Znamienka u 2,5 mesačného bábätka

ppetinka
11. jan 2014

Milé mamičky, moja dcérka má len 2,5 mesiaca a má už 2 výrazné znamienka - jedno na predlaktí a druhé na stehne - majú cca 3 -4 mm. Dosť sa obávam toho, že keď bude rásť, budú sa jej tie znamienka viac a viac zväčšovať. Materské znamienka sú pekné, ale bojím sa, aby jej ich veľkosť v budúcnosti dcérke nevadili. Nestretli ste sa s niečím takým ?

luba28
11. jan 2014

@ppetinka ja mam na stehne a ostalo take ake bolo,aspon mamina mi tak hovorila,....

atreyu
11. jan 2014

@ppetinka moj malý, má od narodenia na pipipíku a je stále rovnaké 🙂

gubcikova
11. jan 2014

naša malá ma od narodenia také materské znamienka na chrbte,stehne a potom na druhom stehne ma škvrnu.malý má na ritke od narodenia znamienko.postupne im malinké znamienka pribúdali a stále sú rovnaké.

ankaevka
11. jan 2014

môj syn má od narodenia znamienko na brade a veľkú škvrnu na nohe na kotníku a nezväčšujú sa mu, sú vždy rovnaké

aristka
11. jan 2014

nejak nechápem s čím sa stresuješ ,ty nemáš znamienka ,niektoré sú aj od narodenia a myslím si ,že sú aj horšie veci ,ktoré mohli postih tvoje dieťatko a znamienka sú oproti tomu malina ,hľadáš chybyčky krásy tam kde nie sú a riešiš úplné zbytočnosti ,ktoré ak to raz tvojmu dieťatku bude vadiť ľahko si dá odstrániť buď laserom alebo chirurgicky ..čo z toho vyplýva ,nestresuj sa ,určite máš krásne dieťatko aj zo znamienkami a teš sa z neho a nehľadaj chybyčky ,ktoré ani chybami nie sú a pre upokojenie aj moje deti majú znamienka od narodenia a nezväčšovali sa a ak máš strach smer kožiar a daj ich pozrieť ... 😉

h2
11. jan 2014

@atreyu No, ak ho má na pipíku, tak sa mu bude určite časom zväčšovať. 😀

atreyu
11. jan 2014

@h2 skor si myslím že bude v dospelosti zanedbateľné 🙂 znamienko je svetlé a už teraz je menej viditeľné ako bolo po narodení 🙂

h2
11. jan 2014

@atreyu Ja som to myslela zo žartu. 🙂 A aké ho bude mať v dospelosti, to ako matka pravdepodobne nezistíš. 😀

dana_l
11. jan 2014

deti sa k tomu postavia podla toho ako ich rodicia reaguju. ak to nebudes "rozmazavat" a len povies - toto mas materske znamienko, a zaroven mozes ukazat nejake co mas ty pripadne manzel, tak to bude brat ako normalnu vec.
ak okolo toho budes chodit ako macka okolo horucej kase - zakri si to, potiahni si rukav nizsie aby ti to nikto nevidel - tak I dieta sa nauci "zit" ze je to cosi nedobre, za co sa musi hanbit a schovavat pred ludmi.
ziadne telo nie je dokonale, nauc sa zit s myslienkou ze tvoja dcera ma znamienka. a hotovo.

atreyu
11. jan 2014

@h2 to máš pravdu 😀

ppetinka
autor
11. jan 2014

@dana_l ja by som to malej určite nevyčítala - že zakry si to a pod. Ale viem, aké sú niektoré deti zákerné - bohužiaľ a dokážu sa smiať zo všetkého ... a potom vysvetľuj malému dieťaťu, prečo sa z neho iní smejú ... Viem to podľa seba, ako malá som nosila okuliare a stalo sa mi, že sa mi z toho decká vysmievali ...

zuzkaanicka
11. jan 2014

@ppetinka no, deti same od seba nepridu na to, ze sa maju vysmievat, mam dojem, ze zvycajne ide o podnet zo strany dospelych 😖 ... inak, ja mam znamienko na nohe, odkedy si ho pamatam, tak je stale rovnako velke, viem od mamy, ze ho mam od narodenia (a vraj nerastlo) ... uz som si ho chcela dat aj vybrat, ale asi by mi chybalo 😉

dana_l
11. jan 2014

tak sa nad tym zbytocne nepozastavuj. aj ja mam znamienka, aj sestra ma, aj moje deti maju. a nemala som nikdy ziadne problemy s tym. deti vedia byt bezcitne. ale ked to dieta na to nereaguje tak prestanu s tym. skor ked deti zacnu kvoli tomu nieco robit tak moze nastat problem.
okuliare, niektore deti ich maju a tiez som pocula ze im kvoli tomu robia zle. ja som mala spoluziacky a nikoho nenapadlo sa im posmievat. neries, az ked pride k takej situacii ze sa kvoli tomu budu vysmievat. zatial si uzivaj malu a netrap si hlavu nad zbytocnostami.

sarinka2012
22. jan 2014

Maminky mna by zaujimalo hlavne u tych ktore mate starsie deticky,ake mate skusenosti so "zdedením" znamienok po rodičoch 🙂 Dcerka ma 2 roky a tiez uz ma dve znamienka ,ktore sa jej vytvorili posledny tyzden,ja nemam skoro ziadne ale manžel je ako dalmatin 😉 len by ma zaujimalo ak mi niektora viete zo skusenosti napisat,ako rychlo to s vyskytom znamienok napreduje,kolko po Vas deturence podedili a podobne 🙂

matozazzo
22. jan 2014

@sarinka2012 Ahoj, ja mam celkom dost znamienok, manzel menej, obe dcerky maju tak rozne, skor menej. Ale zaujimave je, ze aj ja aj manzel mame par vyraznejsich znamienok a deti ich maju rovnako 🙂

sarinka2012
22. jan 2014

@matozazzo A mozem sa opytat stale evidujes ze pribudaju? alebo to skor stagnuje? mne samozrejme znamienka ako take nevadia,ale dufam ze počet nepodedi po manželovi 😀 zatial ma len malinke ,jemnucke dve,ale objavili sa doslova zo dna na den minuly tyzden,najprv jedno,po dvoch dnoch druhe,tak dufam ze tempom dve za tyzden to nepojde az do puberty 🙂

matozazzo
22. jan 2014

Nikdy som to nejako nesledovala, ale pribudne im par mozno za rok, ale take male bodky, neriesim to. Niektore mali od narodenia, a potom viac ich vykuklo do 2. roku, teraz som nove uz nenasla. starsia ma 6,5 a mladsia 2,5.