Žmurkanie u 1,5-ročnej

13. mar 2023

Ahojte idem rovno na vec.
Moje dieťa od malička malo také že ked bola unavenejšia žmurkala viac jedným okom.
Lenže včera začalo to..boli sme na oslave dosť boal v strese lebo nás tam bolo veľa a všetci okolo nej..prvé vnúča 🤔 tak večer žmurkala tak výraznejšie ale pripisovala som to únave...dnes žmurkla tak iba raz...lenže teraz žmurká na jedno oko výraznejšie a nie na to na ktoré zvykla pri únave. Je pravda že teraz spáva dosť zle budí sa aj v noci a na obed spí málo. Nerobí to často ale ako ju sledujem viac tak to vidím...inak jej nič nie je papá,pije,ciká,rozpráva učí sa nové slová...skúsenosti? Koľko čakať? Lebo som tu už čítala že to prešlo,potom že to preto že sa im rozvýja vnímanie a tak...dneska je to rozhodne lepšie ako včera večer..včera sme sa zhodli že keď to bude pretrvávať pôjde k očnej ale už to má len na jednom oku tak neviem. Je pravdou že aj ja mávam tiky v oku ale nie tak časté ako ona mala som asi 3-4 dni keď to pretrvávalo ale potom mi to zmizlo.

ema32
13. mar 2023

Akurát to riešim aj ja . Môj 2,5 ročný týždeň žmurká oboma a potom jedným okom a dvíha pritom aj peru čiže sa skeri akokeby už mi z toho prepína ako ho sledujem. Kvapkám mu kvapky tak uvidim chcem zájsť aj na očné .

autor
14. mar 2023

@ema32 naša nerobí nič okrem toho žmurkania🤔

mousegirl
14. mar 2023

Zabehni s malou na očné, môže to byt prejav zhoršeneho zraku( krátko/dalekozrakosti/astigamitiznus).