko pre moje dieta bezpecne aj bez toho aby som mu bola stale za zadkom.
podľa mňa určite áno...uvidíš ako sa bude tešiť 😉
Prečo nie?Bude sa tešiť určite,len ho treba mať pred očami.
Jasne, nas maly bol ako dva a pol mesacny na festivale Pohoda, potom na Vrbovskych vetroch na diskusii Hriba s nami, na oslavy a party s nami chodi vsade, a teraz sme sa vratili z dovolenky z Chorvatska, na ktorej bolo super a uzasne to zvladol. Deti su odolne, len niektori rodicia to niekedy prehanaju a robia z deti zababusene bytosti ktore maju spat doma v postielke a nikam nechodit. 😉
jednoznacne ano. moja OLiv chodi somnou uuuplne vsade 😉
no sak jasnacka, nejaky dovod preco nie? nasa chodi od narodenia s nami na opekacky 🙂
urcite ano, nas maly hned ako zacalo byt pekne sme opekavali, grilovali, a vždy chodil s nami, nevidim v tom žiadnu prekážku 🙂 Tušim od 3.mesiaca už absolvuje opekačky a grilovačky 😵
my uz mame opekacku za sebou a naaaaaaaaaaaramne sa jej pacila...hlavne ked si mohla "sama " opekat a drzat palicu nad ohnom (samozrejme s dozorom 😉 )
vacsina nasich kamaratov ma uz deti, tak sa taketo akcie robia poobede a vzdy sa najde aj nieco vhodne na papanie pre drobcov. v takom pripade sa aj 2-rocne deietatko dobre zabavi a nie je problem ho zobrat so sebou.
ak by to bola akci pre dospelakov - spekacky a pivko - zacinajuca vecer a pokracujuca do skorych rannych hodin, tak by som deti so sebou netahala
podla toho,kedy to začina?na obed ho daj chvilu pospať,a možte vyrazit alebo si zober kočiarik a uspiš ju v nom.jest nemusi hned klobasky ale určite bude volajaky kolačik alebo len chlebik,naši chodia s nami všade stale nehovorim že sme tam do polnoci ale maju určite zažitok.ved ked bude umrmčana jednoducho odidete a,je.ale prospeje to aj tebe aj malej.dada
Podla mna ano....my sme boli so synom ked mal asi rok a pol.....a vsetko dopadlo v pohode....hral sa ako vsade.....neboj sa nicoho neni na tom nic zvlastne 😉 😉
A prečo nie? Nás malý chodil s nami od malinka kade tade, vždy sa mu prispôsobili podmienky, aby sa mohol vybuvať, napapať a pod. Normálne ma táto otázka prekvapila 😉
jasné zober ju... 🙂
ja by som otázku trošku rozšírila, snáď sa mamina nenahnevá:
čo dávate deťom opekať - špekačky, slaninu by som nechcela, ale nech si tiež niečo opečú, nech je sranda
? 😕 prečo nie? veď to je pobyt v prírode,normálna vec,len záleží,či si myslela,že či má jesť opekané jedlo 😉
v stravovaní sa rozhoduje každá mamina sama 😉
ale v pohode-leto je na opekačky stvorené a pokiaľ je dieťa pri mame-môže byť,kde chce,je mu dobre 😉
jasne..moj nemal ani rok a pol a bol ....
jasnačka že áno. Treba deti brávať medzi ľudí, a opakačka je ako stvorená pre drobcov. Bude vonku v prírode, čo viac si želať. Odporúčam. Môj drobec má 7mes. a chodí s nami úplne všade a je spokojný, nebojí sa veľkých skupín ľudí. Ako ja hovorím, je odolný :o)))))
Takže určite áno.
my sme už išli na stanovačku... síce sme sa večer vrátili domov, lebo my sme naučení že spíme len vo svojej postieľke ale na opekačke už bol niekoľko krát. a keby chcel spať v stane, tak sa ani domov netrepeme 😀
samozrejme, že hej,...a nech sa deje čokoľvek pri spoznávaní nového (špinavé tepláčiky, mastné tričko atď), kašli na to a užívaj si... uvidíš, že to bude super zmena... 😎
uplne v pohde ju zober, malá sa pohrá vybehá a vy sa zabavíte, ak nechceš aby papala grilované jedlo zober jej svoje čo papava a hlavne aby mala dosť nápoja lebo deti zabudaju na pitie ked sa hraju. ak tá rodina má deti hračky nemusíš brať iba ak má tvoja dcerka nejaku obľubenu a zober jej teplejšie oblečko keby sa schladilo🙂super zábavu prajem🙂
moje dvojky mali rok keď sme boli snimi na stanovačke na 3 dni, pravdaže len 15 km od domu a zatial každé narodky strávili v stane, keby doma vedeli tak dobre spať ako v stane 😀 , a u nas sú ročne asi 4až 5 x opekačky a deti nesmú chýbať.
Proč bys jí nevzala, už jsou jí 2, nejlépe, aby tam byly i nějaké děti v podobném věku, pak se spolu zabaví. Taky bereme Andrejku (2 a 1/4 roku) na takové akce a Terka (6,5 měsíce) je tam taky v pohodě, kouká, je na dece, dostane mlíčko a spí v kočárku...neříkám každý den, ale párkrát do roka, proč ne 🙂
jasne ze by som vzala. ved si tam s nou, bude pod dozorom... moje deti chodia vsade s nami. vsetko spolu robime a kedze byvame v dome tak castokrat absolvovali opekacku ako mini v kociku a ani netusili ze na nej su. treba vysvetlit, ze ohen je nebezpecny a mat oci na šťopkách a vsetko bude ok.
skoda reagovat zvlast potom co som si precitala vo fotobloku....a nazor o papani skoro vsetkeho ti nevadi?..to je na zamyslenie a nie ci bude babo na opekacke alebo nie....
??? a preco by si nemohla? moja chodila od vzdy s nami.