Ahojte mamicky! Ma niektora skusenosti zo zmensenim krcnych mandli u dietata??? Ako to prebiehalo a ako sa hojilo hrdielko.Ci je v tom nejaky rozdiel,oproti odstraneniu celych krcnych mandli??? (moja dcerka 4,5 rocna ma absolvovat odstranenie ) Dakujem!
@anka173 Inak, aj my sme sa toho veľmi báli,ale robia to v úplnej anestéze a malý už na druhý deň bol v pohode. Samozrejme museli sme upraviť troška stravu, ale inak sa to dá. Keďže je alergik, stále mu tie mandle dorastajú. Už sme mu ich ani nechceli dať orezať, ale tak mu tlačili na uško, že nám prestával počuť. Držím vám palce.
Ešte ak môžem poradiť, treba ísť určite do nejakej väčšej nemocnice. Neviem síce odkiaľ ste, ale v Ružomberku sú fakt odborníci. Malému ešte k tomu všetkému museli dávať do ušiek také ušné stipulky, ktoré neskôr vypadnú alebo sa ambulantne odstránia.
Dobrý deň, dieťatku skoro 4 ročnému vyberali nosnú mandľu na začiatku novembra a orezávali kŕčne mandle (2/ 3 orezali), po prvej kontrole bolo všetko ok, no na druhej kontrole po takmer 2 mesiacoch už mala dorastené kŕčne mandle, dieťa bolo už 2 x choré :(, nosná že zatiaľ nedorástla. mala to robené novou metódou tzv plazmová koblácia, ktorá má nižšie riziko krvácania. stretol sa už niekto s dorastením krčnych mandlí, ak áno, do akej doby od operácie dorástli. dakujem.
Zdravím! Tak my máme 7 ročného syna, ktorý absolvoval 3 operácie mandlí. 1x ako trojročný, to mu vyberali nosné mandle, potom ako 5 ročný, to mu vyberali nosné a zároveň orezali krčné, no a pred rokom mu mali vyberať mandle, ale v Ružomberku, keď sme im povedali, že nás poslali z našej nemocnice vybrať mandle povedali, že to nie je len tak vybrať mandle takému dieťaťu, že to ešte bude určite konzultovať operačný tím, tak mu ich nakoniec opäť "len" orezali. Mali tam 10 ročné dievčatko, ktorému vybrali mandle a asi 10 dní mu nemohli zastaviť krvácania. My sme tam boli dokopy len 3 dni.