Baby to co je za anginu ludia okolo mna ju maju moj syn uz druhe atb strasna bolest hrdla ktora vystreluje do ucha.A kazdy lava strana dr povedal ze je to zmutovana hnisava angina
Tu sa pripnem.
Manžel to ma a stery negatívne a kape dva týždne.
Aj ja mam anginu, 2 dni teploty, zimnica, svalova bolest a na mandliach biele povlaky. Bola som na pohotovosti nakolko moja dr. v piatok neordinuje. Tiez ma bolel cely krv a bolest mi vyraza aj do usi. A cim je zmutovana?
@kollarovci aj ja to mám 🙄 ani k dr. neidem, kloktam soľ, bylinky, všetko možné z lekárne a čakám... mali ste aj teploty?
@kvoli syn nemal teploty ale kolegyne v praci mali ale ta bolest je strasna pokial mu zabrali atb bol na flektore plakal od bolesti😒pytala som sa lekara preco sa mu to po tyzdni vratilo a povedal ze je toho strasne vela a takyto priebeh
@kollarovci skóre uzdravenie
Môj drobec má už druhý týždeň biely povlak na mandliach a hrdlo červené, testy sú ok, lekárka nám nedala nič ale jeho to nebolí. Teraz to mám aj ja ale mňa to bolí. Takú bolesť hrdla som ešte nezažila a to mávam angíny pravidelne...
ja takisto, už druhý týždeň som kaput (aj s ATB a ostatnou liečbou), v pondelok idem na odbery, napamätám si, žeby sa mi takto dlho ťahala choroba
Dakujeme snad uz bude dobre
Ja som toto zažívala cele 3 mesiace … chceli má dokonca vyhodit zo školy lebo som meškala antibiotika som zobrala asi 10 nakoniec keď som už chodila tak má bolelo na hrudi … v nemocnici som skončila čo som kaslala krv ..ale až tam má dali dokopy no hrôza hrôza
@kollarovci dajte si urobiť testy na mononukleózu, angína sa často zamieňa s týmto ochorením a na to atb nezaberá.
Baby, ktora mate bolesti pri prehltani - ak mate možnosť, dajte si predpisat flector prasok. Uz som myslela, ze sosaliem, ani sliny prehltnut. A po tomto sa mi tak bohovsky ulavilo, bolest na pol dna prec a na druhy den uz slabsia. K ATB som sa nedostala, jeden den nebrali neobjednanych, druhy den ich tam doslo 30... Klasika...
Babenky ja mam to iste presne ako pise autorka crp zvysene dala mi antibiotiká a strasna bolest hrdla a tak vystrelujeca trha na lavej strane do ucha
My uz 8 tyzdnov sa trapime..najprv sarlachova angina.potom bakterialna angina.teraz virusova angina
@henka123123 prosím ťa čo na to beriete?
@lenka_vi1 momentalne na tu virusovu paxeladine.morsku vodu a nasivin a nurofen s panadolom striedame..plus cebion.rybi olej
a antihistaminika si dajte, nech hrdlo trocha odpuchne...
@kollarovci Akurat vo stvrtok som v teplotach s prisernou bolestou hrdla sla k Dr. Samozrejme hnisava angina jak z knizky. Hned predpisala penicilin. A este mi odporucila kloktat riedenym betadine. Do 1-2 dcl nakvapkat par kvapiek betadine (ten zeleny) a s tym 3x denne prekloktat. Ze by to malo pekne ten hnis z mandli stiahnut. Do toho este striekam anginal. No a jasne atb a 1x denne antihistam. aby to trosku odpuchlo. Ale tiez vravela ze straaaasne vela je teraz angin.
@henka123123 a ja osobne si davam len muconasal eukalyptus paralen grip a vodku s cajom :D
My smr mali takto "anginu" anakoniec to bola mononukleoza.
Presne co píšete, 3tyzdne som bola vysadena...na nervy , ani spať sa nedalo lebo som slintala jak besný pes a ta bolesť pri prehltani 🤧 ATB stiahli hrcu ale bolest do dvoch dni späť. Mne to príde ako ďalšia verzia covidu, lebo takéto angíny nemávame.
@kollarovci ja neviem tiež čo je to zač. Už ma to trápi druhý týždeň. Vybrala som ATB 10dni. Jeden deň po vybratí mi bolo dobre a na druhý deň sa mi vrátilo späť. Dr mi brala aj výter ale ten je negatívny. Ale mandle hnisavé a keď prehltam tak ako keby som žiletky prehltala. Má celé ústa bolia .