Zmurkanie u 3 ročného

vinx
20. jan 2022

Ahojte,synček začal veľmi silno žmurkať,nie iba mrkat,ale silno zavrie oči,všimla som si to asi pred týždňom sem tam,ale od včera je to intenzívne.
Nosí okuliare,aj okluzor,na najbližšiu kontrolu sme objednaní v apríli,volala som jej dnes,že nemá skorší termín,po naliehani nás dala na koniec februára.
Je to dlho,veľmi ma to trápi,myslím si,že mu nesadli dioptrie,nemám kam ísť,volala som aj do okolitých miest,tam by bol ešte neskorší termín.
Máte niekto s týmto skúsenosti?Čítala som tu aj podobne diskusie,ale väčšinou deti nenosia okuliare,ja si myslím,že je to z tých okuliarov,že potrebuje silnejšie alebo slabšie,na poslednej kontrole mu nemerala zrak,iba čítal,videl iba prvý riadok,dr povedala,že mu zatiaľ nechá tie dioptrie,čo má,ale on mi stále hovorí,že bez okuliarov vidí lepšie,aj som jej to spomenula,ale odpoveď bola len nosiť stále,poraďte,čo mám robiť?
Nemyslím si,že by to bolo zo stresu alebo zo strachu,som s ním doma, všetko je v poriadku,venujem sa mu.
Ďakujem za reakcie.

labocca
20. jan 2022

@vinx moj syn tiez mal problem so zmurkanim ociek a zistili mu silnu alergiu. A pokial ide o ocka a okuliare ja by som asi skusila este aj ineho ocneho. Pre istotu by som to dala este raz premerat. Radim z vlastnej skusenosti...ked bol problem s ockami a zistilo sa,ze lekarka namerala zle dioptrie.

katkaseiner
20. jan 2022

syn zacal tak silno zmurkat cca pred pol rokom... chvilu sme to odkladali - ma 6 rokov a po ulohach ma povoleny pocitac, pripadne hra na ps4... ale uz mame termin na feb nakolko sa mi to nepozdava. Manzel hovori ze aj on tak robil a odkedy ma okuliare tak je ok...lenze okuliare ma cca rok a ja som s nim 16 rokov a nic som si nevsimla... tak neviem

kacena4
21. jan 2022

moze a nemusi to byt tym ze nenosi stale okupiare a tak si oko v kuse musi menit zaostrovanie a z toho ho moze boliet hlava a oci - bud nedaj okuliare vobec alebo ich daj stale ak to do tyzdna neprejde budes vediet ze je to okuliarmi, urcite to nebude tym ze ich ma slabe jedine ak su silnejsia ako potrebuje. drzim palceky