Dobrý deň,dcéra päť ročná má žlté sople,dr jej predpísala.psmycon ale nikde ho nemajú ,v lekárni mi poradili že je dobrý framykoin masť do nosa ,máte s tým nejaké skúsenosti ? A framykoin masť alebo oftalmo- framykoin? Ďakujem za rady
@pribinak Uniflox je viazaný na predpis, tak ako pamycon
Vsetky atb kvapky/maste su na predpis, takze to musis riesit s lekarkou, nech predpise nieco ine. Ale ano, aj ophtalmo framykoin moze ist do nosa (hoci primarne nie je urceny na nadchu, pokial viem, ale pocula som uz aj o takom pouziti), len vytriet napr vatovou tycinkou.
Nuz a ci realne potrebuje atb na zlte sople, to uz hadam lekar zhodnotil nie len na zaklade farby soplika… 😵💫 osobne by som kludne pockala tento predlzeny vikend s morskou vodou a dekongestivami a ak sa stav nezlepsi, tak v pondelok riesila nahradu.
Áno, Framykoin na "ušnú" paličku a vytriet nos co najhlbšie 👌
A aký má nález? To, že žltý alebo zelený soplik neznamená, že treba atb do nošteka. Je to prekonaný mýtus. Sfarbenie soplíka je spôsobené rozpadom bielych krviniek, čiže imunitnou odpoveďou tela na "boj so soplom". Moja má teraz do zelena sople už 5ty deň, dnes konečne ustupujú, ešte max zajtra a bude fit.
V lekárni ti poradia. Ale oba druhy sú viazané na lekársky predpis