Žlté hlieny - soplíky

lilien1914
24. jún 2024

Ahojte, dcérka je alergik(roztoče) a pred týždňom sme s ňou boli u ORL, dostala kvapky do nosa Pamycon, niečo aj do uška a očka, z krvi jej zápal nezistili. Inhaluje Ambrobene. Stále si ale sem-tam fúka z nošteka žltý hlien a sem tam si odkašle(vlhky kasel). Lekári si nás hádžu ako horúci kameň. Náhodou niekto nemá podobnú skúsenosť? Je živá, teploty nemá. Trošku rozpráva tak chuchňavo ako keby "z nosa". O chvíľku odchádzame na dovolenku k moru a už som úprimne zúfala.

anavixy
24. jún 2024

Zlty hlien je obycajny hlien sfarbeny bielymi krvinkami - padlymi v boji proti infekcii. Kazdy soplik sa takto v priebehu choroby rozne meni, hustotu aj farbu a nemusi to vobec znamenat, ze to sposobuju bakterie (ani vtedy ked je ster pozitivny). Neviem co chces pocut, ale pokial nema zapal v krvi, tak staci morska voda, dosledna hygiena nosa a ak este moze (ak ste nedavalai po dobu 7 dni) tak pri upchatom nose dekongestiva (olynth, nasivin, podla veku.. najprv morska voda, po chvilke odsat a potom streknut dekongestiva tak aby sli zvnutra na kridla nosa, nie na prepazku ani kolmo). 🍀

lilien1914
autor
24. jún 2024

@anavixy len ma zaujíma, či mal niekto niečo podobné u detí a či to "prešlo" alebo hľadať ďalšie riešenie, lebo ako píšem lekári si nás hádžu medzi sebou....ďakujem za názor

kitycat
24. jún 2024

Ja mam taku teoriu, ze zlty soplik je taky ten, co dlho " vegeti" v nose 😃

Ked netecie, len caka, to uz je stav kedy si hovorim super. Ked odsavam pocas choroby sopel tak aj ten biely mi zozltne/ zozelenie ked ju cistim az rano 🙈

sovickydve
24. jún 2024

@lilien1914 skúšala si tymianovy krem? Strašne veľa mamičiek si ho presne na tieto problémy chváli a nikdy nesmie chýbať v lekárničke na dovolenke...kľudne mi napíš správu

pralinka86
24. jún 2024

https://www.instagram.com/reel/C0lyRkGKMfI/?igs...
Tu je to tiez pekne vysvetlene... Pises, ze sem tam, moze to mat aj kvoli alergii celorocnej, imunita u nej pracuje, zlty soplik sem tam nie je v podstate nic zle, chora nie je, ved to asi vidis aj na nej .. bohuzial alergici maju stazeny zivot..
A myslím, ze more jej pomoze. Takze kľud 🙂 zaklad je hygiena nosa denne (streknut morskú vodu do nosteka) co asi robite a len vyckat teda