Zlý pocit 7 ročnej dcérky z tmy

barunkamoja
20. dec 2012

ahojte, potrebujem pomoc - moja 7 ročná dcéra má "zlý pocit" ked ideme vonká po tme(teraz je už tma o 17:00 a niekedy sa tomu nedá vyhnúť). Nevie mi to dáko vysvetlit, len vravý, že má zlý pocit. Bojím sa , či to nieje dáka depresia. Máte s tým niekto skúsenosť???? prosím o radu..ďakujem

vierka82
20. dec 2012

asi sa len boji tmy 🙂

aduskatt
20. dec 2012

moj skoro 9 rocny syn ma podobne pocity.sam po tme vonku ani nahodou, ale rovnako sa boji po tme aj doma..........a ja mam omnoho viac rokov a sama doma po tme mi tiez nie je zrovna prijemne, musim mat aspon kusocek svetla, aj ked trebars z telky.....a vobec nie som depresivna🙂) je mi sveta zit, len sa bojim sama po tme

barunkamoja
autor
20. dec 2012

...moja sa po tme doma nebojí, len ked vyjdeme von, tak má ten" pocit".... tak je to také zvláštne, ale ďakujem za reakcie, tak som kludnejšia 😉

akiram
20. dec 2012

@barunkamoja ja sa tiež bojím doma tmy, aj vonku, a preto chodím vtedy, keď je vonku ešte dosť ľudí...možno sa tvojej malej niečo škaredé snívalo, a možno sa niečoho vonku zľakla...skúste, keď pojdete po tme, sa rozpravať o hocičom, spievať si, vymyšlať si pesničky, len aby prišla na iné myšlienky a nemyslela na to, že sa bojí

barunkamoja
autor
20. dec 2012

vyskúšam, ďakujem

cairka
20. dec 2012

@barunkamoja , u nás pomohla malá baterka. Ono to reálne nijak nepomôže, ale má to ako takú barličku, že vidí lepšie, lebo má baterku 😀

barunkamoja
autor
20. dec 2012

to tiež skúsim, ináč som nad tým akurát dnes rozmýšlala 🙂

lunnita
20. dec 2012

depresia sa u deti takto neprejavuje. a ani psychoza. ma sedem co by si od nej chcela? ved fantázia jej pracuje naplno tak niet sa co cudovat ze sa boji tmy.

cicimotinka
20. dec 2012

@barunkamoja ""pocit" môže byť aj zo zdravotného dôvodu... ja mám problém s očami a vonku v tme mi dlhšie trvá, kým začnem ostro vidieť, dovtedy je to len také obrysové... a keď si zvyknem, niekedy stačí osvetlený výklad, či svetlá auta a je to zase "blbý pocit"... ale z toho, že zle vidím, nie že by sa mi malo dačo stať... robili mi aj všelijaké vyšetrenia, nakoniec mi to doktor vysvetlil tak, že jedno vyšetrenie ukázalo problém so slepými miestami v oku a porušeným nervom medzi okom a mozgom... skús sa dcérky popýtať, nech Ti povie čo najviac, či ju niečo nebolí, či vidí dobre atď a potom skús doktorku... možno poradí dačo, čo si všímať... môže to byť psychické, ale aj zdravotné...

luciaaak
20. dec 2012

ja som sa tiez ako dieta bala chodit po tme, aj ked bolo len 17:00 vecer a bola tma, aj ked isla so mnou mama. pamatam si, ze som sa bala aby nas niekto nenapadol, ked som isla po meste kde bolo viac ludi, tak to bolo lepsie

cat
20. dec 2012

@barunkamoja no ja ti neporadím, lebo /bez srandy/, ja tiež neznášam tmu, ak mám ísť v noci na wcko, musím zažať aj keby sa deti mali zobudiť a vonku ak idem po tme, za každým rohom vidím vraha s mačetou 😒 a to mám 35r. 🤐

cerez
21. dec 2012

@barunkamoja Presne ako moja. Minulý týždeň sme šli von za tmy okolo 17.00, že si pozrieme vianočnú výzdobu v meste a dcéra mala nepríjemný pocit. Cítila sa neisto, viac si všímala okoloidúcich ľudí a bála sa. Odmalička sa ma za ruku nedržala a v ten večer sa držala kočíka, ktorý som tískala. Myslím si, že si začína uvedomovať viac svet okolo seba a aj z počutia doma, zo školy, z televízie aké nešťastia sa dejú na ulici, v školách. Uvedomovanie si reality.

barunkamoja
autor
21. dec 2012

Ďakujem za rady,a vidím že nie som sama s takým problémom...možno z toho vyrastie moje zlatko 🙂

anjelicek26
21. dec 2012

@cat - podobne 😀 😀

@barunkamoja - tiez by som vyskusala dat jej do tasky baterku a pridat vitamin D 🙂