Zmäkčenie stolice 15-mesačného dieťaťa

24. jan 2024

Viete poradiť niečo prírodného charakteru na zmäkčenie stolice u 15 mesačného dieťaťa? Čaje do nej neviem moc dostať. A chcela by som skúsiť najprv niečo prírodné a keď nepomôže, tak až potom nejaké chemikálie. Ďakujem

mane01
24. jan 2024

Slivkova stava, nam pomohli aj lanove semiacka v olivovom oleji, kazdy den za lyzicku.

pribinak
24. jan 2024

Slivková štava, ale aj jablkova či Hrušková stavicka (odporúčam riediť s vodou)

anicka2626
24. jan 2024

Zamna tiež slivková šťava z DM sme kupovali jednu a to nám pomohla ak mala si natrhla sliznicu a nechcela potom sa vykakať lebo sa bála a na zmäkčenie toto nám pomohlo aby išlo lepšie von ale aj Duplac ale ten je na lek.predpis ☺️

miadi
24. jan 2024

Treba jest viac vlakniny ovocie zelenina . Obmedzit pečivo .slivkovu vyzivku v pripade nudze. Caj nemusi vobec staci tepla voda.

viestta
24. jan 2024

Nechaj postat ovsene vlocky v nastruhanom jablku aby nasiakli a davajj jej to na desiatu. Mozes ochutit cimkolvek. Aj vlocky nasiaknute v jogurte su dobre, tiez sa daju ochutit. No a dolezity je pitny rezim, treba dieta naucit prijimat viac tekutin, hoc aj zabavnou formou, nech sa uci pit z pohara, slamkou alebo z flase so sosakom. Ovocne stavy a dzusy riedene vodou ak nechce vodu.

kvietok173
24. jan 2024

Z kupovaných odporucam Duphalac a po domácky ho vyrobis kúsok banánu ale žltého dozreteho už s hnedými bodákmi teda keď ma najvyššiu cukornatosti ale nie zas hnedého zhnitého 😉 a potlačiť kúsok na klasicku a pridas feniklový čaj nesladeny a po lyžičkách podávas bábätku. Ja som zvykla cca 2 cm banánu a pár lyžičiek fenikloveho čajíku. Na 100% zaberá, poradili mi to sestričky a som mamou 4 deti takže odskúšané 🙂

kvietok173
24. jan 2024

Čo sa týka zmeny stravy ked doterajšia upchava je jasný. Čiže nie biele rožky ale celozrnne aj ryžu ak celozrnnu. Plus zeleninu a dostatok tekutín.

vyrovnanaosoba
24. jan 2024

Bio hruskovy džús vždy pomohol. A každý deň jablko.

nikpa
24. jan 2024

Pomleté ľanové semiačka a ovsené vločky. Do jogurtu, do polievky, do koláčov... Môjmu malému to veľmi pomahalo.

vakatko
24. jan 2024

Probiotiká, veľa tekutín, zeleninové polievky.
Každý deň zjesť jablko, hrušku s troškou škorice + veľa Pohybu, prechádzky ...
Skúste primiešať Kefír do jedla, obsahuje veľa Probiotík a Enzýmov na dobré trávenie.
Obmedzte Cukor, Lepok a bielu múku.

evickuska
24. jan 2024

ahoj, mne ked sa zda, ze su to prilis bobky, pridam mu do ovocneho prikrmu slivky a hned to mame rozmackane az na chrbte 😁

autor
24. jan 2024

Ďakujem kočky veľmi pekne. Skúsim slivkovú šťavu a nejako jej zakázať jesť rožky, čo by ona stále jedla

insectivora
24. jan 2024

Ja by som odporučila aj sušené slivky, moja mala ich zje aj celé. Ale kludne môžete nakrajať na male kusky a zavarit do raňajkovej kaše, jogurtu, do sladkych placiek, podla toho čo ľubi papať. Alebo zaliat horucou vodou a tu štavu dať vypiť.

autor
24. jan 2024

@viestta prosím ťa aké džúsy/šťavy jej môžem dávať každý deň? Kde nie je zbytočne veľa cukru

kvietok173
25. jan 2024

Ale veď jej daj celozrnne pečivo. Mozes aj upiecť alebo kúpiť 😉. To iste platí aj o chlebe a cestovinách či ryži. Všetko máš v celozrnne forme čo je pre ňu lepšie ak ma tento problém.

viestta
25. jan 2024

Zacnes citat zlozenie a budes uvazene vyberat