Dobrý deň.
Moje babatko po prepustení z nemocnice malo jemnu zltacku. Zajtra ideme k pediatrovi, no včera a dnes mi maly veľa spi a celu noc mal náročnú, chcel veľa jesť, dnes chce len spat. Myslite, že mám počkať do zajtra a ísť ku pediatrovi alebo ísť dnes na pohotovost? Čo sa týka mliečka, tak mu dávam každé 3 hodiny cca 60 ml, niekedy si pyta 80ml. Ma mesiac.
Moj maly mal novorodenecku zltacku. Bol 12 hodin pod lampou,potom nas prepustili z porodnice. Vela spal. To je u deti so zltackou uplne v poriadku. Dolezite je,aby dostatocne jedli. Ja by som na pohotovost nesla,pockala by som zajtra na poradnu a poradila sa s pediatrickou.
A zda sa ti zltsi? Take male babatko normalne spi v podstate cely den, ked takto dobre papa, to je len pozitivne, cim viac papa, tym viac kaka a tym viac sa vylucuje bilirubin z tela. Moze to byt aj zo zltacky, ale ak sa ti nezda nejaky extremne zlty zrazu, tak si myslim ze nemusis riskovat pohotovost s chorymi detmi a pocka to do zajtra na poradnu.
Moja mala najsilnejšiu zltacku za iste obdobie v nemocnici bola pod lampou par dni....doma sme cez den museli budit kazde 3 az 4 hod na papanie aby papala.a nech vylucila von ;) takze ak budi sa napapanie tak len čakať davat ku oknu na slniecko aj ked je teraz menej ;)
Zltackove deti vela spia..a to ze mu chuti je len dobre. Nemyslim ze je to pripad pre pohotovost