Hallo baby, potrebujem pomoct. Mala ma 7 mesiacov a uy asi tyzden ma na hlavke zlte fliacky pod vlaskami. Stretli ste sa s tym niekto
ako a cim by sa to dalo odstranit. Moj maly / ten ma uz teraz 5 rokov / nic take nemal, len supinky ale tie sme olejcekom odstranili. Toto je nieco
ine. Dakujem za rady.
@dasulik123 BABE.. 😉 nam tiez velmi pomohol a vsimla som si ze sa malej opat zacali tvorit take male fliacky, tak asi opat urobime kuru..
http://www.shopeumom.ie/babé-pediatric-milk-cr...
presne čo radia baby aj mi sme mali minulý týždeň a za dva dni nič 🙂
@zape269 moj maly to tiez mal.my sme skusali vsetko mozne,aj s olejcekom,ale nic nepomahalo.no nakoniec som kupila v lekarni velmi dobry samponik na tzv.mliecnu chrastu.nazov je BABE,je to taka biela flasticka so zltym vrchnacikom.a toto nam pomohlo.za tyzden boli chrasticky prec.tak to vyskusaj.my sme s tym totiz boli aj u koznej a ta nam predpisala kortikoidnu mast,ale to som nechcela davat.
@zape269 juuuj preklep 🙂 nie BEBE,ale BABÉ !
BABE Pediatric Milk Crust Shampoo funguje aj u nas. stoji asi 8 eur a staci parkrat umyt vlasky a mas pokoj. vydrzi ti dlho.
@klincek
@dasulik123
@danka483
Baby dakujem vam velmi pekne. Idem to hned zajtra pozriet do lekarne. Nakolko zijem v De / tak dufam, ze aj tu maju nieco take. Ste zzlate., pekny vecer 🙂
@zape269 predpokladam ze sa jedna o seboreu.Ak je to zlte,mastne a supinate.Ak ano tak klasicky aviril olej natriet,nechat odmocit a hrebencekom vsivacikom vycesat do cista.Vsetku supinky prec.Potom normalne umyt.Ked sa to vrati tak za detskou dr nech predpise sal.olej alebo masticku
Baby, a je problem, pokial s tym drobcovi nic nerobim? Tiez ma tieto supinky uz vyse mesiaca, ale vidim, ze sa mu to postupne cisti same. Najprv to mal na polke cela a v oboci, to uz zmizlo, teraz uz len 1 cm pasik pod liniou vlasov a tiez vo vlasoch najma na fontanelke. Doktorka mi sice napisala salicylovu mast, ale nedavam mu ju, pride mi to ako zbytocna chemia na kozicku.
Pred par tyzdnami som skusala aj olivovy olej na to obocko a celo, ale moc to neslo - na cele to mal len take jemnucke, ze by som mu to musela fakt drhnut, a to som nechcela. Teraz uz tie supinky zhrubli a myslim, ze by isli lepsie prec, ale ked vidim, ze sa mu to olupuje same (asi aj o capicu), nemam chut mu s tym nieco robit, ale nechat to tak, nech to zmizne same. Co myslite?
Nemusis mu s tym nic robit, nie je to nic vazne, spravi sa mu to same. Je to celkom bezne u deti.
Takze sa nic nestane, ked to tam bude mat, nie? Fajn, nebudem mu to rypat, snad sa doktorka neurazi, ze som ju neposluchla. :P
Ak chces mozes mu to na noc poriadne naolejovat (ja pouzivam olivovy oleja z lekarne). Zmakci to supinky a rano mu to mozes hustym hrebienkom vycesat. Urcite sa nesnaz odlupovat to.
moja sesstra to riesila u svojej podobne starej dcerky a pomohol jej Lansinoh lanolin. vecer jej to netrela a rano vyrazna zmena. uz s tym nema problem vobec. tak vyskusaj
@vvrka:
Ja som sa pytala koznej. Nemusis nic robit, hlavne tie v oboci prejdu same.
U mojho ostali na hlave. Neda si to dobre vycesat. Olej ani salyciovy olej nebolo bohvieco. Kozna mi odporucala obycajny olivovy z lekarne.
Ale tu som citala odporucanie na ten BABE sampon. Nejde to hned a vsetko naraz, ani mu to naraz nevycesavam, lebo mu idu s kazdou supinou aj vlasy.
Ja mu hned na zaciatku kupania vlasy nasamponujem a necham posobit, kym sa vyhra. Potom mu to hustym hrebenom vycesavam, pokial to dovoli.
Niektore mu idu same aj za sucha, ale na sucho ho cesem iba jemnuckou kefkou a nikdy nie proti smeru rastu.
Este ich tam ma, ale uz iba tensie a menej. Mal dost hrube a velke. Ale ja idem na to radsej pomalsie, ako by som mu mala vycesat tych 5 a pol vlaskov, co vobec ma 😉
Tusim to dnes vyskusam, mam olivovy olej od Saloos, dam mu to na to celo a uvidim, ci to pojde dobrovolne, alebo to necham tak. vdaka, baby!
Moje obe deti mali mliecnu chrustu, pouzivali sme sampon BABE je super a zmizlo to. Ale doktorka vravela ze staci aj ked po kupani ked je makka koza tak to opatrne vycesavat, nie nasilu. alebo trosku naolejcekovat a tak vycesavat. ale urcite to zmizne .
@dasulik123 ahoj, chcem sa spýtať, malá ma 5 mesiacov, môžem jej dať to babe ?
@graceful9 určite. Ešte lepšia je podľa mňa Bioderma Babysquam krém, moju Babé strašne štípal.
aj my sme pouzivali ten bioderma krem a pomohol 😉
Ahojte, na základe tejto diskusie som kúpila šampón BABÉ a fliačky úplne zmizli. Trvalo to asi mesiac, ale som strašne rada, že sa nám ich podarilo odstrániť, lebo dcérka ich mala na celom vrchu hlavičky. Ďakujem za radu.
@zape269 moj maly to tiez mal.my sme skusali vsetko mozne,aj s olejcekom,ale nic nepomahalo.no nakoniec som kupila v lekarni velmi dobry samponik na tzv.mliecnu chrastu.nazov je BEBE,je to taka biela flasticka so zltym vrchnacikom.a toto nam pomohlo.za tyzden boli chrasticky prec.tak to vyskusaj.my sme s tym totiz boli aj u koznej a ta nam predpisala kortikoidnu mast,ale to som nechcela davat.