Žltačka u novorodenca

lorrainet
13. nov 2024

Ahojte, sme od soboty doma z pôrodnice kde bol malý liečený aj na žltačku fototerapiou. Výsledky po 24 h v poriadku a prepustili nás. Malý sa mi ale zdá žltší teraz ako predtým. K pediatricke ideme zajtra. Má niektorá skúsenost? Na slniečko by sme radi dávali keby nejaké bolo...

veklipo
13. nov 2024

MOje obe deti boli este 3 mesiace zlte. Ked vas prepustili, je to v poriadku. Teraz je malo svetla, ale davala som spat v kociku k oknu, aby svietilo slniecko na tvar. Chce to cas.

animus
13. nov 2024

@lorrainet ahoj, my sme chodili do nemocnice ešte rok po prepustení každý mesiac na odbery krvi kde mu robili aj pečeňové testy a sledovali hladinu bilirubínu plus musel aj užívať lieky. Žltý bol ako kukurica ešte dlho veru 😀
Ja som mala ale rozdielnu krvnú skupinu ako syn takže unho bola tá žltačka naozaj vážna, týždeň bol na JISke pričom prvé dni bol pod lampou stále, nemohli ho ani vybrať. Zvládol to bez následkov takže si myslím, že sa nemusíš báť. Uvidíš, čo ti povie lekár zajtra 🙂

memma
13. nov 2024

@lorrainet moja sestra sa tak vrátili späť do nemocnice. Zostali tam ešte týždeň, nakoniec jej museli podať transfuziu

skri
13. nov 2024

Aj nas bol zlty 3 mesiace a 1 tyzden 🙈 uz nas pediatricka posielala aj na gastro ale nakoniec to preslo