Dobry den moja 5 mesacna dcera ma sa mi zda vyraznejsi zlty moc alebo si to len nahovaram? Prikladam foto
Uz mame aj prikrmi aj v jedle ktore jej varim pridavam vodu pije mliecko a ku jedlu davam trosku vody zapit
No zda sa mi byt nekludna “ divna” soplik ani teplotu nema dakujem.
Nie je tmavy. Je akurat. Nemusi byt az biely. Davaj jej castejsie pit.
Myslite ze ma
Malo tekutin?
Davam jej vzdy ku jedlo no ak to prezenieme tak
Potom.. grcne cistu vodu tak som si Myslela ze jej davam az vela kedze aj do jedla
Pridavam vodu. V ktorej sa varila zelenina popripade
Zemiak tak pridam vodu a mixujem
Je v poriadku
Podla mna je to ok. Moc nemusi byt priesvitny. Farba mocu moze byt ovplyvnena aj tym, co jedla. Znamky dehydratacie, ktore si vies lahko odsledovat su napr. prepadnuta fontanela, malo pocikanych plienok, plac bez slz, suche sliznice. Nemyslim si, ze to hrozi v tomto pripade, ak pije mlieko, vodu normalne tak, ako doteraz… 🍀
Moja maličká mala "divný" moč a mala zápal močových, ale to mala iba okolo 2-3 mesiacov, a aj ona bola nesvoja. Radšej by som moč dala prešetriť u lekárky, ak nič, aspoň môžeš byť spokojná. Mne sa zdá byť trošičku tmavší
@muchacici malo cikala ci vela ? Aj zapachal nejak?
Problem je v tom ze nasa pediatricka ma
Dovolenku
Neviem aký mávala predtým sfarbený, tak je ťažko povedať ale keď ho takto vidím prvýkrát, vyzerá normálne. Keby mala zapal, čoskoro sa dostaví aj teplota, v takom prípade čo najskôr treba odchytiť moč a odniesť na rozbor, ide víkend tak potom aj na pohotovost. Na zápal močových ciest treba ATB, čím skôr tým lepšie aby to nepostúpilo vyššie na obličky.
Ja robim na detskej uro cez 20 rokov. Ten moc mi pride normalny. Ak predsa len zapacha alebo pri cikani place , co nevidime z plienky, kupte odberne vrecusko, diagnostické pruzky v lekarni a doma si ho otestujte. Je to vsak iba velmi orientacna vec.
@althejka nezapacha pocikanu ma kazdu Plienku..
Nevsimla som si nic… akurat ze je podrazdena viacej posledne dni umrcana ale vsimla som si ze ju dasna trapia ci to nebude aj z toho inac nema ani zvysenu teplotu
Kazdopadne skusim aspon kym ma dr dovolenku otestovat doma… pre
Pokoj na srdci dakujem
@muchacici ten moc je uplne v poriadku. K lekarovi sa nechodi bez priciny.
@stanulienkat Nie, nesúhlasím, podľa mňa je trochu tmavší, hlavne, keď má malá dosť tekutín a najmä, keď si mama všimla rozdiel. Ešte ani raz ma pediatrička neupozornila, že chodím bez príčiny. Je lepšie sa ubezpečiť, ešte keď ide o také malé bábätko. Aj keď som to riešila s mojou tetou, ktorá pracuje na novorodeneckom.
Autorka, tiež ako ty, najprv som si všimla iné sfarbenie a že bola nesvoja. Začala sopliť, mala hnačky, dostala na to niečo, ale moč bol iný, bolo ho inak cítiť, takže o pár dní na to poslali vzorku do labáku a potvrdili infekciu. Lekárka mi vravela, že také malé bábätká môžu mať úplne iné symptómy ako je bežné, dokonca ani nemala teplotu a nebol vyslovene že plač pri piškaní. Poslali ju aj na sono bruška, lebo naozaj to treba podchytiť zavčasu, aby sa to neposúvalo k obličkám. Takže určite by som to sledovala cez víkend a v pondelok zašla k lekárke, ak stále budeš mať obavy.
Ja verím svojej materskej intuícii, vidím, keď niečo je iné a ešte som sa ani raz nezmýlila. Aj naposledy som išla v noci s maličkou na pohotovosť, mala trochu soplíky, ale jej z hodiny na hodinu vystrelila teplota, bola úplne iná, akoby nie ona, volala som záchranku, odviezli nás do nemocky, a sestra mi posmešne vravela, že ona by určite s takou banalitou nešla na pohotovosť. Tak som zalomila rukami a povedala, že ja nie som ona a vidím, že je jej zle, potrebujem pomoc. A tak aj bolo, týždeň a pol sme boli v nemocnici, v horúčkach, na monitore, lebo malá mala koronu a zápal priedušiek a priedušnice. Taaaaakže tak. Držím palce, nech ste zdravé ❤️
nech pije viac tekutin