Zmäkčenie stolice u 3,5 ročného dieťaťa

vanes0104
1. okt 2021

Dobrý deň potrebovala by som poradiť ako zmäkčiť stolicu dieťaťu . Moja dcérka ma 3,5 roka a bojí sa chodiť na záchod lebo ju to bolí. Tak by som vás chcela poprosiť o radu a také veci ako slivky a podobne u nás nefunguje lebo si to nechce ani dať.

karhu
1. okt 2021

jablka, pitny rezim

pribinak
1. okt 2021

@vanes0104 probiotiká take práškové čo si ani nevšimne že má rozmiešane vo vode a výborne je dávať do všetkého lanové semiačka

nikpa
1. okt 2021

@vanes0104 kamilkovy čaj, u nášho malého zvykol zabrať

deedol
1. okt 2021

dulcosoft nasadit a ked si zvykne pravidelne kakat, tak postupne vysadit.

simsalabim
1. okt 2021

Ovsena kasa.

vanes0104
autor
1. okt 2021

Skusame teraz rozpustnu vlakninu 4. Den dneska uz sme ju dali na zachod ale strasne plakala vykakala len trosku a uz utekala prec tak uvidime skusim ten kamilkovy caj jej davat hadam nieco zaberie lebo sa bojim aby sme neskoncili v nemocnici s klystirom.

vikes
1. okt 2021

@vanes0104 Pri užívaní vlákniny je potrebné veľa piť. Radšej skúste ten dulcosoft, lactulosan a iné z lekárne. Pôsobia lokálne a nie sú návykové.

eririka
1. okt 2021

@vanes0104 Je na to harmancekovy klistir, ako cipok, len zteba vstrieknut do zadku, zs min da vykaka, Easylax da vola

sima1415
1. okt 2021

Probiomaxik a lactulosa u nás overená kombinácia na nezaplatenie 🙂

eternity24
1. okt 2021

@vanes0104 lyžičku oleja by nespapala? Su rôzne tekvicovy, olejový…

vanes0104
autor
1. okt 2021

@eternity24 to by bolo veľmi ťažké do nej dostať na ňu teba ist nenápadne .

eternity24
1. okt 2021

@eternity24 určite by dom nešla do žiadnych prípravkom ako lactulisa atd. Na to si črevo pri dlhodobom používaní postupne zvykne , vasa dcérka je mala a co budete robit potom? Alebo vecer nadtruhat jabĺčko a rano na lacno ho take hnedé zjest. Môžete jej tam pridať med.

vanes0104
autor
1. okt 2021

@eternity24 doktorka nám predpísala laktulózu davali sme jej to skoro 3 týždne povedala že za 2 dni sa dostavia výsledky a u nás nič tak sme jej to prestali davat teraz jej davam 100% vlakninu 3 dni tak uvidime či to pomôže tiež by som nerada na nej experimentovala s liekmi ale uvidíme ona ma proste hrozný strach 20 minut plače na záchode a už keď to ide tak len trochu a hneď uteká

janka_mamka
1. okt 2021

@vanes0104 vela veľa veľa vlákniny. Práve sme so tým prešli. Vylúč múku, biele pečivo. Celozrnné veci spaldove q veľa vody. V každom jedle musí byť vlaknina . Od raňajok až po večeru. Ovocie je samozrejmosťou každý deň. Plus vytvoriť navyk ísť na WC v urictu hodinku znie to ako blbosť ale veľmi to pomáha. Trápili sme sa pol roka ..zrazu zmenu do týždňa!!! Plus ľanový olej alebo vláknina čo sa mieša z vodou . V takom zelenom kelimku. A veľa trpezlivosti.

skeblicka77
1. okt 2021

Mali sme rovnaký problém s 1 ročným, tiež som začala dávať vlákninu, ale v lekárni ma upozornili, že keď za tým alebo s tým nevypije aspoň 2 dcl vody, tak to môže mať presne opačný efekt a ešte to viacej zhoršiť ☹️. Dávam malému teda do mlieka, to vždy vypije dosť. A plus sestrička poradila čipky, sú nové, dávajú sa do chladničky,vraj sú veľmi dobré. Nenapadne ma ako sa volajú. My sme chvalabohu nepotrebovali, zabrala vláknina a zmena mlieka.

vanes0104
autor
1. okt 2021

@janka_mamka ano tú vlákninu teraz mám vola sa OptiFibre to mi jedna mamička poradila že im to zabralo ale už som naozaj zúfala lebo keď ma ísť kakať tak je to ako hororová scéna u nás.

mima172
1. okt 2021

Nečítala som predošlé rady, čiže neviem, či už boli spomenuté podľa mňa 2 najväčšie "zázraky" na toto: slivková šťava od Hipp a lyžičku ľanového oleja do jedla.

vanes0104
autor
1. okt 2021

@skeblicka77 dávali sme aj čipky to nám tiež nepomohlo preto teraz skúšame vlákninu rozpustnu vo vode tým že ona pije dosť tak to nieje problém ale ešte jej to dávame len 3 dni.

eternity24
1. okt 2021

@vanes0104 Ano je pravda, ze ak dávate vlákninu, tak dieťa musi vypiť cela vody. Inac vláknina upchava. Správne to tu poznamenávajú. Co ten okej alebo jabĺčko? O ktorom pisem v predošlom príspevku. Možno by ste mohli skusit aj rozhovory a možno aj psychologickú. Ak sa boji kakat. Moj bratranec mal ten istý problém. Zajtra by k nam mala prist jeho mama, mozem sa jej opýtať ako to riešili.

janka_mamka
1. okt 2021

@vanes0104 myslím tým ze naozaj zmenu stravovania..čiže si treba povedať co dieťa je od rana až po večer. Na raňajky nejaké tie spaldove lupienky s aktiviou .desiata jabĺčko..obed niečo z vlákniny čiže cicerova polievočka moze byt ,brokolicová no naštudovať si take recepty. A veľa vody. Plus baby radia aj kamilkovy čaj. Držím pesti.

lucianne
1. okt 2021

@vanes0104 u nás pomohol vývar domáci mastný a teda všeobecne polievočky každý druhý deň som jej varila čerstvé a ešte som tam vždy kvapla tekvicový alebo lanový olej to by mi len tak nezjedla a veľa tekutín plus probiotika. Teraz ma menší problém len keď zje napríklad čokoládu alebo veľa ryze že ma tvrdé hovienko.

eternity24
1. okt 2021

@eternity24 este ka napadla acrivia jogurt, mne to pomáhalo ked som mala niekedy zapchu. Alebo pot acidko.

eternity24
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka_mamka
1. okt 2021

@vanes0104 ano presne tu .nevedela som si spomenúť.

vanes0104
autor
1. okt 2021

@eternity24 to by bolo super keby ste sa opýtali lebo ja už naozaj neviem ako ten strach odbúrať všetko to začalo ked sa naučila na nočník ona celkovo mala strach z nočníke naučila sa len teraz v júni sama od seba keď som ju prestala nútiť a potom začali tieto problémy

eternity24
1. okt 2021

@lucianne Ano, nápad pridať olej do polievky je uzastny. 👌🏻

vanes0104
autor
1. okt 2021

@eternity24 myslíte že by mohol byť aj olivový olej alebo čisto len ľanový?

eternity24
1. okt 2021

@vanes0104 tak určite to nebude stoličku ake psychické podľa mna. Zašla by som k psychológovia. Su aj take knihy pre deti o kakani a hovienkach. Skúste pohľadať cez Google a zajtra sa na to opytam. Napíšem Vám.

eternity24
1. okt 2021

@vanes0104 určite aj olivový, tekvicovy…

vanes0104
autor
1. okt 2021

@eternity24 skúsim jej teda dávať do polievky hadam niečo pomôže