Zlý záklon hlavičky u trojmesačného bábätka

17. aug 2021

Môj malý sa záklana podobne ako na foto. Nie az tak velmi ale zaklana sa, hlavne keď leží na chrbtíku. Viem, ze ho to asi ťahajú tie svaly. Trva to teraz asi tri, štyri dni. Trosku cvičíme na chrbte, aby sa natahoval za hračkou, masirujem mu to. K dr ideme buduci týždeň tak to chcem určite riešiť.
Prosím zažili ste to aj vy? Mam strach o mameho, že mu to skomplikuje ďalšie pohyby alebo neviem co to môže spôsobiť 😔 co vam pomohlo? Inak je zlaty, dviha ručičky, nozicky, nie je placlivy, zaujíma sa o hracky ani nemám pocit, ze by preferoval jednu stranu.
Dosť ma to tráp.

autor
17. aug 2021
zuzuliennka1
17. aug 2021

dobre je, ze uz ste objednani k dr., teda najlepsie fyzioterapeut, ktory ti presne ukaze cviky.
masirovanie nepomoze, je to hypotonia, znizeny sval. tonus, nie je to zivot ohrozujuce, ale ovplyvnuje to dalsi vyvoj dietata, preto je dolezite to podchytit a cvicit.
Syn to mal tiez, extremny zaklon, cvicila som s nim Vojtovku, kojenec. gymnastiku a preslo to. Je sikovny, obratny niekedy az príis 😁

pribinak
17. aug 2021

Budete cvičiť, pravdepodobne vojtovku. Bude to kopec placu, ale na konci sú skvele výsledky.

kisskiss
17. aug 2021

Moja malá (7 týždňov) občas spí tak, ako to bábätko na poslednej fotke. Ale nezdá sa mi, že by mala nejaké problémy, a aj lekárka na kontrole zhodnotila že je ok. hlavičku dvíha a vlastne už aj drží a od príchodu z pôrodnice sa vie pretáčať z boku na chrbát a z chrbta naspäť na bok (ale bola malinká, mierne predčasne narodená a čítala som, že malé ľahké bábätká ľahšie otočia telíčko). A niekedy sa mi zdá, že to zakláňanie robí, keď sa jej vracia mliečko a keď sa veľmi pahltne nadojčí.

zuzuliennka1
17. aug 2021

@kisskiss babatko na poslednej fotke ma len zaklonenu hlavicku, chrbatik je rovno.
babatko na fotke nad nim - je zaklonene cele, aj v chrbatiku. A to je rozdiel.
Kazdopadne ked sa autorke nieco nepozdava, smer pediater a fyzio.
u vas lekarka zhodnotila ze ok, u nas to bolo na vojtovku

autor
17. aug 2021

@zuzuliennka1 jasne, uz uz googlim fyzio, však ked to nic vážne nebude budem len rada 🙏 a ked aj hej, aspoň budem rada, ze sme to včas zistili 🙂

kisskiss
17. aug 2021

@zuzuliennka1 ďakujem za vysvetlenie, trochu som sa zlakla.

zuzuliennka1
17. aug 2021

este taka otazka - rodila si prirodzene alebo sekciou?

sss2023
30. sep 2023

@zuzuliennka1 ahoj prosim ta ake cviky z vojtovkybste cvicili pri zaklone a hypotonii, pamataš sa ešte?....moj sa pri tom zaklana este viac ako sa vzpriera.

zuzuliennka1
30. sep 2023

@sss2023 ahoj, uff no to si uz vobec nepamatam, ale trochu hnevu a vzpierania sa pri cviceni je normalne 🙂 v podstate nutis dieta “nasilu” robit a trenovat spravne pohybove vzorce.
preto babatka pri vojtovke placu, nie preto ze ich to boli (neboli) ale preto, ze im je to neprijemne, je to pohyb, ktory urobit nevedia (a mali by vediet)