Viete poradiť niečo prírodného charakteru na zmäkčenie stolice u 15 mesačného dieťaťa? Čaje do nej neviem moc dostať. A chcela by som skúsiť najprv niečo prírodné a keď nepomôže, tak až potom nejaké chemikálie. Ďakujem
Slivková štava, ale aj jablkova či Hrušková stavicka (odporúčam riediť s vodou)
Zamna tiež slivková šťava z DM sme kupovali jednu a to nám pomohla ak mala si natrhla sliznicu a nechcela potom sa vykakať lebo sa bála a na zmäkčenie toto nám pomohlo aby išlo lepšie von ale aj Duplac ale ten je na lek.predpis ☺️
Treba jest viac vlakniny ovocie zelenina . Obmedzit pečivo .slivkovu vyzivku v pripade nudze. Caj nemusi vobec staci tepla voda.
Nechaj postat ovsene vlocky v nastruhanom jablku aby nasiakli a davajj jej to na desiatu. Mozes ochutit cimkolvek. Aj vlocky nasiaknute v jogurte su dobre, tiez sa daju ochutit. No a dolezity je pitny rezim, treba dieta naucit prijimat viac tekutin, hoc aj zabavnou formou, nech sa uci pit z pohara, slamkou alebo z flase so sosakom. Ovocne stavy a dzusy riedene vodou ak nechce vodu.
Z kupovaných odporucam Duphalac a po domácky ho vyrobis kúsok banánu ale žltého dozreteho už s hnedými bodákmi teda keď ma najvyššiu cukornatosti ale nie zas hnedého zhnitého 😉 a potlačiť kúsok na klasicku a pridas feniklový čaj nesladeny a po lyžičkách podávas bábätku. Ja som zvykla cca 2 cm banánu a pár lyžičiek fenikloveho čajíku. Na 100% zaberá, poradili mi to sestričky a som mamou 4 deti takže odskúšané 🙂
Čo sa týka zmeny stravy ked doterajšia upchava je jasný. Čiže nie biele rožky ale celozrnne aj ryžu ak celozrnnu. Plus zeleninu a dostatok tekutín.
Bio hruskovy džús vždy pomohol. A každý deň jablko.
Pomleté ľanové semiačka a ovsené vločky. Do jogurtu, do polievky, do koláčov... Môjmu malému to veľmi pomahalo.
Probiotiká, veľa tekutín, zeleninové polievky.
Každý deň zjesť jablko, hrušku s troškou škorice + veľa Pohybu, prechádzky ...
Skúste primiešať Kefír do jedla, obsahuje veľa Probiotík a Enzýmov na dobré trávenie.
Obmedzte Cukor, Lepok a bielu múku.
ahoj, mne ked sa zda, ze su to prilis bobky, pridam mu do ovocneho prikrmu slivky a hned to mame rozmackane az na chrbte 😁
Ďakujem kočky veľmi pekne. Skúsim slivkovú šťavu a nejako jej zakázať jesť rožky, čo by ona stále jedla
Ja by som odporučila aj sušené slivky, moja mala ich zje aj celé. Ale kludne môžete nakrajať na male kusky a zavarit do raňajkovej kaše, jogurtu, do sladkych placiek, podla toho čo ľubi papať. Alebo zaliat horucou vodou a tu štavu dať vypiť.
@viestta prosím ťa aké džúsy/šťavy jej môžem dávať každý deň? Kde nie je zbytočne veľa cukru
Ale veď jej daj celozrnne pečivo. Mozes aj upiecť alebo kúpiť 😉. To iste platí aj o chlebe a cestovinách či ryži. Všetko máš v celozrnne forme čo je pre ňu lepšie ak ma tento problém.
Zacnes citat zlozenie a budes uvazene vyberat
Slivkova stava, nam pomohli aj lanove semiacka v olivovom oleji, kazdy den za lyzicku.