Žltý Trifed a vlhký kašeľ

30. sep 2023

Dcéra mala suchý kašeľ tak dostala žltý triedy, ale dnes v noci začala poriadne vykašliavať. Mam doma aj zelený. Mam jej začať dávať zelený, alebo pokračovať žltým?
Lekárke už sa nedovolam. Tiež dostala ten trafená aj fenitstil. Môžem podať obe naraz? Bolo mi povedané len dávkovanie, ale obe majú utlmujuci účinok tak neviem, môžem?
Vďaka

dzinka777
30. sep 2023

Keď vykasliava nasad zelený ráno,obed.A na večer jej daj fenistil namiesto trifedu

autor
30. sep 2023

@dzinka777 ďakujem za radu.

autor
30. sep 2023

@dzinka777 aha, tak nemám zelený trifed. Pokračovať žltým alebo radšej nič?

medicka_lucia
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
30. sep 2023

Ake stare je dieta? Nevidim ziaden rozumny ani medicinsky dovod aby dostavala Fenistil na kasel 😵‍💫 a ano mozes davat zeleny. Na noc ked tak Tussin, Stoptussin. Fenistil nema ziaden vyznam okrem toho ze dieta utlmi! Navyse Trifed obsahuje dostatok ucinnych latok na odpuchnutie sliznice (co sa najcastejsie uvadza ako dovod nasadenia Fenistilu), aj antihistaminikum. Pokial teda zeleny nemas a dieta dobre vykaslieva a nepotrebuje s tym pomoc, mozes dalej podavat aj zlty, alebo iny sirup napr Prospan, Bromhexin ci Solmucol, ale Solmucol zalezi od veku, pre male deti by sa vobec nemal podavat, pretoze zvysuje tvrobu resp. vazkost hlienu, co moze byt problematicke pre dieta, ktore hlien nie je schopne dostatocne vykaslat (odporucanie ceskej pediatrickej spolocnosti). Alebo aj nic a davat len napr. Sinupret.

slavomira236
30. sep 2023

Cez den jej zmen na nieco na vykasliavanie mojim detom najlepsie zaberaju prasky solmukol a ten zlty trifed sme potom uz davali len na noc pred spanim nech sa vyspia a nedrhne ich nam to najlepsie takto vzdy zabralo

lilizzachy
30. sep 2023

Skús zavolať na pohotovosť a poradiť sa ak máš pochybnosti , za mňa lekár je vždy lekár 😉