Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky

hanule24
3. feb 2012

Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.

latvia
3. feb 2012

@hanule24 ake alternativy doktori odporucili? zlyhane oblicky este nema, to by uz tu nebola, ale ak jej zlyhavaju , a obe, tak vam doktori museli dat nejake moznosti, alebo nie? co transplantacia? vies aj kvoli comu jej zlyhavaju?

veronika1610
3. feb 2012

závisí to od príčiny zlyhania, či niečo ciká, alebo vôbec neciká, ako dlho je na dialýze, atď. ale ak doktori povedali, že to má na celý život, tak sú pravdepodobne v poslednom 5. štádiu, t.j. sú úplne nefunkčné a v tom prípade zlepšenie nečakaj, zostáva len doživotná dialýza alebo transplantácia

jarunka111
3. feb 2012

@hanule24 ak nejde o akútne zlyhanie, kde by bola pravdepodobnosť zlepšenia stavu, tak pri chronickom zlyhaní sú možnosti ako spomenuli @latvia a @veronika1610

hanule24
autor
3. feb 2012

@latvia praveze ani doktori nevedia...sami nevedia preco tak pomali pribera.

latvia
3. feb 2012

@hanule24 ale ja chcem vediet kvoli comu jej zlyhavaju oblicky , nie preco nepribera 😅 mala nejaky zapal obliciek? ci ako sa to zacalo?

aspinka
3. feb 2012

@hanule24 v jej pripade urcite transplantacia viem ze bez obliciek sa da pomocou dialyzi fungovat ale aby raz zila plnohodnotny zivot bude pre nu najlepsia transplantacia. Mojej mame zlyhali oblicky v 60tke v jej pripade transplantacia nepripada do uvahy vzhladom na vek a ine zdravotne problemy takze je na dozivotnej brusnej dialyze ked su mladsi pacienti pristupuju transplantacii vpodstatne jej na normalny zivot staci transplantovat jednu oblicku si myslim. Co som pocula sa darcovstvo zistuje aj priamo v rodine ze by jej niekto daroval svoju jednu oblicku. Nasmu kamaratovi museli jednu zobrat a zije uz dlhe roky len s jednou. Po case sa urcite vsetky moznosti dozvies.

hanule24
autor
3. feb 2012

@latvia to ze stale zvracala a nechcela jest ani pit ani nic a to som jej davala stale jest a pit.

veronika1610
3. feb 2012

@hanule24 z toho obličky nezlyhajú, jedine z ťažkej dehydratácie, ale to predpokladám, že nemala. skôr vracala pre nejakú príčinu, ktorá je zodpovedná aj za zlyhanie obličiek. máš veľmi málo informácií o zdravotnom stave svojho dieťaťa, treba lekárov poriadne vyspovedať, nech ti všetko vysvetlia tak, aby si tomu rozumela. Deti na dialýze veľmi málo priberajú práve kvôli dialýze, dialýzou totiž odchádzajú z tela aj živiny, nie len odpadové látky.

luba142
3. feb 2012

@hanule24 moja mala, ked myla nieco vyse roka mala problemy,ze mala horucky a nejedla skoro nic a ani skoro nepila, nikto jej nic nezistil, vraj zo zubov, ked to trvalo 2 tyzdne tak ju nakoniec dali v nemocnici na infuzky, nasadili ATB do zily, mala zapal obliciek uz ju vzali na poslednu chvilu, zlyhavali jej oblicky uz ,boli sme v nemocnici 10 dni a z toho 5 dni na infuzkach

hanule24
autor
3. feb 2012

@luba142 presne aj toto moja mala karinka mala ale uz infuzie neberie.len sprosta primarka z Michaloviec ju nam musela dat do detskeho domova.

luba142
3. feb 2012

@hanule24 preco do deckeho domova???

hanule24
autor
3. feb 2012

@luba142 lebo to je prosta primarka,hovorila ze musi ist tam ebo tu v nemocnici nemali miesto

macamac
3. feb 2012

@hanule24 prepáč,že sa tu do toho miešam,ale zdá sa mi nepravdepodobné, žeby kvôli tomu,že v nemocnici nie je miesto,dávali deti do detského domova 😒
máš vôbec správne informácie?
zdá sa mi, že niečo tu nesedí

luba142
3. feb 2012

@hanule24 a tam sa ako lieci? A potrebuje dialyzu? My sme boli v Bratislave na kramaroch

luba142
3. feb 2012

@hanule24 a kolko ti vracala a nejedla a nepila?

hanule24
autor
3. feb 2012

@luba142 3x a to u susedy zvracala.Ale to uz su 2 roky dozadu.teraz uz ani infuzie neberie.Ake v lete ju budeme uz pitat domov.

jasminet
3. feb 2012

@hanule24 ale 3x vracat nie je stale. z toho oblicky naozaj nezlyhaju. a ked je v detskom domove 2 roky, tak to asi s oblickami moc spolocne mat nebude, ze? 😅

luba142
3. feb 2012

@hanule24 a preco ju nemate doma a nedavate jej lieky doma?

hanule24
autor
3. feb 2012

@luba142 ja sa uz pytala ci ju nam daju domov ale povedali mi ze ked chodi na dializu a ma urcene tabletky podla toho jak ma brat tak nam ju nedaju domov este.Az ked prestane chodit n dializu a brat tabletky a pribere ako ma tak pak ju pustia.tak mi to oni povedali

luba142
3. feb 2012

@hanule24 no len ak chodi na dializu tak je to asi dozivotne,alebo potom transplantacia jedine...oni ju z domova vozia na dialyzu? Kolko x do tyzdna?

frola
3. feb 2012

@hanule24 a ako casto za nou chodis? za tie dva roky si ju kolkokrat videla? oni ju vozia z detskeho domova na dializu?preco ju teda nemozes vozit ty? toto je divne

hanule24
autor
3. feb 2012

my byvame 100Km od toho mesta kde je ona,choime za nou velmi casto...kazdy 2 mesiace tam chodime

hanule24
autor
3. feb 2012

@frola byvame od nej 100KM my od michaovciec a chodime za nou az do Kosic To je nejakych 100KM.A chodime tam dost casto....aj si nas pameta vzdy je rada ze tam prideme...

martinkatinka
3. feb 2012

Čítam a snažím sa v tom orientovať...

luba142
3. feb 2012

@hanule24 a ona je kde?

p.j.jacky
3. feb 2012

kazde 2 mesiaca...to je velmi casto..och boze... ☹ ...aj si nas pamäta...nieje co ktomu dodat...
pardon,reagujem mimo temi,ale co je moc to je prilis.......... 😠

hanule24
autor
3. feb 2012

@luba142 v Košiciach

frola
3. feb 2012

@hanule24 no neviem teda a to ti nevadi ze vidis dceru tak malo?????????

hanule24
autor
3. feb 2012

praveze vadi ale snazime sa tam choditt co najcastejsie

frola
3. feb 2012

@hanule24 zobrali ju detskeho domova kvoli chorobe alebo kvoli nieco inemu?